EDREMİT'TEN AHMET TABANLI...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tahirsadan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

tahirsadan

Üye
www.profesyonel.com
Ad Soyad
Tahir Sadan
Meslek
Emekli
İlgi Alanı
Ahmet TABANLI(18-Mart-1975) Unutulmaz tarihi günümüz Çanakkale Zaferi günü dünyaya gelmiş. Çok şanslı bir hobici çünkü babası Hakkı TABANLI Edremitte yılların kelebek ustası ve hala devam ediyor baba oğul kelebek yetiştirmeye.
Dolayısıyla Ahmet konuşmayı, yürümeyi öğrenirken kelebekleride aynı anda tanıyıp en değerli bilgileri yaşayarak büyümüş. Önceleri sarıboyun, akbaş akkuyruk, kırmızı, sarı boyun kanarya kelebekler hakim iken ilerleyen zaman içinde renge dönülüp, karaboyun akkuyruk, karaboyun telkuyruk, sütbeyaz telkuyruklar üretilmeye başlanmış.
gc3b6rc3bcntc3bc004aq9.jpg

Gömeçli Fatih Çubuk, Edremitli Ahmet Tabanlı, Ayvalıklı Yakup Süslüer.

Eski kelebekler daha sert, daha zeki, daha performanslıymışlar. Son yıllarda kelebeklerde bir gerileme söz konusu. Yitirme kaygısı, şahin, atmaca nüfusunun hızla artması ve uçmaya fırsat vermemesi kelebeklerin performansını çok etkilemiş.
Aslı bozulmamış kostüm uğruna yabancı kanlar ile arayışa girilmemiş kelebekler düzgün eğitimcinin elinde yakalanmaları söz konusu değildir. İlk dönüşe girdikleri an en tehlikeli dönemdir. Bunu eğitimci iyi bilir ve kelebeğini o dönemde çok güzel kollamak mecburiyetindedir. Yatırılmamalı düzenli uçumuna devam edilip asla meradan açılmasına izin verilmemelidir. Durmaksızın oynamaya başlayan yavruya dönüşünü bozmayacak tarzda aşağıdan devamlı takviye etmek şeklinde yakın uçması sağlanmalı yoksa oynayarak çok açılan yavru yorulup çok uzaklarda kalma riski yaşayabilir. Tamamen eğitimcinin ustalığı bu arada devrededir. Zeka yönünden değil, oynama sevdasından çok uzaklara gidebilen yavru yorulup konar ise orada başına bir hal gelebilir. Kümese gidip yakalanması söz konusu değildir. Ama oynayarak yorgun indiği yerden çıkıp biris onu tutabilir.
Bu dönemde yavru sadece kendi ırkı ile uçacak, yoksa ritmi uymayan değişik ırklar aşağıya dönüş yapmasına sebep olabilir. Bu da Edremit kelebeğinde istenmiyen performans durumudur. Kelebeğin uçurulması, oynaması, performans gösterilmesi kesinlikle altından onun idare eden eğitmenin ustalığına bağlıdır. İdare edilmeyen kendi haline başıboş bırakılan kelebek yavruları meçhule gidebilir. Bu yüzden önce eğitmenliğin inceliklerini bilmek ve kendi kelebeklerinin özelliklerini iyice tanıyıp ona göre yetiştirilmelidir.
gc3b6rc3bcntc3bc005si7.jpg

Edremit kelebeği kesinlikle kostüme istinaden çaprazlanmamıştır. Edremitin orijinal karabaş kara kuyrukları, kafalar tam karabaş, yerli kelebeği andırıyor. İnce yapısı, kanatlar kuyruk üzerinde çapraz bir biçimde, yağ bezesi kesinlikle yok, layıkiyle uçurulduğunda mutlaka oynar. Kostüme modaya uymaksızın aslı muhafaza edilmektedir. Baba Hakkı Tabanlı 66 yıldır hiç ara vermeksizin kelebek üretmeye devam ediyor. Telkuyruk, sarı boyun, kara boyun, hem telli hem beyaz kuyrukları muhafaza altındadır. Yöresel çaprazlamalara kesinlikle karşı performansı muhafazaya çok önem veriyor. Edremitte Çitlembik Dede sokak No: 5 teki evinde kelebeklerini besliyor.
Ahmet kardeşimiz tüm kelebek sevdalılarına saygı ve selamlarını gönderiyor.

KARDEŞ SEN PATATESÇİ HAKKININ OĞLUMUSUN EYER OYSA BABANA VE MUSTAFA ABİNE SELAMLAR.BEN HAVRANDAN GÜRCAY.SARIBOYUNLARININ ÜNÜNÜ DUYDUM.İYİ ÜRETMELER.

ahmet kardeş verdiğin bilgiler için teşekür ederim . kelebek kuş yönünden edremitte senin üzerine tanımam. kuşlarını gördüm maşallah hepsi harika kuşlar.

ahmet abi ben kadir kuşlarına hastayımm...

ahmet abi saygılar .öncelikle kendimi tanıtayım ben deniz 6 yaşındaan beri elebek güverciniyle uğraşmaktayım .oğlunuz gibi yani yürürken aynı zaman da kuşları tanıyordum.şuan yaşım 21 ve bu güvercinlere olan ilgim artmaktadır.yazıda bahsettiğiniz gibi güzel kuşlarınız varmış eğer yanlış anlamazsanız ben her hafta balıkesir e gelmekteyim.eğer olursa sizinle tanışmak isterim.saygılar abi.

ahmet bey kuşların fotolarını sitemize ekleyinde sitemiz şenlensim.

bu soylu kuşları bende merak ettim. Resimlerini veya videolarını eklerseniz güzel olur.

Geri