Elde beslediğim yavruya bişey oldu!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Yavruya anne-babası bakmadığı için elimde besliyordum. Yaklaşık 25 günlük oldu. Ama 2 gündür halsiz. Birde bu gün sabaha kadar sanırım yediklerini çıkarmış; hafif yeşilimsi bişey... Yem yedirdikten sonra kursağını şişiriyor, dikleşiyor... Halsizlik var..

.............SİNAN ÖZTEKİN..................

Ekli dosyalar

• 29012010139.webp
    29012010139.webp
    296.3 KB · Görüntüleme: 1,491
  • 29012010137.webp
    29012010137.webp
    406.1 KB · Görüntüleme: 1,520
  • 29012010136.webp
    29012010136.webp
    129.9 KB · Görüntüleme: 1,426
Yavruya ince bulgur yediriyoruz. Sonradan kursağında şişmemesi için önce bulguru kaynatıyoruz. Biraz bekliyor, şişeceği kadar şişiyor ondan sonra biraz daha su katıp yediriyoruz..

............SİNAN ÖZTEKİN...............

Ekli dosyalar

• 29012010135.webp
    29012010135.webp
    123.7 KB · Görüntüleme: 1,515
  • 29012010133.webp
    29012010133.webp
    110.5 KB · Görüntüleme: 1,452
  • 29012010132.webp
    29012010132.webp
    155.9 KB · Görüntüleme: 1,506
kuş yem yiyecek zaman gelmiş fazla zorlama bence koy diyer kuşların yanına onlara bakarak öyrenir yemeyi elde beslenen kuşun halsız ve çelimsiz olması normaldir

sitemmkar' Alıntı:
kuş yem yiyecek zaman gelmiş fazla zorlama bence koy diyer kuşların yanına onlara bakarak öyrenir yemeyi elde beslenen kuşun halsız ve çelimsiz olması normaldir

İYİ DİYORSUNDA ABİM KUŞ ŞİMDİ HASTAYSA EĞER DİĞERLERİNE HASTALIK BULAŞTIRIR.. HEM BEN ARTIK BUNUN ÖNÜNE YEM KOYUYORUM ARDA BİR YEMEYE ÇALIŞIYOR. DİĞER KUŞLARIN ARASINA KOYARSAM DÖVERLER BUNU..

..........SİNAN ÖZTEKİN............

Arkadaşlar kuşun halsizliği devam ediyor ve yem yemek istemiyor. Normalde poşeti ağzı dayayınca hemen ağzını açar: yerdi bütün yemleri ama şimdi ağzını açmıyor sadece yemin suyunu emiyor..

............SİNAN ÖZTEKİN..............

Dikkatli ol çok su içen ve yem yemiyen kuş sallabaş olur ve ölür.

Kardeş benim kuşumada böyle oluştu benim imkanlarım yetmediği için bir arkadaşım sölemişti bunu bir aspirin al ve çeyreqini suyuna karıştır ben yaptım iyileşti yavrum.

baytiril ver ıkıgun ust uste hıc bırseyı kalmaz kuş mıdesını usutmus

leeyukeen' Alıntı:
baytiril ver ıkıgun ust uste hıc bırseyı kalmaz kuş mıdesını usutmus
evet ya midesini üşütmüş yada kendisi üşümüş biraz baytril ya da hipradox verirsen birşeyi kalmaz yada iyice doyur kendi haline bırak kendiside düzelebilir

Yardımlarınız için teşekkür ederim. Benim anlamadığım kuş evin içinde sıcacık yerde nasıl üşüdü? Yinede Baytiril veriyim 1 damla...Akşama kadar sanki biraz düzeldi gibi ama yem yemiyor zorla ağzından mısır falan vermeye çalıştık...

...........SİNAN ÖZTEKİN.............

evın ıcınde ınsan bıle üşüte biliyor .
ıkıgun ust uste baytırıl ver kumeısndekı en saglam yavru olacak 2 veya 3 damla yeterlıdır

sinan geçmiş olsun yanlız baytril verde 1 günde 2 günde kesme 3 gün devamlı ver vede günlük olarak 3 damla limon sık ağzına

Herkese teşekkür ederim. 1 damla baytril verdim ve birazda pirinç yedirdim. İshali kesildi. Artık iştahıda yerine geldi bayağı. ama bu seferde sol ayağını yere basamıyor. Topallıyor..Salmonella mı acaba?

...........SİNAN ÖZTEKİN.............

Kuş hala topallıyor dün yeni bir ilaç aldım onu deniyorum bakalım... Ama şimdide sanki yediklerini sindiremiyor gibi: günler öncesinden yedirdiğimiz yem hala kursağında..

merhaba,fazla ilaç kullanımı biliyorsuki büyük kuşta etkisi az olur ama yavruda bir hastalığı tedavi ederken diğerini tetiklemiş olursun ,yavru büyük, benim yavrum olsa önce karışık yemdeki iri taneleri ayıklar ufaklarını avucumu kapatır arasından yedirirdim sonra ılık şekerli su verirdim,ama kuş topallamaya başlamış bence sonu pek iyi değil inşallah düzelir ama sen unutma önce kuşlarını yemle en son bu yavruyla ilgilen hastalığı taşıma :slm:

İlgin için teşekür ederim Göksal abim. Bu evde duruyor hastalığının salmonella kaynaklı olduğunu düşündüğüm için diğerlerine yaklaştırmıyorum. Ufak ufak kendisi yem yemeye başlıyordu ama ayakları tutmaz oldu. Bakalım bir ilaç kullanmaya başladım, düzelir inşallah...

Abim yavru yaşıyor hala.. Bakıyorum bir gün canlı iyice, diğer gün bakıyorum ölecek gibi.. Zaten bu ayak hastalığı böyle bir gün bakıyorsun sapasağlam diğer gün ayakta duramıyor..ENROFLOXIN diye bir ialç kullanıyorum biraz faydası oluyor gibi ama hala iyileşmedi. 2 gün kullanıp 1-2 gün kesiyorum..

..........SİNAN ÖZTEKİN...........

Geri