EKE KUŞ-YAVRU KUŞ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yunus81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

yunus81

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yunus Turan
Meslek
kuş besleyicisi
İlgi Alanı
Kediler
S.A.
Merhaba arkadaşlar.
Yeni sezon başlamak üzere çok şükür. Bir çok yerde oyun kuşu yarışmaları organize ediliyor.
Bir kaç yarışmanın kurallarını okuma fırsatım oldu. Gördüğüm şey şu oldu: herkes kendi kuşlarının özelliklerine göre kural koymuş. Tabii ki tüm yarışmalarda ortak olan çok fazla kural var. Ancak kafama takılan soru şu oldu:
NEDEN EKE KUŞLARLA, YAVRU KUŞLAR AYNI YARIŞMADA YARIŞTIRILIYOR?
Bence eke-yavru ayırımı yapılmadan düzenlenen yarışma, gerçek iyi kuşların belirlendiği bir yarışma olamaz.
Bilmem siz neler düşünüyorsunuz?

Şenol Turan

Yarışmaların çok büyük bölümünde eke ve yavru ayrı katogoride değerlendir,lir yada yavrukuş yarış dışı olur kural olarak genelde eke kuşlar arasında değerlendirme yapılır, ben genelde böyle gördüm eke yavru karışık pek rastlamadım ,olsada belki sipor olsun bir etkinlik olsun renk olsun diye yapılıyordur . aksi takdirde sağlıklı bir kıyas rekabet olmaz eke ile yavru aynı yarışta iken ..selamlar .ŞEREF

Merhaba;

Bir kaç örnek vereyim isterseniz:

"5.Uçurulan kuşta eke ve yavru tartışması yapılmaz ancak, eğer iki kuş
aynı puanı alırsa eke kuş tercih edilir."
2006 TÜRKİYE TAKLACI GÜVERCİNLER
PERFORMANS YARIŞMASI

"Madde 4- Düzenlenen yarışma yavru yarışması ise, uçurulan kuşta eke ve yavru tartışması yapılmaz ancak eğer iki kuş aynı puanı alırsa eke kuş tercih edilir. Eke yarışmalarına yavru kuş uçurulamaz."
Anadolu Güvercin Kültürü Derneği Yarışması
Bunun gibi daha bir çok örnek verilebilir.
Mesela İzmit'te yapılacak olan yarışmada da aynı şekilde yavru ve eke ayırımı olmaksızın yarışma yapılacak.
Yavru kuşlar neden yarıştırılır ki, anlamadım!
Yavruları iyi oynayan kuşçuların koyduğu bir yarışma kuralı mı bu, diye bir düşünce aklıma gelmiyor değil.
Selamlar.

Şenol Turan

S.a

Eke ile yavru kuşların aynı yarışmada yarıştırılması hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?
Selamlar

Şenol

eğer eke kuş yavru ile aynı puan almışsa eke kuş tercih ediler..genel olark trkiye kupasının böyle yapılmasından yanayım .Eke kuşlar için ayrıyetten düzenlelen kupalarda mevcutur.bu kuparlarada türkiye kupaası yarışmasına girmeyen veya kıyıtlı olmayan kuşlarım yarıştırılmaması lazımdır.

Saygılarımla..

S.A.

Ben yavruyken oynayan, hem de çok iyi oynayan kuşların çokça bulunduğunu düşünüyorum.
Bu nedenle yarışmaların amacı eğer kaliteyi belirlemek ise yavru ve eke kuşların aynı yarışmada yarıştırılmaması gerektiğini düşünüyorum.
Yine, yavruyken yapılan oyuna itibar edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Selamlar.

Şenol

S.A.

Yarışmalarda yavru-eke ayırımının mutlaka yapılması gerektiğini düşünüyorum. Yavruyken bir kuşun oynaması hepimizin hoşuna gidiyor. Ancak bu o kuşun çok iyi bir kuş olduğu anlamına gelmez. Benim gördüğüm bir kaç kuş var bu şekilde, yavruyken ortalığı yıkıyordu, sonrasında ne yapıldıysa oynatılamadı.
İyi oyun kuşu geçici oyun yapan kuş mudur?
Ben böyle düşünmüyorum.

Selamlar.

Şenol

hocam ben bu konuda bir yorum yapmak istedim ama site kaldırmaz diye yapmayı tasvip etmedim. ne avcının ne horuz! nede kuşcunun yalanı bitmez........!

horozu mahsusus horuz yazdım ilgilnen ark zaten anlar??

Geri