Ekmeğin bir zararı olur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 18K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Kuşlarıma yemin yanısıra evde bayatlamış olan ekmekleride yediriyorum.Kümeste 1,5 aylık yavrularda yiyor.Sadece dışarıda deil içeride yemin yanınada koyuyorum çok severek yiyolar.Ben 1 haftadır falan veriyorum bir zararını görmedim ama yinede sizlere sormak istedim bunun bir zararı olur mu???

Kesinlikle zararı olmaz faydasıda büyük olur bayat ekmek vermeye devam et..

Özellikle bayat ekmeği küfsüz olması şartı ile kuşlarınıza yemin yanında takviye olarak verebilirsiniz ,kuşlar alışınca zevkle yerler, yanlız ekmek mayalı bir gıdadır kuşlarda da mide asiti yoktur çok verirseniz ekşime ve ishal yapar kuşların sindirim düzenini bozar . yeme ilave olarak çeşit olarak verin . tek gıda ekmek olmamalı . selamlar.ŞEREF

çok ekmeğin zararı olmaz suya koyup veriyorsanız sudan nçıkarınca avcunuzda iyice sıkın hayvanları şişirmesin.

Ben önceleri kuru ekmeği kuşlara çok veriyordum ancak kuşlarım o dönemde çok hastalık yaşadılar ve bazıları öldü. Eke kuşlardan daha çok yavru kuşlar etkileniyor. Ekmekte bulunan maya kuşlar için zararlı ve üst solunum hastalıkları veya ur gibi bazı hastalıklara neden olabiliyor. Ben şahsen vermiyorum artık. Tavsiye de etmem. :hayir:

Hoca' Alıntı:
Ben önceleri kuru ekmeği kuşlara çok veriyordum ancak kuşlarım o dönemde çok hastalık yaşadılar ve bazıları öldü. Eke kuşlardan daha çok yavru kuşlar etkileniyor. Ekmekte bulunan maya kuşlar için zararlı ve üst solunum hastalıkları veya ur gibi bazı hastalıklara neden olabiliyor. Ben şahsen vermiyorum artık. Tavsiye de etmem. :hayir:

Selamlar.Bende hayrettin hocama katılıyorum ve birkaç bişey daha ilave etmek istiyorum.BAşımdan bu bayat ekmekle ilgili kötü bir olay geçti.4 sene evvel şubat ayı başlarında yavru alma sezonu başlamıştı ve bütün kuşlarım birer birer yavrularını çıkartıyordu.Büyük senelerin kuşçusu bi abimde yemleriyle beraber bayat ekmekte vermemi söyledi yavrular için.Bende hemen uygulamaya geçtim belirli ölçülerde veriordum yemleriyle berabet.4-5 günlük 8 takım yavru bu bayat ekmekler yüzünden ölüvermiş 1 gecede.Sabah kümesi açtığımda hiçbirinin canlı olmadığını farkettim.Bu bayat ekmekler yavruların kursağında yemle beraber kurumuş ve nefes almalarını engellemiş.Dikkatli olmanızı öneririrm.Böyle istenmeyen olaylarla karşılaşabilirsiniz.Saygılar...

Mesut YURTTAŞ' Alıntı:
Hoca' Alıntı:

Selamlar.Bende hayrettin hocama katılıyorum ve birkaç bişey daha ilave etmek istiyorum.BAşımdan bu bayat ekmekle ilgili kötü bir olay geçti.4 sene evvel şubat ayı başlarında yavru alma sezonu başlamıştı ve bütün kuşlarım birer birer yavrularını çıkartıyordu.Büyük senelerin kuşçusu bi abimde yemleriyle beraber bayat ekmekte vermemi söyledi yavrular için.Bende hemen uygulamaya geçtim belirli ölçülerde veriordum yemleriyle berabet.4-5 günlük 8 takım yavru bu bayat ekmekler yüzünden ölüvermiş 1 gecede.Sabah kümesi açtığımda hiçbirinin canlı olmadığını farkettim.Bu bayat ekmekler yavruların kursağında yemle beraber kurumuş ve nefes almalarını engellemiş.Dikkatli olmanızı öneririrm.Böyle istenmeyen olaylarla karşılaşabilirsiniz.Saygılar...

öncelikle yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Ama şimdi benim kafam çok karıştı çünkü 2-3 kişi ver çok iyi olur diyo, 2-3 kişi sakın verme diyo.
Acaba sizin verdiğiniz ekmek küflü falandır belki ondan olabilir mi?

bende verilmemesi taraftarıyım. sonuçta ekmegin ham maddesi bugday.. ekmegin kuşlara getirdigi tek artı kilo almalarını saglıyor. ama maya bagısıklık sistemlerini bozup ur, üst solunum hastalıkları vbn.. bir sürü sorun çıkarıyor.. b8ugdayla beraber mısır fig arpa kendir. kenevir çigdem vs.. yemler vermenizi öneririm..

vitaforum diye birde vitamin var haftada birde sularına ondan katarsanız yeterldir.. ben birde3 yavrulara ek olarak balık yagı hapı ve yavru hapı veriyorum..

Ekmeği tek gıda olarak verir iseniz kuşlarınız hastalanır hatta ölür . Ancak ilave ,veya çeşni olarak vermenizin bir mahsuru olmaz .
Taze ekmek ve küflü ekmek vermeyin, Özellik le KÜF çok önemli, ekmeği mutlaka iyice kontrol edin ,ister ıslatıp verin isterseniz bayat ekmeği ufalayın
Kuşların ayak altında çok kalıp kirlenmesin artanını temizleyin dışkı bulaşıklı ekmek yemesinler .
Abartacak bir konu değil bu, azar azar verin,
yok illa şart ta değil vermeseniz bir kaybınız da olmaz ancak elinizde bayat ekmek bulunuyor ise çöpe atmak yerine ila ve olarak kuşlara da vere bilirsiniz .. keyfe keder bir konu olmazsa olmaz bir şeydeğil .. tercih sizin .selamlar.ŞEREF

Arkadaşlar sakın kuşlarınıza ekmek vermeyin!!!!

Ben 5-10 gün önce ekmek vermeye başladım ama yemin yanında sabahları ilave olarak veriyodum.Şimdilik bir kuşum kanlı ishal oldu.Sanırım ekmekten sakın vermeyin...........

Geri