efsane bunlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mercan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

mercan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hüseyin MERCAN
Meslek
Teknisyen
İlgi Alanı
Balıklar
bunlarda benim kuslarım umarım begenirsiniz

arkadaslar

goruntu215lm2.jpg

pic0350wy1.jpg

pic0405gm9.jpg

pic0617zv8.jpg

pic0615db9.jpg

pic0602mz0.jpg

pic0594nm6.jpg

pic0553tk2.jpg

pic0546eg3.jpg

Selamlar. Öncelikle hoşgeldiniz. Maşallah çilleriniz kostüm olarak güzeller. Memleket neresiydi? Bende dolapçı besliyorum.

maşallah çok güzel kostümlü kuşlar.

çok süperlermiş maşallah

kardesim hosgeldin

videolarıda koysan diyorum okadar cekmek için emek verdik

sahan abiye slm

Kuşlarınız sağlıklı ve bakımlı görunuyo, dolapcılarınız göz dolduruyo beğendim resim paylaşımınız için teşekkür ederim.

basoglanh' Alıntı:
Selamlar. Öncelikle hoşgeldiniz. Maşallah çilleriniz kostüm olarak güzeller. Memleket neresiydi? Bende dolapçı besliyorum.

tesekurler memleket ısparta
ismim huseyin
sizin memleket neresiydi

Benim ismim Hüseyin BAŞOĞLAN Muğlalıyım.

karataş32' Alıntı:
kardesim hosgeldin

sahan abiye slm

benim vaktım yok sen ekleyiver artık kalan resim ve video ları evde catıda kiremit kalmadı dusen kus bitane kırıyor
kumeste kus kalmadı dusen ya öluyor yada sakat kalıyor.bu sene ki yavrular böyle giderse telef olacak kardeş

mercan' Alıntı:
karataş32' Alıntı:
kardesim hosgeldin

sahan abiye slm

benim vaktım yok sen ekleyiver artık kalan resim ve video ları evde catıda kiremit kalmadı dusen kus bitane kırıyor
kumeste kus kalmadı dusen ya öluyor yada sakat kalıyor.bu sene ki yavrular böyle giderse telef olacak kardeş

Kuşlarınızın çatıya veya yere çakılma sebebi kesinlikle kardeş ve akraba eşleşmelerinden kaynaklanmaktadır. Sanırım bu bir avantaj değil dezavantajdır. :hmm:

mrb

kusları kardes kardese eslersen oyun bakımından performas olarak iyi olurla ama

sonu hüsranla biter eninde sonunda oturur (götlerler) bunun için tek damardan degil kusları baska damarlarla krarsan

herseyi ile mükemmel yavrular alacagına emin ol

hüseyin kardesim küçük yavruyken kaybedipte 1 yıl 1,5 yıl sonra geri gelen yavruları vardır

şimdi diyeceksiniz 1 yıl 1,5 yıl aklı nerede yavruyu yakaladıklarında kafese atıyorlar yavrusunu alıyorlar

uçmaya basladıklarında cıkıp geliyorlar

bizim burada birsey vardır bütün herkezin kaybetigi kusu kim tuttuysa tutdum der ama hüseyinle benim yavrular 3 4 gün teslim oladılarından dolayı yalan olurlar

bizim kusların catıya düsmeleri saglamlıkları iki harika damarda olan kusların yavrularını bir birleri ile esledigimizdendir
senin dedigin sekildeki aynı kardeslerden aldıgın yavru kus gördügü heryere oynar bizim kuslarımız evin üstünden uzaklastımı postalar gibi ucarlar...

karataş32' Alıntı:
mrb

kusları kardes kardese eslersen oyun bakımından performas olarak iyi olurla ama

sonu hüsranla biter eninde sonunda oturur (götlerler) bunun için tek damardan degil kusları baska damarlarla krarsan

herseyi ile mükemmel yavrular alacagına emin ol

hüseyin kardesim küçük yavruyken kaybedipte 1 yıl 1,5 yıl sonra geri gelen yavruları vardır

şimdi diyeceksiniz 1 yıl 1,5 yıl aklı nerede yavruyu yakaladıklarında kafese atıyorlar yavrusunu alıyorlar

uçmaya basladıklarında cıkıp geliyorlar

bizim burada birsey vardır bütün herkezin kaybetigi kusu kim tuttuysa tutdum der ama hüseyinle benim yavrular 3 4 gün teslim oladılarından dolayı yalan olurlar

bizim kusların catıya düsmeleri saglamlıkları iki harika damarda olan kusların yavrularını bir birleri ile esledigimizdendir
senin dedigin sekildeki aynı kardeslerden aldıgın yavru kus gördügü heryere oynar bizim kuslarımız evin üstünden uzaklastımı postalar gibi ucarlar...

Selamlar. Öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Bildiğim ve denediğim kadarıyla dönek ve dolapçılardan kastım olarak dönek ve dolapçılarda akraba eşleşmelerinden çıkan yavruların oyunlarında istenilen performans alınamaz. Özellikle sizinde bahsettiğiniz gibi çatıya, ağaçlara ve yere çakılma durumlarında elinizden gelen birşey olmayacaktır. Döneklerin çok fazla döneni değil dönüşünü tam anlamıyla standartlara göre yapanı makbüldür.
Yorumunuz için tekrar teşekkürler.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

ARKADASIM MERHABA DOGRU SÖYLERSİN DÖNEKLERDE VE DOLAPCILARDA EN İYİ PEN FORMANS DÖNMEYİ SITANDARLARINA GÖRE YAPMALIDIR KATILIYORUM AMA SUNU UNUTMAYALIM DÖNEN HER KUS BESLENMEZ BENCE ŞİMDİ DİYECEKSİNİZ NEDEN? BENİM BESLEDİM DÖNEKLER SITANDARTLARDA DÖNDUNE VE YERİ GELİNCE SITANDARTLARIN BİLE UZERİNE CIKTINA EMİNİM YASIM 28 VE 7 YASINDAN BERİ KUS BESLERİM KUS BESLEMEK AYRICALIKTIR.
ABİ DÖNEN KUSTA HERSEYDEN ÖNCE DAMAR OLACAK BENİM İÇİN DÖNERKEN HAVADA 0 OLACAK NASIL DERLER MATKAP MİSALİ SEYREDERKEN ZEVKİNİ ALDIRACAK
HER KUS GÖRDUGU YERE DÖNMEYECEK EVİNİ BİLECEK.KARATAS ARKADASIMIN DEDİGİ GİBİ BENİM YAVRUDAN KAYBEDİM KUSLARIMIN 1 HAFTA GEZDİNİ BİLİRİM TUTAMAYINCA CATILARDAN ALDIKLARINI BİLİRİM BU DAMARDIR BENCE.BEN BU KUSU BESLERİM VE BUTUN ARKADASLARIMADA TAVSİYE EDERİM DERİMKİ HER UCTUNDAN 3 VEYA 5 NDE DÖNMEKTEN DUSEN BİR DOLAPCI 45 KM DEN GELİR SALINDINDA GELİRKEN HİÇMİ KUŞCUNUN ÜZERİNDEN GELMİYOR BU KUŞ KARATAS KARDESİMİN DEDİGİ GİBİ EVDEN AYRILDIMI POSTA MİSALİ UCARLAR

DÜSMELERİNE GELİNCE AYNI DAMAR YADA AKRABA ESLEMESİNE KATILMIYORUM KESİNLİKLE

dusmeleri kusların oyun sitilinden kaynaklanır ve bu kusların dönuşü seyrederken cok buyuk zevk verir ne olur bazen kendilerini toparlayamaz cakılırlar.bu da demektirki her ucusta dusmek degil

tahir32' Alıntı:
hüseyin kardeşim ewet doğru o bozçil dişi benim cengiz yalan söylüyor

kardesim ben biliyodum yalan soyledini zaten cunku ona öyle dişi gecmez arkadas kendini cakal sanıyor ya gelmiş kuş ister ama dişi kayıp kardesim biliyosun o zaman deseydin verirdim sana kardesim

hangi bozcil dişi ne zaman kaybettin

karataş32' Alıntı:
hangi bozcil dişi ne zaman kaybettin[/quote

kardes resimdeki bozciller varya benim bozcil erkegin yanındaki diş bozcil tahır kardesiminmiş gecen sene karda tutmustum cengiz beyde hemen sahiplendi benim dıye dısıye gormus dişiyi havda ondan tabi yemedim yalanı dedimki cengiz senin kumese kim kaybetmişte böyle kus gelmiş dedim bişey diyemedi aldım falan dedi dedim madem senin salayım senın ordan dedim acemi falan yaptı neyse biliyosun bozcil dişide tahır kardesiminmiş o da daha bu sene söyluyor cengiz bu bilirsin yapar adam ilk resimdeki benim 7 senelik kırmızı çil erkegime benim dedi cıktıya utanmadan bi ara onun catıya inmiş atmacadan korkusuna ordan geciyodum baktım catıda sordu erkek guzelmış nerden geldi diye dedi ortak aldım geldim bir yerden bende dedim kardes gulele besle kumese gırerse dedim o da nasıl falan yaptı soylede benim eve gelmesin madem seninse dedim guldu anla

evet anlıyorum seni
onları ve yandaslarını biliyorsun kus konusunda cok alcalıyorlar

S.A kuşlarınız kostüm olarak harika görünüyor. fakat catıda kiremit kalmadı diyorsunuz.ben dönek besliyorum.evveli sene aynı olay benim başıma geldi.15-20gün uçan yavru kendini öyle bir bırakıyor ki dönüşten çıkamayıp çakılıyor.ya ölüyor yada sakat kalıyor.döneklerde bu durum hiç hoş bir durum değildir.tutulmaz.o kandan olan kuşların hepsini elden çıkardım.eşleride ayırdım.fakat dolapçı beslemedim sizin kuşların durumu için dolapçı besleyen arkadaşlar geniş yorum yaparlar.fakat bence hiç hoş bir durum değil ,dolapçı besleyen arkadaşlarında bana katılacağına eminim.saygılarımla
ÖMÜR DENİZ

Paylaşımlarınız için teşekürler.Yetiştirici arkadaşı tebrik ederim zinde ve sağlıklı görünüyorlar maşallah ...

Hüseyin Mercan bey dolapçı uçurma teknikleriniz konusunda bilgi paylaşımında bulunursanız sevinirim ..

Denizli den saygı ve selamlar...

cüneyt arkın' Alıntı:
S.A kuşlarınız kostüm olarak harika görünüyor. fakat catıda kiremit kalmadı diyorsunuz.ben dönek besliyorum.evveli sene aynı olay benim başıma geldi.15-20gün uçan yavru kendini öyle bir bırakıyor ki dönüşten çıkamayıp çakılıyor.ya ölüyor yada sakat kalıyor.döneklerde bu durum hiç hoş bir durum değildir.tutulmaz.o kandan olan kuşların hepsini elden çıkardım.eşleride ayırdım.fakat dolapçı beslemedim sizin kuşların durumu için dolapçı besleyen arkadaşlar geniş yorum yaparlar.fakat bence hiç hoş bir durum değil ,dolapçı besleyen arkadaşlarında bana katılacağına eminim.saygılarımla
ÖMÜR DENİZ

Dönücü ırk güvercinlerin hiçbirisinde çakılma meselesi hoş karşılanmaz. Genellikle bilinçsiz eşleşmelerden çıkan yavrulardan kaynaklanıyor sanırım. Döneklerde kuşun yere kadar dönmesi değil standartlara uygun dönmesi gereklidir. Dolapçılardada aynı şekildedir. Kardeş eşleşmesinden çıkan yavrulardabu tür çakılmalar çok görülür ve asla tutulmaz.

arkadaşlar cogu kişi bilincsiz eşlemekten oyundan dösüyor diyor ama ben katılmıyorum bilicsiz eslenen kusların yavruları saglal olmaz nereye kus ggördü oynar iner ve bizim tabirimizle otururlar (götlerler) bizim cogu yerde kusların oturmaları farketmez beslerler bizim buralarda (ıspartada) kus yere kadar dönsün saglam olsun beslemeyiz yavru dahi almayız
kusların oyundan düsmesinin sebebi kusu fazla ucurmadınmı ayda birkez ucurup oyun seyredeyim dedinmi bu kus oyundan da döser kiremite kırar
eger oyundan düsen kuslarınız varsa kusunuzu günlük ucurun yüksele bildigi kadar yükselsin kusunuz daha akılı oynuyacaktır düşüp kiremit kırmayacaktır
:p

cüneyt arkın' Alıntı:
ÖMÜR DENİZ

A.S arkadasım yorumun için çok tesekkur ederim becede cakılmaları hıç hos degil ama bu kusların kanındamı var yoksa soyundamı anlamadım ne kadar es degiştirsemde cıkam yavruların 1 kacında bu olay oluyor buda bendeki 12 tel tek sibop kuyruk üstlü kuslarımda oluyor 12 tellerin oyununu bilirmisin bilmeme ama bazı yavrularda bu olay oluyor yinede tesekkurler

kardesim senin derdini anlıyorum düşmeleri yüzünden cektiklerini kümes ortapedi servisine dönmüş

karataş32' Alıntı:
kardesim senin derdini anlıyorum düşmeleri yüzünden cektiklerini kümes ortapedi servisine dönmüş

arap depelı yavrum felç gibi oldu ne yapalım bu sene yavru yetiştirme konusunda hayal kırıklına ugradım biliyosun kaybım içler acısı oldu. kusa göz etdiler kardes

Kuşlarınız güzel maşallah diyelim.bol yavrulu günler.UŞAK"tan SERDAR ARSLAN

huseyın abı her zamnkı gıbı kusların cok gusel bos cıller ayrı onlar baska gusel yıılmaz

Geri