Emre Salman (İSTANBUL)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Soğanlıklı Emre
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Emre Salman
Meslek
Turizm Otelcilik
İlgi Alanı
Kediler
MAŞALLAH! DEMEDEN GEÇMEYELİM ARKADAŞLAR..!

BALLI VE SABUNİLER TEK SOYDUR VE KUŞLARIN HEPSİ ERZURUM'DAN GELMEDİR..

Maşallah Emre kardeş ,
Sağlıklı yakışıklı kuşlarınız var. Özellikle donukların albenisi biraz daha farklı
Yuvalıkların her çift için ayrı olması da soy takibi açısından çok güzel.
Ölçü olarak kaça kaç tercih ettiniz, ben de ilk fırsatta damızlıklarım için böyle bir düzenleme yapmak niyetindeyim.
İyi günlerde uçurmanız,seyretmeniz temennisiyle.
Khalid

MASALLAH EMRE ÇOK GÜZEL KUSLARINIZ VAR SEVDİGİM RENKLER SAGLIKLI DİRİLER

HAYRINI GÖRÜRSÜNÜZ İNSALLAH ERZURUMDA BÖYLE KUSLARDA VARMIS ÜRETENİN EMEGİNE SAGLIK

GÜLE GÜLE BESLE

Khalid' Alıntı:
Maşallah Emre kardeş ,
Sağlıklı yakışıklı kuşlarınız var. Özellikle donukların albenisi biraz daha farklı
Yuvalıkların her çift için ayrı olması da soy takibi açısından çok güzel.
Ölçü olarak kaça kaç tercih ettiniz, ben de ilk fırsatta damızlıklarım için böyle bir düzenleme yapmak niyetindeyim.
İyi günlerde uçurmanız,seyretmeniz temennisiyle.
Khalid

Teşekkürler Khalid..

Yuvalar 1 metre genişliğinde 50 santim yüksekliğinde ama ızgara koyduğumuz için 40 cm e düşüyor en iyisi 70 santim yapmak yüksekliğini kuşların tüneklerininde biraz yüksek olması daha iyi olur..

KUSCU MECNUN' Alıntı:
MASALLAH EMRE ÇOK GÜZEL KUSLARINIZ VAR SEVDİGİM RENKLER SAGLIKLI DİRİLER

HAYRINI GÖRÜRSÜNÜZ İNSALLAH ERZURUMDA BÖYLE KUSLARDA VARMIS ÜRETENİN EMEGİNE SAGLIK

GÜLE GÜLE BESLE

Teşekkürler mecnun..

Erzurumda ne kuşlar var ne kuşlar..

41 kere maşşallah Emre kardeşim çok güzel kuşlar.

Kümesinde güzel,hayırlı kazasız, belasız,hastalıksız beslemeler.

Güle güle besle,tüyü kadar ömürleri olsun.

Selamlar sağlıcakal kal.

Kardeş s.a kuşların gayet güzel güle güle besle hayrını gör...Bende ERZURUM'luyum :) kuşlar Erzurum'un neresinden geldi ?

şenol tunç' Alıntı:
41 kere maşşallah Emre kardeşim çok güzel kuşlar.

Kümesinde güzel,hayırlı kazasız, belasız,hastalıksız beslemeler.

Güle güle besle,tüyü kadar ömürleri olsun.

Selamlar sağlıcakal kal.

Teşekkürler Şenol bey allah herkesin gönlüne göre versin..

dadaş' Alıntı:
Kardeş s.a kuşların gayet güzel güle güle besle hayrını gör...Bende ERZURUM'luyum :) kuşlar Erzurum'un neresinden geldi ?

Teşekkürler Dadaş sağolasın.. Erzurum Dadaş köy'den geldi..

kardeş maşallah kuşların gerçekten cok güzel görünüyor özellikle o donuklar ve son resimdeki küllü çift mükemmel inşallah emeğinin karşılığını verrirler

mazidenbiri' Alıntı:
kardeş maşallah kuşların gerçekten cok güzel görünüyor özellikle o donuklar ve son resimdeki küllü çift mükemmel inşallah emeğinin karşılığını verrirler

Teşekkürler kardeşim sağol..

selamlar
Kuşlarının maşallahı var iyi günlerde besle . Bende ballı besliyorum fakat bendekiler daha açık ve silik kemerli veya kemersizlerde var fakat seninkiler koyu ve kemerli bilmeyenler küllü sanıyor ama yinede güzel oyunları nasıl hiç uçurdun mu yoksa yeni mi üretiyosun ?

saygılarımla

mücahid' Alıntı:
selamlar
Kuşlarının maşallahı var iyi günlerde besle . Bende ballı besliyorum fakat bendekiler daha açık ve silik kemerli veya kemersizlerde var fakat seninkiler koyu ve kemerli bilmeyenler küllü sanıyor ama yinede güzel oyunları nasıl hiç uçurdun mu yoksa yeni mi üretiyosun ?

saygılarımla

Öncelikle teşekkür ederim mücahid bey..

evet bendekiler koyu bazılarıda bu kuşlara kula veya izola diyor istanbulda ben kuşları erzurumdan getirdim orda ballı diyorlar öyle kaldı bende öyle diyorum işte =) kuşları ben aldığım yerde çok izledim. 3 senedir bende kuşlar ama bir türlü üretemedim hep hastalıkla mücadele ettim çoğu öldü bi ara nerdeyse elimdekiler tamamen yok olacaktı gittim yine aldım. hazır aldığımıda kaybettim bastıramadım. şimdi çok güzel bir kümes yaptım ve bu sistemle üretmeye başladım çok şükür yawrularımız büyüyor allah izin verirse hep birlikde göreceğiz..

Saygılar..

selamlar emre bey ;

Senin dediğin gibi bu kuşlara kula diyende var ama ballı olduğunu söyleyen birini görünce bu formda çok ilgimi çekti ve sevindim :) kuşlarının gerçekten maşallahı var oynıyacağıda alınlarında yazıyor zaten çok güzel oynıyacaklarndan şüphem yok ama yinede izlemek isterim ilerde inşallah..
Bizim buralarda ballı trend bir kuş şuan herkezin kümesinde olmasını istediği ve piyasası olan bir kuş ama tabiki bu durum bu kuşların kırılmasına daha çok üretilip satılmak için soyundan saptırılmasına yol açıyor.
velhasıl kelam kümesinin holluk sistemi güzel ve çok verimli olacağından eminim bende kapalı holuk sistemini senelerdir kullanıyorum kullanmadan önce yavru almak zor oluyordu ama bu sistemde zaiyat 30 yavruda belki bir belki hiç okadar verimli bir sistem kendim yaşadım biliyorum bu yüzden bol bol yavru alıp uçuracağından ve içinin çok rahat olacağından eminim ..

saygılarımla ,

mücahid' Alıntı:
selamlar emre bey ;

Senin dediğin gibi bu kuşlara kula diyende var ama ballı olduğunu söyleyen birini görünce bu formda çok ilgimi çekti ve sevindim :) kuşlarının gerçekten maşallahı var oynıyacağıda alınlarında yazıyor zaten çok güzel oynıyacaklarndan şüphem yok ama yinede izlemek isterim ilerde inşallah..
Bizim buralarda ballı trend bir kuş şuan herkezin kümesinde olmasını istediği ve piyasası olan bir kuş ama tabiki bu durum bu kuşların kırılmasına daha çok üretilip satılmak için soyundan saptırılmasına yol açıyor.
velhasıl kelam kümesinin holluk sistemi güzel ve çok verimli olacağından eminim bende kapalı holuk sistemini senelerdir kullanıyorum kullanmadan önce yavru almak zor oluyordu ama bu sistemde zaiyat 30 yavruda belki bir belki hiç okadar verimli bir sistem kendim yaşadım biliyorum bu yüzden bol bol yavru alıp uçuracağından ve içinin çok rahat olacağından eminim ..

saygılarımla ,

Selamlar mücahid bey..

kuşlarım hakkında bişe demek istemiyorum çünkü korkuyorum inan =) nasip olur bir gün hem çayımızı içer hemde izleriz inşallah.. evet ballı artık çok tutuluyor yani bu kuşlar bir anda türedi.. holluk sistemine gelincede bu şekilde daha verimli olacağını çok kişi söyledi denedim maşallah iyi yani şimdilik bir sıkıntı yok yani şöyle bir şey söyleyeyim altından siyahda çıksa onun beyazda çıksa onun =) İlgin için tekrar teşekkürler mücahid bey..

Saygılar..

Maşallah kardeşim, kovala hele kovalaaaaa...

Maşallah kardeşim güle güle besle. Bende bu renklere meraklıyım. Küllü dediklerinize biz Konya da külümsü diyoruz. Bunların açık rekli olması ve tüm kuyruk tellerinin ucunda beyazımsı izin olması önemli, ve bu türe de Apdal deriz. Bu kuşlar hem seninki gibi ballı (Sıçantüy), hem devetüy, hemde ağzı beyaz kara yavru verirler. Ben de şu an onlardan üretiyorum, gayet iyi yavru alıyorum. Ve ilk yavrularını da uçurdum, Elhamdülillah beklediğim performansı verdiler. Bir hayvanın oyunndan çıkmamak için bu kadar çaba vermesine Allahın Kudreti demekten başka bişey diyemiyorum.

Umarım sende emeğinin karşılığını alırsın.

MEHMET618' Alıntı:
Maşallah kardeşim güle güle besle. Bende bu renklere meraklıyım. Küllü dediklerinize biz Konya da külümsü diyoruz. Bunların açık rekli olması ve tüm kuyruk tellerinin ucunda beyazımsı izin olması önemli, ve bu türe de Apdal deriz. Bu kuşlar hem seninki gibi ballı (Sıçantüy), hem devetüy, hemde ağzı beyaz kara yavru verirler. Ben de şu an onlardan üretiyorum, gayet iyi yavru alıyorum. Ve ilk yavrularını da uçurdum, Elhamdülillah beklediğim performansı verdiler. Bir hayvanın oyunndan çıkmamak için bu kadar çaba vermesine Allahın Kudreti demekten başka bişey diyemiyorum.

Umarım sende emeğinin karşılığını alırsın.
Allah herkesin gönlüne göre versin teşekkür ederim

kardeşimi ziyaretim ve enfes kuşalrının birkaç kare foroğrafları

Ekli dosyalar

• DSC01991.webp
    DSC01991.webp
    65.2 KB · Görüntüleme: 1,168
  • DSC01994.webp
    DSC01994.webp
    72.3 KB · Görüntüleme: 1,198
  • DSC01995.webp
    DSC01995.webp
    62.5 KB · Görüntüleme: 1,171