Edremit ten bir kümes

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kemal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K

kemal

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kemal Tüfekçi
Meslek
kuyumcu
İlgi Alanı
Kuşlar
[No message]

Ekli dosyalar

• Görüntü019.webp
    Görüntü019.webp
    188.4 KB · Görüntüleme: 2,999
  • Görüntü020.webp
    Görüntü020.webp
    205 KB · Görüntüleme: 3,014
Çoğunluk saya mı tepeli olanlar nedir biraz bahsedermisiniz

bir iki çift panda var bi rçift te mardin gerisi saya dır..tepeli olanlar arta tepe diye tabir eidlir sarı ense kırmızı ense kara ense kara kuyruk tel kuyruk kırmızı bademli v.s değerli kuşlardır ve şu an kelepek piyasasında en çok rağbet gören kuşlardır hem renk hem oyun olarak

kemal' Alıntı:
bir iki çift panda var bi rçift te mardin gerisi saya dır..tepeli olanlar arta tepe diye tabir eidlir sarı ense kırmızı ense kara ense kara kuyruk tel kuyruk kırmızı bademli v.s değerli kuşlardır ve şu an kelepek piyasasında en çok rağbet gören kuşlardır hem renk hem oyun olarak

dostum bu sarı,kırmızı,siyah ense kuşların oyunlaı tel kuyruklar gibi ileri mi, bide tepeli telkuyrukların oyunları nasıl, özellikle de merak ettiğim konu bu ense kuşların ve tepeli telkuyrukalrın ,düz telkuyrukların fiyatları, aydınlatırsan sevinirim. bu hafta sizin oradan gönene mezata gelenler oldu, bu sarı enselere çok astronomik rakamlar istedi, bide senden alabilirmiyim fiyatları..

evet fiyat konusunda bıraz bızı aydınlatırsanız sevınırım selamlar

kemal abi maşallah kuşların süper .. bol yavrular

kemal abi kuşlarının maşallahı var allah nazardan saklasın bol saglıklı yavrular dilerim,benim favorilerim kırmızı tel kuyruklar sayalarda ustune tanımam donuş bakımından kendi fikrim herkese saygım sonsuz..

konuyu yanlış değerlendiren kardeşlerim kuşlar bana ait değil geçen yaz edremit te tatil için bulunmuştum orada tanıştığım önceki dönemlerde edremit dernek başkanlığı yapmış saygıdeğer abimizin kümesini ziyaret esnasında çektiğim görüntüler..Kuşların oyunları hususunda bir şey diyemeyeceğim çünkü uçurmuyorlar..fakat istanbul da uçuran tanıdıklarım var aynı cins kuşlar harika oyunları var tel kuyruklar gibi oyun yapıyorlar hatta bazıları çok daha çılgınlar..fiyatları dersek sarı enseler (tepeli )tane 200 ila 450 ytl arasında değişiyor özellijlerine göre en iyi parayı yapanlar sarıense arka tepeler birde çakır gözlü olurlarsa çok daha yüksek değerler isteniyor..saygılar

abı tşk ederız bılgılerın ıcın bendede var bıtane sarı ense ama ona hangı renk erkek vursamda o reng verır onu bılmıyorum selamlar

Bence bu durumda en mantıklısı eğer elindeki kuşu soy yapmaya niyetliysen değeceğini de düşünüyorsan hem kostüm hem oyun olarak aynısından arayıp bulacaksın...Önümüz kış muhakkak elinden çıkarmak isteyenler olacaktır uygun fiyata bulabilirsin sanıyorum..Faraza söylüyorum düz beyaz bir kuşla eş alsa ne vereceği muamma bu durum kafanı kurcalayacağına emin olduğun bir kuş bul eş yap en azından kafan rahat olur ne vereceğinide bilirsin..Aslında bu durum yeni başlayan arkadaşlarda çok karşılaşılan bir durumdur benim kendi görüşüm kuşu seyredeceksin soyunu bileceksin ve nasıl yavru verdiğinide göreceksin ondan sonra alacaksın ki yarın öbürgün uçurduğunda yavrusunu emeklerinin karşılığını o kuş havada oynamaya başlaıdğında alacaksın..ki bundan büyük bir keyif varmı bilmiyorum..

merhaba arkadaşlar kemal beye katılıyorum bu ırk kuşların oyunları süper.aynı ırk bende besliyorum fakat benimkiler saf ırk değil herhalde yavrular kara ense karakuyruk ,mavi ense mavikuyruk, kırmızı ense kırmızı kuyruk ,bazen düz beyaz bazende mavi beyaz alacalı yavru veriyor ama oyun olarak süperler.yavruların çoğu dişiyi yumurtaya koştururken ve yavru beslerken oyundan uçamıyor.bol yavru almanız dileğiyle .saygılar.

slm kemal bey
kuslarin ne olduklarini hemen hemen herkez biliyordur benim merak etdigim su tepe isi kelebek tepeli bir cins degildir biraz aciklarmisiniz bu nasil bir olay .

Evet hemen hemen herkez biliyordur kuşların cinsinin ne olduğunu yalnız bilmeyen arkadaşlar sormuşlar bende cevapladım.Kelebeklerin arka tepe olması husussunda soyunun nereye dayandığını nasıl oluştuğu hakkında bir bilgim yok.Bu kuşların sonuçta çalışma sonucu ortaya çıktığını biliyorum fakat şunu da çok iyi biliyorum 20 sene evveli sanıyorum abim taklacı beslerdi...bir tane kelebek yakalamıştı ki baya bir mevzusu olmuştu bizim buralarda kuş mavi baş mavi kuyruk arka tepeydi..Kelebek kuşunun soyunda arka tepe olmaz olur safdır değildir gibi çok tartışmalar oluyor ama bildiğim gerçek şu ki arkatepe olup ta dönmeyen bir kelebek hiç görmedim..

slm kemal kardesim
tepeli kelebekler calisma sonucu ortaya cikan kuslar degildir
kostumle ugrasan arkadaslar kostumu kaybetmemek icin devamli ayni kan kuslarin birbirleriyle eslenme sonucu ortaya cikan ozur dur yada istemeyen bir ozelliktir tabiki bu tip kuslar seven mutlaka vardir
bu arz ve talep meselesidir
kostum ve oyun
bu iki unsuru bir arada tutabilmek cok zordur
o yuzden bazi arkadaslarimiz oyundan cok kusun formuna onem verir ayni kan kuslarla devam eder ve iste sonuc ortada ben kendi adima soyleyim tepeli kelebek asla beslemem bu tepe sadece edremit kelebelerine mahsuus bir sey degildir kafa kuyruklardada karanfildede yani her rekte ortaya cikabilir kelebek performans kusu
oyun birinci plan olmasi gereken olaydir ondan sonra kostum gelir
saygilar

tamam bilader oyle diyorsun ama simdi yani ben izmirde ne tepeliler gordùm ki sahsen bendede vardi ozur demeye bin sahit yani bizde tepe kusun oyununu bozuyor diye birsey olmadi yani ozur diyemeyiz tepesi icin hatta bazi sayalarda tepesi olan saya bir adim daha onde olurdu posta kusunda vs kuslarda tamam kusur olabilir ama sayada tepe normaldir...biz ustalarimizdan ogrendik guvercini ki ben ucuncu kusagim yani ustalarimizda bize aksini hic soylemediler...

Ben çalışma kuşu olarak ortaya çıkan kuşların arkatepe kelebek olduğunu söylemedim..söylediğin şuydu edremit kuşları olan sarı ense kırmızı ense kuşları çalışma kuşlarıdır bunu bire bir edremit dernek başkanı kendisi sohbetimiz esnasında dile getirmiştir..Anlamadığım nokta arkatepe olması kelebeğin kusuru olduğu anlamına geldiğini ben kimseden duymadım..Cemal temizel in kendi uçurduğu edremitleri var ki aralarında arkatepelerde var hiç öyle bir durumun olmadığını söyledi..Bu zevk meselesi kimi sever kimi sevmez ama kusur olarak kabul etmiyorum..

slm kemal kardesim
bu tepe isini ben cok kisilerle tartistim bir sonuc elde edemedik kelebekte yetistiriciler 3 ayrilmis durumda
her kez kendine gore konusuyo yani bu uzayip gider
MASA KUSU BESLIYENLER ASLANBASLAR
SADECE OYUN KUSU BESLIYENLER RENK FARKETMEZ DIYENLER
BIRDE OYUN ARTI KOSTUM BESLIYENLER
yetistiricilerin her birinin istekleri ve beklentileri farkli farkli ama kelebek cinsininde aranan sabit ozellikler var
dikkat edersen bu tepe sadece kostum kuslarinda gorunuyo sende bir kelebek yetisdiricisi olarak kendine hic sordunmu yada takip etdinmi ben ne kadar anlatsam ne kadar yazsam sizlere bunu anlatamam
bunu sadece zaman icinde teccube edinerek farkina varilir
tepe = ayaklarda perde=dogustan kor yavrular fiziksel rahatsizliklar bunlarin tek bir nedeni var araya kan sokulmadan uretime devam edilmesidir simdi yetisdiricilerin cogu bunu biliyo bilhassa kostum ile ugrasanlar
cunku kelebekler bu duruma kadar geldi artik kendileride isin icinden cikamaz oldular bunu millete kabul ettirmeye calisiyorlar
SAYGILAR
SEVGILER

S.A Mehmet bey bu konu hakkındaki düşüncelerinize saygı duyuyorum siz tepeli kelebek kırık diyebilirsiniz sevmeyebilirsiniz,kümesinize de sokmayabilirsiniz ...Fakat şu gerçeği değiştiremez istisnasız bu kuşlar süper oyun yapıyorlar düze dönüyorlar ve havada çıldırıyorlar bi kelebekçi daha ne isterki ?

abıler bendede edremıt bulşunmakta tepelı olunca ozurmu oluyo veya ne bıleyım bunlar has kan dehıl dıyolar bazıları ama sımdı hepsının kumesıne gıdıyom bazı abılerımın hepsındede tepelı ler var ıste bence tepelı ler sımdı gunumuzde daha cok tutulmakta vede göruyorum sımdıdıe-n tesekkurcler

kelebeklere söyleyecek söz bulamıyorum.kostüm ve modelleri her şeyi anlatıyor.inşaallah böyle güzel ırklar ürerde meraklı olan arkadaşlar ,acaba aldığım kuş oyunlu mu ,oynayacakmı gibi sorunları düşünmez.besleyen arkadaşım inşallah bol sağlıklı yavrular alır.saygılar. ÖMÜR DENİZ

Bu fotoğraflarını çektiğim kümes önceki zamanlarda Edremit güvercin severler derneği başkanlığı yapmış Mehmet Yaman bey ait bir kümestir...

BU ARKASI NİŞANLI KUŞLAR ÇOK OYUNCU OLUR UÇURANA BOL KEYİFLİ SEYİRLER...

güzel kuşlarınız var
Allah bol yavru almayı nasip etsin...

kuslarınız güzeller allah bol yavrular almayı nasip etsin

s.a abiler ben bişeyi merak edıyorum bu arka enseler paçasız olanlarıda var bazı kelebekci abilere sordum paçasız olanları daha makbüldür diyolar acaba ne kadar doğru bu konuda bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim..

saygılarımla

ya arkadaşlar bu kelebek dediginiz oyun kuşumu yoksa bizim bildigimiz cok ucan ve dalıp cikan kuş degilmi saygılar

Öncelikle oyunlu bir kuş denildiğinde ilk akla gelen taklacı kuşlar oluyor bu durum sizi yanıltmasın.Her cins kuşun kendine göre meziyetleri vardır..Kendi ırkının meziyetlerini çok güzel bir şekilde gösteren ve uygulayan kuşlara oyunlu denir...resimlerde gördüğünüz kuşlar Kelebek ırkında kostüm ve oyun olarak kendini her yerde ispat etmiş ve edebilecek kuşlardır..saygılar..

arka tepeli kuşlar istanbulda cok nadir cıkıyor karşımıza kuşlarınız cok güzel saglıcakla besleyim paylaşım için teşekkürler

Geri