Elma sirkesi hazırlanışı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kp1skopaT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kp1skopaT

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kubilay candoğan
Meslek
OKul
İlgi Alanı
Kemirgenler
Merhaba arkadaşlar elma sirkesi aldım kuşlarım bitlendide :D bunu nasıl hazırlıcaz bilgili kişiler tariflerini söyleyebilir mi
elma sirkesi gibi hazırlanışını ayrıntılı anlatırsanız hem ben hemde tüm arkadaşlar yararlanır acele edin kuşlar kaşınmaktan ölecek :hungur:

kardeş keneson veya tox diye doz ilaç var ondan alırsan daha iyi olur.

kanatlarına kuyruklarına ve döşüne dökersen hiçbişeyleri kalmaz.

bunu kümesinin dışında yap yada yemlediğin yerin biraz uzağında.

gerçi kuşlara hiçbir zararı yok.

elma sirkesine gelince içme sularına bile katabilirsin 3lt 1 kapak sirkenin kendi kapağı ile dökebilirsin

suyun suluğun ve kuşun içinin dejenfektesi için iyi olur

yıkama sularınada normal bir leğene yani yıkama kabına senin dediğin gibi 1 çay bardağının yarısı kadar koyman yeterli

hatta 1 yemek kaşığı sende iç tavsiye ederim :) şaka değil

Abi valla allah senden rağzı olsun ne muradın varsa versin abi 10 litre suya 1 çay bardağı uygunmudur ? sağol valla abi şuan kuşlarımda çok aşırı olmasada bit var bunlarda yok olur mu ?

Kardeşler çevreden edindiğim bilgilere göre 10 lire suya bir çay bardağı elma sirkesi katabilirsiniz ben 20 litre kullanıyorum banyo suyu için 2 bardak çay bardağıyla koyacam hayırlısı olur inşallah herkez bildiklerini anlatırsa bu konu herkez için çok yararlı hale gelicek.

kuşlarında bit varsa bilotic isminde ilaç var
--- message by moderator ---
Uyarı! Bu mesajda daha önce yer alan zararlı ürün ve oldukça tehlikeli dozaj önerilerine uymayınız. Hayvan hakları ihlaline giren sakıncalı veya tehlikeli paylaşımlar yapmayınız! Gereği yapılmıştır, tekrarlanmasın! Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz! Daima her bilgiyi araştırınız veya kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekime danışınız. Ürünlerin açıklamalarını mutlaka okuyunuz.

Aynı zamanda camsil şişenin içine dökerek püskürte bilirsin kuşların üstüne.Bu ilaç kafesin içindeki küçük böcekleride öldürür.

Hmm tamam kardeş yarın aldırıcam inş. eczanelerde satılıyor dıme bu BLOTİC isimli ilaç ?

çamaşır suyu derken bildiğimiz çamaşur suyu mu hadi kuşlar banyo yapacakları sudan içerlerse zararı olmazmı.Eleştirmek için değil merak ettğimden sordum yanlış anlamayın lütfen.

Kuşlardaki ince bit ve sineklerden kurtulmanın tek yolu blotictir. o ilacı da şu şekilde uygulayabilirsin.
Uyarı! Bu mesajda daha önce yer alan zararlı ürün ve oldukça tehlikeli dozaj önerilerine uymayınız. Hayvan hakları ihlaline giren sakıncalı veya tehlikeli paylaşımlar yapmayınız! Gereği yapılmıştır, tekrarlanmasın! Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz! Daima her bilgiyi araştırınız veya kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekime danışınız. Ürünlerin açıklamalarını mutlaka okuyunuz.

sonra tek tek bütün kuşları elinde ameliyat eldiveniyle kafası dışarıda kalacak şekilde suyun içine sok bi 10 sn beklet sonra sal. her kuşta mutlaka bunu tekrar et. önemli olan kafasını kesinlikle suya sokma bu ilaç çok zehirlidir. kuşlar belli bir süre ilacın etsikiyle olduğu yerde duramıcaklardır, devamlı kaşınma tepinme halinde olurlar. eğer kaçıcak kuşun varsa dışarı salma kaçma ihtimali yüksek. tüye girmiş yavurlarada uygulaya bilirsin. bayo suyundan artan ilacı da camsil şişesininiçine koy kümesin diplerine folluklara püskürt. sineklerin kaçıştığını görebilirsin.

yusuf kardeşime katılıyorum tekyolu dedigibi blotiç kafası yukarda suya batırmak dır kuşlar kurumaya duurken ilacakarşı biraz reaksiyon veriyorlar yani patırıyorlar yeni alışmış kuşun varsa ilac ladıkdan sonra yendinde duramaz kalkar

içmesuyunu dezenfikte yapar kuşladakihastalıklar birbirine gecmesindiye bunuda senelerdir yapıyorum

lütfen çamaşır suyu kullanmayalım abi organik dokuları yüzde 5 liği parçalıyor diş hekimleri kanal tedavisi yaparken bunu kullanır ve çok çok tehlikelidir teknik bilgi verip baymak istemedim saygılar..

İçme sularına çamaşır suyu falan koyulmaz. Bu çok yanlış bir uygulamadır. Tamam dezenfektandır ama hayvanlara içirilmemelidir. Elma sirkesi de aynı görevi görür ve yararlıdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri