Elma sirkesi hakkında !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kapse
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

Kapse

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
AYKANT METO
Meslek
BİLİŞİM
İlgi Alanı
Kediler
Selamlar forum üyeleri ..

Forumdaki araştılarmarımdan sonra parazit ve antibiyotik amaçlı elma sirkesi kullanmaya başladım. bugun biriyle lafı geçti ve dediki kuşların 6 ay vucutlardından çıkmıyormuş artı elma sirkesi içirdikten sonra bu süre içinde kullanılan ilaçlar daha az veya ( kimisi ) hiç etki gösteriyormuş..

bunları sadece bir kişiden duydum ama merak ettm bu konu hakkında bilgisi olan kişiler varsa bilgilendirirse çok makbule geçer :)

saygılar ..

Selamlar,

Bende yıllardır elma sirkesi kullanırım ama bu konuda sizin paylaştığınız gibi bir duyum almadım. Elma sirkesi kuşların hem iç hemde dış parazitlerinin temizlenmesi konusunda doğal bir yöntemdir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

selamlar aykut abi

peki elma sirkesi kullandığımızda levamix kullanmamıza gerek varmı ? elma sirkesi aynı görevi yapmakta yeterli olurmu ?
levamix ( kurt ve iç parazit dökücü ) . normalde iç parazitleri döktükten sonra kullanılan ilaçlar ve vitaminler daha etkili olmuyormu ? aynı vazifeyi elma sirkeside görüyorsa . gönül rahatlıyla brovit b12 ve balık yağı kullanmaya devam edebilirim herhalde ? .. tşkler cvplarınız için :)

saygılar

uzun zamandır elma sirkesi ve balık yağı kullanıyorum ve iyi geldiğini gözlemledim.Ancak balık yağını sadece yavrulara ve halsiz kuşlara veriyorum diğerlerine 2 ay da bir takviye olarak veriyorum.Daha önce levamix de kullandım düzenli kullanılırsa onunlada iyi sonuç alınıyor.

DÖNEKCI35' Alıntı:
uzun zamandır elma sirkesi ve balık yağı kullanıyorum ve iyi geldiğini gözlemledim.Ancak balık yağını sadece yavrulara ve halsiz kuşlara veriyorum diğerlerine 2 ay da bir takviye olarak veriyorum.Daha önce levamix de kullandım düzenli kullanılırsa onunlada iyi sonuç alınıyor.

peki tercih edersen elma sirkesimi levamixmi ?

Elma sirkesinin banyo suyuna katarsan sadece tuyleri parlar,bitleri döktüğünü görmedim. Sularına elma sirkesi ve sarımsak gibi bir cok karışım yaptım hiç bir faydasını görmedim.Ne zaman sularına bu karışımları koyduysam yavru kuşların kursağında mantar üremiştir, bu da kuşları kurumaya sokmuştur.Deneme yanılma yöntemi her zaman tutar memnun olduysan sirke kullanımına devam edeceksin değilsen hiç kullanma derim.İlaç kullanımında da cok hatalar var, klorlu suya ilaç konulmaz vede suya ilaç katıldıysa kuşlar susuz bırakılmalı ve su içildikten sonra kalan su alınmalıdır.

Elma sirkesi doğal bir ürün, antiseptik özelliği ile mikropları öldürmek ve bağışıklık sistemini arttırmak gibi bir çok yararı vardır. Haftada bir kez sularına koyuyorum bir zararını görmedim.

Kapse' Alıntı:
DÖNEKCI35' Alıntı:

peki tercih edersen elma sirkesimi levamixmi ?

Elma sirkesi derim ben hiç bir olumsuzlukla karşılaşmadım.

Merhaba arkadaşlar elma sirkesini güvercin üzerinde nasıl uygulayabilirim?Daha 10 gündür bakıcıyımda...

Ben sağlıklı kuşa ilaç kullanımına karşıyım, onun yerine karbonhidrat ve protein karışımlı yem verip bira mayası ve çoklu vitaminle takviye etmenin yeterli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca elma sirkesini bal ile karıştırıp vermek daha iyi olur.

DI-A-ZYME 256 isminde bir ürün var koruyucu olarak kullanılmalı mı sizce ?

Bzı laçlarla bazı mineraller beraber kullanılmaz.sirkeyle alakalı bişey bilmiyorum.bnayo sularına koyarım ben.bide 1.5 lik şişeye 1 litre su koyarım sarımsak limon elmasirkesi koyarım karanlık yerde bekletirim 7 10 günde bir sularına dökerim az miktarda.bence kimyasal ilaçlarla uğraşmak yerine.zaten kullandıklarımız güvercin için üretilen ilaçlar değil doğal yöntemler kullanmak taraftarıyım

Arkadaşım her şeyin fazlası zarar bu sirke denen şey çocuk oyuncağı değil içinde çeşit çeşit doğal asitler var fazlası insana bile zarar verir sürekli değilde arada bir sularına ''birkaç damla'' damlatılırsa bir sorun olmaz

delıkanlı' Alıntı:
Bzı laçlarla bazı mineraller beraber kullanılmaz.sirkeyle alakalı bişey bilmiyorum.bnayo sularına koyarım ben.bide 1.5 lik şişeye 1 litre su koyarım sarımsak limon elmasirkesi koyarım karanlık yerde bekletirim 7 10 günde bir sularına dökerim az miktarda.bence kimyasal ilaçlarla uğraşmak yerine.zaten kullandıklarımız güvercin için üretilen ilaçlar değil doğal yöntemler kullanmak taraftarıyım
BU YÖNTEM İYİ OLDUĞU , KANAATİNDEYİM.

elma sirkesi kullanımını açabilirmisin rica etsem mesela 1lt suya nekadar elma sirkesi konulmalı kaç günde bir değiştirilmeli ?

Elma sirkesi hakkında bilgi alabilir miyim ? 1lt. Suya me kadar sirke konulmalı?

Geri