Eke Kuştan Yavru aLmak...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emre1450
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

emre1450

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emre yazıcı
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kediler
Abilerim, kardeşlerim benim 1 çift taklacı güvercinim var bayağıdır çiftleşiyorlar ama yumurtaya hala erkek güvercin kovalamıyor acaba bilmiyorlarmı :S 3 ay oldu hala yumurtlamadılar lütfen yardım...

slm
benimde arabım vardı erkek yaz boyunca bekledim disi yumurtlamadı hatta yumurtlamadıgı halde yatar oldu yumurta varmıs gibi sonunda dayanamayıp altına yumurta koydum gayet iyi baktılar yavrulara erkegi degistirdim disi yumurtladı ancak diger erkek posta ile es oldu o da yumurtladı enteresan ama gercek bazen olmayınca olmuyor bu arada tetra veriyorsan yumurtlamaya bilir yada antibiyotik yumurtlamalarını engelliyor bilgilerinize

S.A
Yemlerine Kenevir kat ve kuslari birbirinden ayir, birbirlerini görsünler fakat ulasamasinlar.
Mesela kuslari ikisinide genis bir kafese veya kutuya koy ve erkek disinin yanina yaklasamamasi icin tel örgü gibi birseyle ayir. Yemlerken bile önce birini sonra digerini yemle, yani birbirlerine dokunmalarina izin verme, bir hafta sonra kümese yumurtlayabilecekleri folluk süpürge cöpü filan koy ve kuslarin ikisinide sal.
Saygilar Kenan

Acaba bu yöntem iyi olurmu kesin bir sonuç verirmi Kenan abicim?

Sayet kuslardan biri kisir degilse 10 güne kalmaz nurtopu gibi yumurtalarin olus insaallah. Saygilar Kenan

Saol abicim ALLAH razı olsun senden bir türlü yumurta alamadım kendi yavrularım kısır değillerdir...

Allah sendende razi olsun, ilerde gelismeleri bizimle paylasirsan sevinirim. Yine yumurta alamazsan baska careler arayabiliriz. Saygilar Kenan

Kenan.P' Alıntı:
S.A
Yemlerine Kenevir kat ve kuslari birbirinden ayir, birbirlerini görsünler fakat ulasamasinlar.
Mesela kuslari ikisinide genis bir kafese veya kutuya koy ve erkek disinin yanina yaklasamamasi icin tel örgü gibi birseyle ayir. Yemlerken bile önce birini sonra digerini yemle, yani birbirlerine dokunmalarina izin verme, bir hafta sonra kümese yumurtlayabilecekleri folluk süpürge cöpü filan koy ve kuslarin ikisinide sal.
Saygilar Kenan

s.a abicim kenevirin tohumunumu katıyoruz yemlerine kenevir cinsel olarak iyi yönde kuşları etkiliyor yani ?

Kenevir'i Çoğu Yetiştirici kullanır zaten kızıştırdığıda biliniyor kullanabilirsin Abdullah Kardeşim Fazla Kullanma mesela ben hergün 1 avuç veriyorum yetiyor Ama Büyüklerimiz Ne der Bilemem

Saygılarımla Bi Hatamız Olduysa Afolla

Selam arkadaslar

Ben her sene kendi yöntemimi anlatayim sizlere gerci cogu kisi imkani olan arkadaslar yapiyordur..

Benim kümesim 8 metre uzunlugunda 2 metre derinligi var yanliz bu kümes 5 bölümden olusuyor

1.Damizlik kümesi her sene 01.03 tarihinde yavru alacagim kuslari bu kümese cekerim 2 m uzunlugu 2 m derinligi komple kümesin 2 m yüksekligi var

2.Erkek kümesi 1,5 m uzunlugu 2 m derinligi

3.Disi kümesi 1,5 m uzunlugu 2 m derinligi

4.Yavru kümesi 1,5 m uzunlugu 2 m derinligi her sene yeni aldigim yavrulari bu kümese alirim ve burdan ucurmaya baslarim..

5.Ucum Kümesi 1,5 m uzunlugu 2 m derinligi teke düsen kuslarimi ucurdugum kümes 1 önceki seneden kalan kisin yatmis yavrulari mayis da tekrar ucurmaya baslarim oyunlarinda bozulma varmi diye eger yoksa iyi sonuc alirsam damizlik disi erkek kümeslerine ayiririm..

Bu sekilde eger kuslari dinlendirirseniz ayirarak ,Kuslar zaten ese attigim ilk anda es tutuyorlar ve yukardaki arkadasin dedigi gibi en fazla 10 günde bütün damizliklarim yumurtlar ve yavrularda cok ender ölüm sorunu olur..Arti ben karisik yem kullaniyorum bütün kuslarima..Tabi her arkadasimizda bu imkanlar olmaya bilir yer sorunu cekebilirler ben yerde besledigim icin böyle bi sorunum yok..

Kismet olursa en kisa zamanda resimleri ekliyecem...
Saygilarimla

Geri