En Garanti yavru alımı DENENMiŞ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan inegoloynarcisi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Seyit Güreşen
Meslek
Müzisyen
İlgi Alanı
selam arkadaslar oncelikle hepinize selam ederim...sizinle cok ii bildigim konu hakkında bilgi paylaşacagım...yavru almak için önce uygun eşleri bulup esleyeceksiniz sonra..bu kusları eşledikten sonra bekleyin diyecem ama bu arada kuslara cekirdek falan verin kuslar biraz yaglansın..bunun sebebiyse kus yumurtlar fakat daha yaglı olursa ilerki yumurtlamada faydası olur...neyse kuslar yumurtlar alırsınız o yumurtaları nazik bi şekilde boşmu dolumu olduguna bakarsınız...doluysa yavrular cıkana kadar ellemessiniz yavru cıktıgında yine ellemeyin ellerseneiz bazı kuslar yavrudan sogur ve baska bakıs acısıyla bakarlar yavruya...yavru cıkınca yemleme sistemi sole olması gerekir...yemciden 511 palet yem alın ve yavrularınızın ana babasına yedirin.. ve goreceksiniz ki yavrular ne kadar hızllı ve saglıklı bi şekilde buyudugune haaaa unutmadan soluyeyim...bu arada su biraz ılık elma sirkesi katılmıs olsun ben bu bilgilere ulasma için cok arastırdım umarım bi teşekkürü fazla görmessiniz.... :heyo:
.

çoook teşekkürler. bilinen şeyler ama böyle paylaşımlar yapılması gerçekten güzel

yanlız palet yem cok tuketıldıgınde ozellıkle yavrularda olumlere neden olabılıyor ana baba palet yemı yedıkten sonra yavruya kustugunda yavrunun kursagında şişiyor eger yeterı kadar su yoksa yavrunun kursagında olume neden oluyor palet yem kullanıyorsak devamlı yavruların kursaklarını kontrol etmekte fayda var

ahmett1988' Alıntı:
yanlız palet yem cok tuketıldıgınde ozellıkle yavrularda olumlere neden olabılıyor ana baba palet yemı yedıkten sonra yavruya kustugunda yavrunun kursagında şişiyor eger yeterı kadar su yoksa yavrunun kursagında olume neden oluyor palet yem kullanıyorsak devamlı yavruların kursaklarını kontrol etmekte fayda var
hacı zaten her şey ana babada bitiyoooo kursaktaşişme falan olmujyorrr ben yazımın sonunda eger okuduysan suyun içine biraz elma sirkesinin eklenmesini soledim..bu sayede hem kursak su toplanmaz asitiyle eritir..ve de ateşlenmesini önler....bu bilgiler saglam 40 50 senelik kuscu abilerim ortak verdigi bir tavsiyedir...

ÇOK AYDINLANDIM PAYLAŞIM İÇİN TEŞKLER.. :heyo:

elma sirkesi ve yavrunun ellenmemesi dışındaki fikirlerinize katılmıyorum. doğal yem varken suni yem kullanmanın hiçbir manası yok bence. kuşun belirli bir gelişme süresi var bu süreci hızlandırmak kuşun sağlıklı gelişimini engeller yağ ağırlıklı olmasını sağlar uçumunu etkiler hastalık direncini kırar ömrünü kısaltır. yumurtanın boşmu dolumu olduğunu nazikçe kontrol etmeye gelince o konuda yapılacak tek şey yumurta on günlükken sarsmadan ışığa tutarak içinin kararıp kararmadığına bakmaktır.

erdem22' Alıntı:
elma sirkesi ve yavrunun ellenmemesi dışındaki fikirlerinize katılmıyorum. doğal yem varken suni yem kullanmanın hiçbir manası yok bence. kuşun belirli bir gelişme süresi var bu süreci hızlandırmak kuşun sağlıklı gelişimini engeller yağ ağırlıklı olmasını sağlar uçumunu etkiler hastalık direncini kırar ömrünü kısaltır. yumurtanın boşmu dolumu olduğunu nazikçe kontrol etmeye gelince o konuda yapılacak tek şey yumurta on günlükken sarsmadan ışığa tutarak içinin kararıp kararmadığına bakmaktır.
:evet:

Kuşları yağlandırmak yapılacak en son şeydir.Özellikle erkeklerde döl vermini düşürür ki bu durumda yavru almak sıkıntılı olabilir. Palet yemlerin güvercinlere verilmesine de karşıyım yukarıda bir arkadaş da bashetmiş yavrularda kursak şişmesine neden oluyor,aşırı dışkılama ve koku da cabası.Üretilirken içine ne katıldığını da bilmiyoruz ısıl işlem gördüğü için bozulup zehirlenmeye bile neden olabilir.

Güvercinlere tane yem verilmesi taraftarıyım hem ne verildiğini görürüz hem de mevsime göre içeriğinde değişiklik yapabiliriz.

inegoloynarcisi' Alıntı:
selam arkadaslar oncelikle hepinize selam ederim...sizinle cok ii bildigim konu hakkında bilgi paylaşacagım...yavru almak için önce uygun eşleri bulup esleyeceksiniz sonra..bu kusları eşledikten sonra bekleyin diyecem ama bu arada kuslara cekirdek falan verin kuslar biraz yaglansın..bunun sebebiyse kus yumurtlar fakat daha yaglı olursa ilerki yumurtlamada faydası olur...neyse kuslar yumurtlar alırsınız o yumurtaları nazik bi şekilde boşmu dolumu olduguna bakarsınız...doluysa yavrular cıkana kadar ellemessiniz yavru cıktıgında yine ellemeyin ellerseneiz bazı kuslar yavrudan sogur ve baska bakıs acısıyla bakarlar yavruya...yavru cıkınca yemleme sistemi sole olması gerekir...yemciden 511 palet yem alın ve yavrularınızın ana babasına yedirin.. ve goreceksiniz ki yavrular ne kadar hızllı ve saglıklı bi şekilde buyudugune haaaa unutmadan soluyeyim...bu arada su biraz ılık elma sirkesi katılmıs olsun ben bu bilgilere ulasma için cok arastırdım umarım bi teşekkürü fazla görmessiniz.... :heyo:
.
AL SANA PALET YEM KATKISI OLACAK * CİVCİVLER * CP DEN 1.KALİTE PALET YEM ..
https://www.facebook.com/photo.php?v=685883931426621

öncelikle selamlar arkadaşımız bir konuyu paylaşmış kendisine teşekkür ederim mademki bu konu açılmış bende katılmak isterim konu hakkındaki düşüncelerim,eğer yavru almak istediğimiz kuşları diğer tek ve genç kuşlardan ayrı tutmamız gerekir doğal yem konusunda bende diğer arkadaşlarla aynı fikirdeyim yumurtada ve yavruda olan kuşların önünde sürekli yem bulundurmak lazım diğer kuşlarda iseyemi kısıtlı vermek gerekir çünkü fazla kilo her canlıda sıkıntı yaratır

Geri