Edirnkapı kuş pazarı hakkında bilgisi olanlar bakabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fenomen62
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

fenomen62

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan Çetinkaya
Meslek
Öğrenci {Ağ işletmenliği}
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar ben posta besliyorum fakat bu kuşlardan yana şansım pek iyi gitmedi. Daha önce taklacı besliyordum. Bendeki postaların çoğu da kart, yani alışmayacak. Tekrardan taklacıya dönmek istiyorum. Postaları satıp Edirnekapı kuş pazarından arap almayı düşünüyorum. 1 çift düz arabın fiyatı nedir bu sıralar kuş pazarında? Fazla bütçem yok bu sıralar postaları satıp arapları alıcam.

Re: Edirnkapı kuş pazarı hakkında bilgisi olanlar bakabilir

elınde kactane posta var ? renklerı nelerdır?

Abi elimde 5 tane posta var. Bu fotoğraftaki erkekle aynı renk dişisi var + 1 adet 55 günlük yavruları var (anne baba bilezikli) ama yavrunun sağ kanadında 3 tane saz var babası gibi düz çıkmadı. 1 tane süt beyaz dişi var 1 tane de beyaz erkek var ama biraz şekerilik var sanki bozuk çıkmış. Bunları satıp 1 çift boz arap-çakmaklı ya da boz arap-dumanlı çift almak istiyorum. Alacağım kuşların oyunu çok iyi olmasa da olur ben kuşun dış görünüşüne bakıyorum yani beni tatmin etsin yeter. Örnek olarak bir boz arap resmi koydum bunun gibi bir kuş arıyorum sence çifti kaça olur pazarda?

Ekli dosyalar

• boz-arap-erkek.webp
    boz-arap-erkek.webp
    148.7 KB · Görüntüleme: 1,225
  • IMG_2799.webp
    IMG_2799.webp
    167.1 KB · Görüntüleme: 1,218

postalarını getır ben sana bır takım arap yada kara cakmaklı verıyım.

Abi istanbul un neresindesin? Ben zaten pazar günü kuşları edirnekapıya pazara getircem. Buraya arap ya da çakmaklıların fotosunu bi koyma imkanın var mı?

Canım evladım bak modoretör ağabeyin ile irtibata geç kuşları nasılsa alıp değerlendirip senin işini görecek nereden geleceğini bilmiyorum Edirnekapı kuşpazarına geleceksin metrobüse veya otobüse bineceksin içeri girerken ücret ödeyeceksin hoş herkes kardeşimiz kuş getiriyor diye kuyruğa girip senin kuşlarını almaya çalışmayacak yok paraya ya vereceksin veya geri götüreceksin senin gibi bir sürü satan göraceksin selamlar.

Özgür abi teklifin için teşekkürler fakat şu an takas düşünmüyorum kuşları satayım, belki ara verme ihmalim var.

:) tamam abıcım maksat yardımcı olmak, bende bakıcı yaparım dıye dsundum madem heves ettın :=)

Özgür abi kusura bakma bir türlü karar veremedim, ama senle facebook tan falan görüşebilirmiyiz takas hakkında

Hasan, Bursa üzerinden konuşuyorum ve tahminimce istanbulda da durum aynıdır. Burada senin resimdeki postaların tanesi mezatlar da 5 TL den pazarda ise çok çok 7,5 TL den gidiyor. (markalı sertifikalı olanlarda durum çok değişir)

Özgür ün sana teklif ettiği, çakmaklı veya arapların takımı ise, en düşük 20-30 TL den gidiyor, ve Özgür de dandik kuş olmadığını biliyoruz, takasta her türlü kar edersin. Yok ben satacağım dersen de, Edirne kapı kuş pazarında senin kuşlar toptan en fazla 20-30 TL yapar. Götür getir, yol masrafını ve orada ayakta beklemeni de hesaplarsan, çekilecek çile değildir, pazar işleri :))

Geri