Emekli maaşı ile evinde 800 güvercin besliyor!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Konya’da bir vatandaş, aldığı emekli maaşının yanısıra işlettiği kahvehaneden kazandığı para ile güvercin besliyor. Konya’nın Kara Aslan Dede Mahallesi’nde yaşayan Abdi Büyükağaçcı isimli 67 yaşındaki işçi emeklisi, 3 katlı evinin her yerine kafes ve kümesler yaptırarak, aldığı 300 milyon lira emekli maaşı ile işlettiği kahvehaneden kazandığı parayı 800 adet güvercinin bakımı için harcıyor. Taşra Dede Mahallesi’nin 15 yıllık muhtarlık yaptıktan sonra emekli olan ve 3 katlı evi ile bahçesini güvercin yuvasına çeviren 67 yaşındaki Büyükağaçcı’nın güvercin tutkusu çocuk yaşlarında başlamış. Abdi Dede’nin, 6 yaşındayken 5-6 güvercinle başladığı kuş merakı, her geçen gün artarak yaşamının vazgeçilmez bir parçası olmuş.

Bu süre içerisinde uçarken takla atan ve 100 kilometre mesafeden bile evine dönebilen güvercinlere büyük bir sevgiyle bağlandığını kaydeden Büyükağaçcı, bu merakını taklacı güvercinlerin artırdığını söyledi. Güvercini tek tek tanıyan, onların hastalıkları, yumurtaları ve civcivleriyle birebir ilgilenen Büyükağaçcı, yarışmalara hazırladığı kuşlarını özenle eğittiğini ifade etti. Evinin 2 katında kendilerinin, 3. katında ise güvercinlerinin yaşadığını belirten Büyükağaçcı, “Bahçedeki kümes ve kafeslerde de güvercinler var. Onların sesini duyduğumda, havada takla ve oyunlarını izlediğimde tüm yorgunluğum geçiyor.” şeklinde konuştu. Gençliğinde inşaatlarda çalıştığını ve kazandığı parayı güvercinlere harcadığını anlatan 4 çocuk babası Büyükağaçcı, çocuklarının kendisi gibi kuşlara hastalık derecesinde merak duymamasına sevindiğini vurgulayarak, “Bu merak zamanla bir hastalık haline geliyor. Elinizde avucunuzda ne varsa bu kuşlar için harcamaya başlıyorsunuz.

Genellikle çocuklarıma ve eşime ayırmam gereken zamanı da güvercinlerin yanında geçiriyorum. Tüm paramı onlara harcıyorum. 800 adet güvercine aylık 5-6 yüz milyon lira arasında masrafım oluyor. Bazen sayılarını azaltmayı düşünüyorum, fakat onlardan kopamıyorum.” dedi. Büyükağaçcı, kendisi gibi bu işe merak salan arkadaşları ile birlikte Alaaddin Tepesi’nden güvercin uçuracaklarını belirterek, “İddiaya girdiğim 8 arkadaşımın ağırlığınca güvercin uçuracağım. Hepsinin geri dönmesi durumunda iddiayı ben, 1 tanesinin bile dönmemesi halinde arkadaşlarım kazanmış olacak. Ama, ben kuşlarıma son derece güveniyorum” şeklinde konuştu.

Ünal Livaneli - Zülkif Yıldırım
Zaman Gazetesi
07 Ekim 2003

..........SİNAN ÖZTEKİN............

Güzel bir paylaşım olmuş elinize sağlık.
Bu bir gerçek evet , nerede duracağımızı , fren mesafesini çok iyi ayarlamalıyız , bazen tutkularımızın esiri olabiliyoruz
.Sürekli kontrollü olmak ve sağa sola da bakmak lazım ,yani hayatta kuştan başka ca şeylerde var, en önemlisi ailemiz var .. selamlarŞEREF

Güzel yorumunuz için teşekkür ediyorum ve dediklerinize harfiyen katılıyorum...

........SİNAN ÖZTEKİN........

Merhaba sinan güzel bir paylaşım olmuş.Bu guvercin sevgisi bir tutku bazen herşeyin önüne geçiyor.Zamanı nasıl degerlendirdini bilemiyorsun bir bakıyorsun koskoca bir gün yetmiyor.Bazen gunduzler yetmiyor gecelere taşıyor.Arkadaşın dediği gibi frene basmak lazım yoksa insan kendini çok kaptırıyor.

Evet abi kesinlikle katılıyorum size. Bazen çatıya çıkıyorum eve bi iniyorum 5-6 saat geçmiş. Halbuki bana 1 saat falan durmuşum gibi geliyo...

........SİNAN ÖZTEKİN.........

Geri