Edremitler Beyaz Sayayla Dönekten Mi Çıkma?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fiqoshan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

fiqoshan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
fikret akkaş
Meslek
oğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Bir arkadaşım edremitlerin beyaz sayayla dönek eşlemesinden türediğini hatta bir defasında bir çift edremitten paçasız dönek yavru aldığını iddia etti.epey şaşırdım ama pek olmayacak birşey gibi durmuyor.
Bu konuda bilgisi veya fikri olan var mı?

edremitte oturuyorum arkadaşın sana yanlış bilgi aktarmış bu bölgenin kelebek kuşları kırılmamıştır yetiştiricilerimiz bu konuya oldukça özen gösterirler bizim buranın kelebekleri yatay düzlemde oyun yapar yani yatay dönüş yapar aşıgı dogru dönmezler ama bildigim kadarıyla selanik ayvalık paçasız dönekleri dikey aşagı dönüş yapıyo ayrıca arkadaşına bilinsizce eşlenme sonucu ortaya çıkmış kırma bi kuş beslemiş olabilir

Edremit kuşları bozalılara göre daha minyon oyuna daha yatkın bir yapıları var.Paçasız dönekler yapı olarak iri.Bir kan bağı varsa paçalı döneklerle edremitler arasında vardır bence.Oyun stilleri farklı yapıları benzer tabi.

Neye istinaden diyebildiniz Taner abi paçalı döneklerle edremit kelebeklerinin akrabalığı vardır diye?

Yapıları çok benzer dönek ırklarındada kara arka mavi arka gibi kuşlar görülmekte paçalılarda daha fazla görülmekte köken testi yapılsa bana göre kan bağı çok yakın tabi oyun stillerinde fark çok.Kemal yardımcı olduysam benim fikrim bu paçalı dönekle edremiti kelebeğini yanyana getirerek inceleye bilirsin.

benim terasımda bir kümes paçalı dönek bir kümeste tel kuyruk ve enseli kelebekler var devamlı gözümüzün önündeler ..fiziksel olarak çok farklılar dönüşleri uzaktan yakından alakası yok..renk benzerlikleri çok az da olsa benzeyebiliyorlar lakin bu paçasız döneklerde de olan bir durum ..Şunu söyleyebilirim dönücü ırkların hemen hemen hepsinde bir akrabalık söz konusudur bence..

bu biraz yani biz maymundanmi geldik gibi birsey olmus bence saka bir tarafa hic sanmiyorum... cunku aralarinda buyukluklerine tiplerine duruslarina bakilarak bag kurmak zaten imkansiz... edremit normal sayadan kimileri buyuktur kimileri ufaktir ve daha hizlidir tabii rant icin kostum icin yapilan kuslardan bahsediliyorsa hersey olabillir derim...

paçasızda gelebilir bol paçada gelebilir.nedeni bilinçsiz eşleştirmektir.fakat edremit kelebeğinin döneklerle hiç bir bağlantısı yoktur.

Geri