Ek besinin karıştırılarak verilmesi.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozngvn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

ozngvn

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Güven.
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Seçiniz
Kuşlara halsiz, hasta olduklarında veyahut hastalığa önlem olarak sarımsak ,limon ve sirke gibi besinleri karıştırarak sularıyla birlikte vermek ne kadar doğru ? bu üçünü veya başka besinleri, sıvıları nasıl vermeliyiz ? birden fazla besini karıştırdığımızda emilimlerinde bir sorun olurmu ? aç veya tok vermek ? Bilgisi olupta paylaşıcak abilere, kardeşlere şimdiden teşekkürler. Hayırlı akşamlar...

Sarımsak vermek için hasta olmalarını beklemeye gerek yok

5 litre suya 3-4 baş rendelenmiş sarımsak, iki yemek kaşığı elma sirkesi, bir tatlı kaşığı tuz ve bir yemek kaşığı bal bunları 5 litrelik petşişe içine katarak bir güzel çalkalayarak karıştırın kuşlarınıza içirin, 24 saatten fazla kuşların önünde tutmayın..

Yeniyim ve tuz verildiğini 2. bi defa sizden duyuyorum kuşlar için yararlarını araştırıcam.Yalnız soruma tam cevap alabilmiş değilim belli miktarlarda karıştırarak zaten hastalık öncesi ve sonrası vermekteyim sorum karıştırarak vermenin ne kadar doğru olup olmadığı (emilimde etkilerini merak ediyorum malum küçük hayvanlar ) artı aç veya tok karınlarına verilmesi gerekip gerekmediği ? önlerinde gün boyu dursun demişsiniz acaba benmi çok detaya iniyorum.

sirke,limon ..asidiktir.bakteri oluşumunu engeller.fakat ; kuşları zayıflatır.uçucu kuşlarda verilmesi gereklidir.tombul kuşlar malum uçamayacaklardır.12 saatte sulukta bozulmamaktadır.kanaatındayım.haftada 1-2 gün verilmesi uygun olacaktır,düşüncesindeyim.

Türker Öden Abi sende saol verdiğin bilgiler için Emre Kardeş sende ama ben son bi kez küt diye soruyorum. Kuşlara sarımsak ,maydanoz ve atıyorum bal vericem bu üçünü ayrı ayrı günlerde mi vermeli yoksa bir günde karıştırarak üçünü birdenmi vermeli .Karıştırmanın mahsuru varmı yokmu ? ( malum yediklerini öğütmeleri için bile taşa ihtiyaç duyan el kadar hayvanlar; vericeğimiz bu besinleri nasıl ayırsınlar vücutlarında ) Ben en uygunu için soruyorum. Önceki ve sonra gelicek mesajlara teşekkürler.

ballı limon olabilir. fakat sarmısakla bal olur mu ? hiç karıştırmadım.çok fazla da her gıdayı emin olmadıkça karıştırmamaktan yanayım.maydanozu da suya değil ip ile bağlayıp ön tellerine asmaktayım.ihtiyaçları kadar tüketmekteler..doğrularımız ,yanlışlarımızla paylaşmaktayız..faydamız olur temennisiyle..

[email protected]' Alıntı:
çok fazla da her gıdayı emin olmadıkça karıştırmamaktan yanayım.

Tekrar saol abi bende bu fikirdeyim.

Geri