eğer birgün elime düşersen.....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan önder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

önder

Üye
Siteyi ziyaret et
evet adi şerefsiz atmaca eğer birgün elime düşersen bende seni niğme niğme edip leşini köpeklere yedireceğim....

Ekli dosyalar

• IMG0150A.webp
    IMG0150A.webp
    69.1 KB · Görüntüleme: 1,218
şimdi soruyorum size arkadaşlar bu nasıl bi nasip işi bi şerefsiz yaratık hiç bir suçu olmayan bir hayvanı hem kendi canından hemde 3 günlük yavrusundan nasıl olurda ayırır.bu kuşların görevi ancak doğaya zararlı yaratıkları tüketmektir.fare yılan kurbağa v.b şeyler. ama bunlar onları avlamak yerine gelip hiç bir şeye zararı olmayan kuşlarımızı yiyolar.tarım bunlardan her sene bırakıyor doğaya.tarlaları temizlesinler diye bu şerefsizlerde gelip kuşlarımızı temizliyo.böyle bi adelet varmı yaaaa...

Önder kardeşim öncelikle geçmiş olsun hakikaten üzücü olay kimsenin başına gelmesini
istemediğimiz bir olay ..Sen de hak ver doğanın kanunu malum ..
Tarım tarafından salındığını sölememişsin tam olarak anlamadım ama Denizli Sarayköy ilçesindende şahin salındığını duymuştum öyleki o günlerde havada alay haline dolaşan şahinler görüyordum ama saldırmıyorlardı tabiki doğada yemek bulamayınca güvercinlere mursallat oluyorlar heleki birden fazla aynı bölgede güvercini yakaladı mı ? burayı mesken olarak tutuyor ve rutin şekilde ziyaret ediyor...
Dolapçılar da yapı itibari ile hemen yükselen ırk olduğu için kontrolden çıkıyor benim tavsiyem en başta şahin veya atmaca saldırısı sıklaştı ise bir süre uçurma ve senin bölgeni unutmasını sağla , ben bildiğimiz hakem düdüklerinden
kullanıyorum saldırı anında hem dolapçıları uyarmak hemde şahinin dikkatini dağıtmak için denemeni tavsiye derim...
Şu bir gerçekki şahinde geldimi en beyendiğin dolapçıyı yada güvercini seçer hep öle denk gelmiştir ...Ben den tavsiye eğer damızlık kuşun ise ve kendini kanıtlamış ise çok fazla hava yaptırma ırka devam etmek için yavruları bol bol uçur anne baba sağlıklı olduktan sonra yavruyu alabilirsin fakat damızlıklara zarar gelirse damar orada tıkanıp
kalır ve verilen emekler boşa gider..

Tekrar geçmiş olsun ...

Mehmet Ekinci

Gardaş geçmiş olsun diyeyim fakat biraz yavaş olmanı tamenni edrim bu cenabı allahın takdir ilahisi diyelim doganın kanunu böyle buna karşı gelemeyiz ben bu güne kadar atmacaya verdigim kuşu hiç yanmadım ve üzülmedim şerefsiz soysuz hırsızların eline geçecegine o canlıların eline geçsin cenabı ALLAHIN bir luthu rabbim ne eylerse güzel eyler onun için hayırlısı olsun diyelim
ALLAHA EMANET OL ŞAFAK

Doğanın kanunu, güçlü olan kazanır, benim kelebeğin gögsunden yarmıştı, iğne iplikle diktim kuşu, atmacaya inat şimdi göglerin yeniden hakimi.

S.A. kardeş kuşuna üzüldüm ama taktiri ilahi yapılacak bir şey yok vadesi dolan gidiyor atmaça sadece bir sebep o kuşunun ömrü o kadarmış kuşun dönerken yere çakılabilirdi yada kümesde bir yere sıkışabilirdi kedi kapa bilirdi yani vade doldumu bir şey sebep olur ALLAH geride kalanlara can pekliği versin.Saygılar

arkadaşım benimde bir kaç gün önce üç kuşumu gelincik öldürdü ne yapalım kalanlar sağ olsun ................

onder' Alıntı:
şimdi soruyorum size arkadaşlar bu nasıl bi nasip işi bi şerefsiz yaratık hiç bir suçu olmayan bir hayvanı hem kendi canından hemde 3 günlük yavrusundan nasıl olurda ayırır.bu kuşların görevi ancak doğaya zararlı yaratıkları tüketmektir.fare yılan kurbağa v.b şeyler. ama bunlar onları avlamak yerine gelip hiç bir şeye zararı olmayan kuşlarımızı yiyolar.tarım bunlardan her sene bırakıyor doğaya.tarlaları temizlesinler diye bu şerefsizlerde gelip kuşlarımızı temizliyo.böyle bi adelet varmı yaaaa...

Sacmaliyorsun,akillica konus..

Senmi yarattin o hayvanida ne yapmasi gerektigini söylüyorsun,bence biraz daha seviyeli ve inandirici olursan seni anlar ve hos karsilariz fakat böyle kücük ve basit konustukca bence kötü bir izlenim ortaya koyuyorsun..

Eger kuslarini cok seviyorsan kes kanatlarini tavuk gibi besle oda bir hobidir.

Kendine ve etrafina saygili olman dileklerimle..

* Tahir Kemal BOZOGLU *

Tahir Kemal Bozoglu' Alıntı:
onder' Alıntı:

Senmi yarattin o hayvanida ne yapmasi gerektigini söylüyorsun,bence biraz daha seviyeli ve inandirici olursan seni anlar ve hos karsilariz fakat böyle kücük ve basit konustukca bence kötü bir izlenim ortaya koyuyorsun..

* Tahir Kemal BOZOGLU *
etrafıma saygısızlık ettiğimi sanmıyorum bu bir.o hayvanı ben yarattım diye bişeyde konuşmadım bu iki. benim yazdıklarım yanlışsa siz bi zahmet inceleyin yırtıcı kuşların görevlerini.yaratılan herşeyin boşa yaratılmadığını bilmeniz lazım.ayrıca görevlerinide.ben o hayvanın o amaçla yaratılmış olduğunu düşünüyorum siz başka düşünebilirsiniz. bu sabah o şerefsiz 3 tane kuşu delik deşik etti hiçbirisinide alamadı siz olsanız ne düşünürsünüz.eğer o hayvan hakkıyla avlanacak bi avcı olsa doğada onun için yiyecek çok şey var.ama avlaması zor.kuşları avlamak onun için daha basit.
benim görüşüm bu.başkaları ne düşünür bilemem.
saygılar.

ayrıca tahir abi beslediğimiz kuşların hepsininde uçmaya hakkı olduğunu düşünüyorum kanatlarını kesip bakacak olsam kuş değil tavuk beslerim o kuşlarında günahına girmem.
saygılar.

Tahir Kemal Bozoglu' Alıntı:
onder' Alıntı:

* Tahir Kemal BOZOGLU *

kardeş seni tebrik ederim çok güzel konuşmuşsun doğanın kanunu böyle atmacaya kaptırmak istemiyosan uçurmıcaksın genede geçmiş olsun diyelim ama gittikten sonrada yapabileceğin bir şey yok doğanın kanunu sonuçta biri kaçar biri kovalar biz insanlarda öyle değilmiyiz hayat sürekli peişimizde değilmi?

saygılar

Geri