EMEK HIRSIZLARI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gfbilker58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

gfbilker58

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
İlker Ucar
Meslek
Grafik Tasarım
İlgi Alanı
Kediler
Sarıyer tarafıdayım. Dün 50 civarı güvercinim çalınmıştır.Mirolar, şekeriler, sarılar, kaplamalar vs.. vardı.En iyilerini çalmış şerefsiz.

geçmiş olsun kardeş ne deyim...şerefsizler çalıyo hırsızlık olduğunu bile bile başka şerefsizlerde alıyo.. piyasası olmasa çalınmaz. çalandan ziyade hırsızlık olduğunu bile bile alanlara kızıyorum.

ilker büyük geçmiş olsun, çalana da hayrı dokunmasın inşallah.

geçmiş olsun ilker çok üzüldüm o sekil ahlaksız kişiler hep var olacakda allahın dan bulsunlar nerede görülmüş aglayanın gülene yar oldugu çıkarır rabbim merak etme allah a haval e et yılların emeklerini al götür üç kurusa ona buna pes kes çek hep böyle olur genelde etrafında hatta en yakınında ara bulunursada basını agrıtma direk karakola git sikayet etmesini bilirsen gereken cezayıda alırlar tekrar geçmiş olsun

saygılar

geçmiş olsun arkadaş umarım bulursun kuşlarını.maalesef bu tür vakalar özellikle kış günleride yoğunlaşıyor.tedbirli olmamız gerek

Kardeş geçmiş olsun ihalelere kuşçu pazarlarına çoktan meze yapılmıştır. Hayrı dokunmasın inşaallah

kuscu_marik' Alıntı:
geçmiş olsun ilker çok üzüldüm o sekil ahlaksız kişiler hep var olacakda allahın dan bulsunlar nerede görülmüş aglayanın gülene yar oldugu çıkarır rabbim merak etme allah a haval e et yılların emeklerini al götür üç kurusa ona buna pes kes çek hep böyle olur genelde etrafında hatta en yakınında ara bulunursada basını agrıtma direk karakola git sikayet etmesini bilirsen gereken cezayıda alırlar tekrar geçmiş olsun

saygılar
Çok sağolun.Karakola gittik ama adamı gören yok.Yapılıcak bişeyde yok.Haram zıkkım olsun ne diyim.

geçmiş olsun kardeşim üzüldüm senin adına şerefsiz kansızlar inşallah biran önce bulunur gereken cezayı alırlar ALLAH c.c bildiği gibi yapsın inşallah..

Geçmiş olsun kardeşim bizim camiamızın en büyük sorunlarından biriside bu.Karakola gitsen bi şey yapmaz sen adamı bulsan başına bela hep sıkıntı yani anlıyacağın senin adına gerçekten üzüldüm tekrardan geçmiş olsun.

allah bunlarin belasini versin kardes ins bi kusunda ellerinde kalmazda hepsi geri gelir sana cok gecmis olsun

Geçmiş olsun inşallah kuşlarını bulursun. Yukarıda yinekuşları çalınan bir arkadaşın bilgilendirmesini okudum. Kuş hırsızlığının önlenmesi ancak kuşlarımızı künyelemekle olur. Bu konuda eskiden yazmış olduğum bir yazıyı tekrar arkadaşların bilgisine sunmak istiyorum. Çare bu düzeni kurmaktadır.
Hepinize selametler dilerim.

Kuşçuluğu Magandaların elinden kurtarmak!

gönderen hener » 04 Ocak 2011 22:43

Arkadaşlar,
Her yerde olduğu gibi kuş besleyenler arasında da kısaca kötü denilebilecek insanlar vardır. Ancak kuş besleyen kişilere bu şekilde genelleme yapılır ise yanlış olur. Elbette ki içimizde, dürüst hayvan sever dostlarımızı kandıran, onların parasal değerinden çok manevi değeri olan kuşlarını çalan ahlaksızlar az değildir. Ben bu kişilere engel olabilmenin tek yolu kuşlarımıza künye tatbik etmek olduğuna inanıyorum. Bu konuda açılan (kuş çalınması) bir başlığa daha önce yazmış olduğum yazılar aşağıdadır. Tekrarlamak istedim...
“Kuş hırsızlığının önlenmesi ancak kuşların künyelenmesi ile mümkün olur diye düşünüyorum. Hiçbir Dernek veya mezatta künyesiz kuş satışına izin verilmez ise bu sorun çözülür. Eğer bu sağlanırsa kısa zamanda pazarlarda da künyesiz kuş satışı durur. Bu bizim elimizdedir. Ya gereğini yapacağız ya da böyle hırsızların arkasından üzülmeye devam edeceğiz.
Künyelemenin hırsızlığın önüne geçmenin yanında kuşlarımızın soy ve sağlık durumlarının takibini yapılabilmemize de büyük yararları olacaktır.”
“Hiç bir hırsız kuşları beslemek için çalmaz. Kuş besleyen, hayvan sevgisi olan kişi zaten hırsız olmaz. Bu nedenle hırsız satamayacağı, paraya çeviremeyeceği şeyi çalmaz. Künyesiz kuş satışının önüne geçilirse çalınan kuşların takibi mümkün olur.
Bir kere tüm güvercin besleyenler bir derneğe üye olmalıdır. Türkiye Güvercin Federasyonu var. Tüm derneklerin de bu federasyona üye olması ve belirli kuralların yürürlüğe koyulması gerekir. Birliktelik sağlandıktan sonra yetiştiricilerin gerek bilgi gerekse ihtiyaç duyduğu ilaç ve diğer malzeme sorunları karşılanabilir. Derneklere ve mezatlara kuş alım satım kuralları getirilir. Hatta derneklerin kontrolü dışında mezat yapılması önlenir. Eğer mezatlara herhangi bir derneğe üye olmayan kişiler katılamaz ve künyesiz kuşlar satılamaz ise görün bakın herkes bir derneğe üye olmaya başlayacak ve kuşlarını künyeliyecektir. Maalesef düzen olmayan yerde kaos olur. Kaos olan yerde de hiç kimse memnun olmaz.”

Çok sıkıntılı bir durum,geçmiş olsun.İnşallah kuşların bir şekilde sana geri dönerler.Bu hırsızlıkları yapan soysuz-cahilleri yedi ceddiyle birlikte bu ülkeden kovalamak lazım.

Çok geçmiş olsun kuşlarının tamamının geriye dönmesi dileğimle..

Geçmiş olsun kardeşim.
İnşallah daha iyileriyle kayıplarını ikame edersin.
Hırsızlara ne söylesek, yazsak yetmez aramızdan bu gibileri ayıklamadıkça bu gibi sıkıntılarımız bitmeyecek.
Allah cezalarını verir inşallah...

geçmiş olsun ilker üzüldüm valla kanı bozuk insanlar... her türlü bedduayı hak ediyorlar

Geçmiş olsun.
Onca emek heba olmuş. Oldukcada fazla kuş. Umarım en kısa süre içerisinde bulursun tamamınıda .

Kefen parası olarak kullansın şerefsiz hırsız :@ nefret ediyorum bu hırsızlardan her kkümesi kapatışımda aklıma geliyor allahım sana emanet ediyorum diye kapatıyorum :@ çok geçmiş olsun

Geçmiş olsun kardeşim, 50 kuş az da değil çok üzücü. biz bir iki kuşu kaybettiğimiz zaman üzülüyoruz ki 50 tane...
Bunu yapanlar acaba o çaldıkları şeylerden ne hayır bekliyor acaba?
Allah'tan korkmayan insanlardan herşey beklenir.
canın sağolsun. Allah başka dert vermesin. amin

benimde başımdan geçti, böyle insanları yakalayıp gerekeni yapmak lazım, çok üzücü bir durum işallah bulursun
geçmiş olsun

çalınma saati 15.00 bu kadar bu kadar azıtmış şerefsizler.gündüz gündüz giriyolar. Ne cesaretse

gfbilker58' Alıntı:
çalınma saati 15.00 bu kadar bu kadar azıtmış şerefsizler.gündüz gündüz giriyolar. Ne cesaretse
Komşulardan gören olmamış mı İlker?
Sayıyı farketmemişim dile kolay 50 kuşu gündüz gözüyle nasıl almışlar??
Bir gören illaki olmuştur,inşallah kuşlarını bulursun..

İlker Çok üzüldüm gerçekten Yılların emeği birikim çünkü ne zorluklarla o kümesi o hale getirdiğini biliyorum.
Ama ben hep şuna inanırım helal mal biryerden döner gelir.
İnşallah çıkar gelirler geriye.

Bu hakkı nasıl ödeyecekler acaba öbür tarafta nasıl hesabını verecekler.

Adamlar meslek edinmişler bunu.

Geri