EN GÖZDE DOLAPÇINIZ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut coşkun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 53
  • Görüntüleme Görüntüleme 19K
preview.umut-donek.webnode.com.tr
Ad Soyad
Umut COŞKUN
Meslek
Bankacı
İlgi Alanı
Seçiniz
Selamlar

Arkadaşlar uzun zamandır resim paylaşımı göremiyoruz,bütün Dolapçı sever ve besleyen arkadaşlarımız en gözde en favori Dolapçınızın resmini paylaşında biraz gözlerimiz bayram etsin.Açılışı kırmızı yamalı Dolapçımla ben yapayım,güzel paylaşımlar sağlıcakla...

umut coşkun
DENİZLİ

:heyo: :heyo: :heyo:

Ekli dosyalar

• DSCN0816.webp
    DSCN0816.webp
    52.2 KB · Görüntüleme: 3,632
Güzel bir konu , benim favorim de ekte.Performans , sadakat , akıl ve yavru konusunda çok ideal bir baba

Ekli dosyalar

• e.webp
    e.webp
    212.9 KB · Görüntüleme: 3,676
tek geçerim kendi yavrum ve 18 haziranda 3 aylık olacak tam 2 aylık olduğunda babasını ( avatar resmimdeki) arap bıçaklımı ve bu yarumu uçurduğumda rüzagardan savruldular ve bıçaklım hariç hiç biri gelmedi..fakat 2 gün sonra bitkin ve halsiz bir şkilde geri geldi çok şaşırmıştım sonucta ucmaya baslayalı en fazla 10 gün olmuştu.ve suan bir de oyununu görün..şimdiden harika dönüşü var ilerde ne hale gelir Allah biliyo..Ayrıca resim koyanların kuşlarına maşallah diyelim nazardan cok korkuyorum basıma çok geldi :evet: herkese selamlar

Ekli dosyalar

• güzelimm.webp
    güzelimm.webp
    227.1 KB · Görüntüleme: 3,643
en gözde dolapçı güvercinim bu dişi gerçekten bu kuşu kime ucurduysam benı mahcup etmedi.Çok memnunuz şu anda

Ekli dosyalar

• DSCN2187.webp
    DSCN2187.webp
    375.8 KB · Görüntüleme: 3,576
Kümesimdeki hemen hemen her dolapçımın benim için ayrı ayrı yeri vardır.
Ama resimdeki karaçil dişi benim için çok özel değeri olan bi kuştur.
Yaklaşık 1.5 yaşında. DENİZLİ den İSKENDER DAMGACI abimin yavru iken hediye etmiş olduğu bir dişi.
Burdan kendisine dolapçı adına vermiş olduğu emeklerden dolayı sonsuz saygı ve sevgilerimi gönderiyorum.

Ekli dosyalar

• PIC_0400.webp
    PIC_0400.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 3,509
Buda benim bıçaklılardan bir erkek.
Aklı sağlam güzel dönüşlü.

Ekli dosyalar

• dolapcimm.webp
    dolapcimm.webp
    65 KB · Görüntüleme: 3,482
Bunlarda benim en değer verdiğim altınbaş takımımdı.Halen yavruları mevcut.Oyun akıl müthiş.Dişim atmacanın ayağından kurtuldu parça parça geldi ertesi gün.Bu takımın yavrularını aldım.Mudanyaya verdim.halen beslenmekte sanırım.Bendede var oradada.Yerleri her zaman ayrıdır.

Ekli dosyalar

• Resim%20001[1].webp
    Resim%20001[1].webp
    128.2 KB · Görüntüleme: 3,484
Bu karaçil dişinin bende ayrı bir yeri var çünkü benimle heryeri gezdi. denizliden aldım bursaya geldik ordan urfa siverek ve şimdi tekrar bursa ve tekrar denizli.Onun dışında Çok ii yavru bakıyor ve oyunu da gayet güzel.yavru alabildiğim tek dişi aynı zamanda.

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0591.webp
    Fotoğraf0591.webp
    297.8 KB · Görüntüleme: 3,272
Mustafa OYMAK
DENİZLİ

Ekli dosyalar

• DSCF0259.webp
    DSCF0259.webp
    1.5 MB · Görüntüleme: 3,411
güncel tutalım ki farklı dolapçı fotoğrafları görme şansımız oLsun.

Umut bende yavruyken 5 gün havada kalıp gelen havada şahin kanadından vurduktan sonra yaralı kanatla sinekte kaybolup ertesi sabah o kanatla gelen arap dişim var onun resmini koyacağım kanadı şükür iyileşti.

Abi sevindim kuşun iyleştiğine bence damar bu kuş işte, merakla bekliyoruz abi fotoyu

[No message]

Ekli dosyalar

• 07032011141.webp
    07032011141.webp
    856.4 KB · Görüntüleme: 1,657
turgay abimin hediyesi

Ekli dosyalar

Maşallah güzel kuşlar sağlıklı kümesler dilerim.

Saygılar..

mehmet usta bu kusu sana getırcektım dısı dıye bakıyodum erkek cıktı ama kısmetse kardeslerınden getırcem

ALLAH NAZARDAN SAKLASIN MAŞŞALLAH DOLAPCILARIN GÜZEL İYİ VE BOL YAVRULU BİR YAZ DİLERİM

teşekkürler arkadaşlar, orhan dostum gönülhler bir olsun, kuş her zaman olur,

Sa. Bu Emek Verdigim Dolapcı Erkek Denizliden Mahammet Ocakoglu Abimin Hediyasidir Şahinden Cok Kutuldu 25 Km Den Attık 2 Gün Oldu Ve Yeni Geldi Bana Göre Başka Bir Kuş Olsa Gelemezdi Şahinin Ona Yaptıgı Yarayı Görmeniz LAzım Gursak Patlamş Ama Onun Gelme Sebebi Hayata Tutunma Sebebi Altındaki Yavruları .!

Ekli dosyalar

• Görüntü004.webp
    Görüntü004.webp
    57.6 KB · Görüntüleme: 1,645
selamlar

Ersun bey aynı şekilde bendede kırmızı yamalı dişi var geçen 20 km saldım şahin vurmuş 3 gün sonra kanat yaralı geldi.Sütbeyaz ve yamalılara selanik kırması diyen arkadaşlara ıspat olsun bu kuşlar selanik kırmaları gelebilirmi acaba bu kilometrelerden ve yaralı şekilde.

Bu sezon çok kayıplı olsada hastalık yüzünden çok dolapcı kaybettim yinede bir kaç çift
damızlığım iyi ..Sağlıklı ve kayıpsız günler dilerim ..
Denizli den kucak dolusu selamlar.

Ekli dosyalar

• DSCF1024.webp
    DSCF1024.webp
    1.4 MB · Görüntüleme: 2,006
Maşallah Mehmet abi. Çil heybetli duruyor. Umarım performansıda iyidir.
Sağlıklı kayıpsız sezon dilerim.

Merhaba Hüseyin bu kuş Ömer Vargüle ait bir kuş havada görmek naip olmadı ama yavruları performan olarak iyi çıkıyor..Şu an tek yavrusu dahi kalmadı kendisi sağlıklı ona şükür.
İyi dileklerin için teşekkür ederim kayıplar oldu ama kalan sağlar bizimdir.

Sa.Umut Amca Ben Önceden Çil Arap Mor Vs.Cok İlgi Duyuyodum Ama Aralarındaki Farkı Gördükten Sonra Elimde 1 Çift Damızlık Arap Kaldı.Tabiki Zevkler Ve Renkler Tartışılmaz Ama Yangaplar Beyazlar Akılsa Akıl Ucuşsa Ucuş Dönüşse Dönüş Maşallah Hepsi Var Çiller O Kadar Akıl Olmuyo Nedense Peki Abi Dolapcı Tüzügü Cıktı Peki Kuşlar En Az 100 - 200 Metre Yükselmesi Gerekiyor.Peki Neden Çil Ucurup 5 Katlı Bina YÜksekliginde UCurup Dolap Aldırıyolar ? Dönek Mi Besliyolar Dolapcımı ? Tabi Abi Her Çil Böyle Diye Soyliyemicem Denizlide Numan Bilgehan Amcam Da İzledigim Çiller Cok Farkılıydı Holandada Ender Bozdemir Abimin Çilleri Arapları Cok Daha Farklı Peki Abi Dolapcılar Ispartaya Burdura Aitti Neden Denizli Dolapcısı Denilioyor ?

Saygılar

Umut Abi

Antalyadan .

kücük poyraz' Alıntı:
Sa.Umut Amca Ben Önceden Çil Arap Mor Vs.Cok İlgi Duyuyodum Ama Aralarındaki Farkı Gördükten Sonra Elimde 1 Çift Damızlık Arap Kaldı.Tabiki Zevkler Ve Renkler Tartışılmaz Ama Yangaplar Beyazlar Akılsa Akıl Ucuşsa Ucuş Dönüşse Dönüş Maşallah Hepsi Var Çiller O Kadar Akıl Olmuyo Nedense Peki Abi Dolapcı Tüzügü Cıktı Peki Kuşlar En Az 100 - 200 Metre Yükselmesi Gerekiyor.Peki Neden Çil Ucurup 5 Katlı Bina YÜksekliginde UCurup Dolap Aldırıyolar ? Dönek Mi Besliyolar Dolapcımı ? Tabi Abi Her Çil Böyle Diye Soyliyemicem Denizlide Numan Bilgehan Amcam Da İzledigim Çiller Cok Farkılıydı Holandada Ender Bozdemir Abimin Çilleri Arapları Cok Daha Farklı Peki Abi Dolapcılar Ispartaya Burdura Aitti Neden Denizli Dolapcısı Denilioyor ?

Saygılar

Umut Abi

Antalyadan .

selamlar

Erencim merhabalar Denizli ye taşınıyomuşsunuz herzaman beklerim.Şimdi erencim çil,arap v.s akıl olmuyo demiyelim çünkü yanlış olur.çil,arap Dolapçılardaki akıl ve oyun olanları tartışılmaz.Tabiki içlerinden çıkan kırmaları tatmin edici olmazlar,önemli olan soy takibi yapılmış dolapçıları beslemek.Kuşların sineklenmemesi yatkın kalmalarından olabilir,yeri geldiğinde yamalı,sütbeyazlarıda yükseltemediğimiz oluyo,Dolapçının her rengi harika kuşlardır erencim dediğim gibi önemli olanı saf kanını bulup üretebilmek.

saygılar,sevgiler

Umut bunların safkanı yok =)) Safkana en yakın olanı var.inşallah bizler yakın olanı besliyoruzdur.
Akıl denince sadece kuşun aklı ile değerlendirmemek gerekli.Bunuda her fırsatta dile getirmek istemişimdir..
Bana kalırsa Dolapçıdan akıldan önce güvercinin bulunduğu Coğrafya çok önemli..400 500 Binlik şehirle 3.000.000 kişinin yaşadığı şehir bana kalırsa bir değil.Bununla beraber yerleşim bölgesi şehrin içi ve göbeğindeki binalar, yollar araziler kuşun evini bulmasında son derece dezavantaj oluyor..
Üzülerek söylüyorum, aşırı derece güvendiğimiz akıllı dediğimiz Dolapçılar bile bizleri hayal kırıklığına uğratıyor. 20 30 KM den saldığımızda gelmeyenler tutulanlar olabiliyor.Ama şüphemiz yokki 2 - 3 gün kesinlikle gezinmişlerdir.

Sizlerde bilirsiniz Kuş havadan evin yolunu bulmasında en önemli unsurlardan biri anayollardır.Bir güvercin ana yoldan karşıya kolay kolay geçmez..Bulunduğum yerin Doğusuna doğru 1KM uzaklıkta Bursa Yalova yolu geçiyor.Şu güne kadar orayı geçen yavrum veya kart kuşum hiç olmadı.
Bursa'da 20 - 30 KM den salım olduğunda salınan yere bağlı olarak en az kuşun 6 - 7 bazen 10'u aşkın bir anayolu geçme eylemi oluyor.Şartlar böyleyken kuşun evini bulması bir hayli zorlaşıyor.Tabi gelenleride gördük ama gelmeyenlerde oluyor.

Bana kalırsa Akılla salım olayı bazı şehirlere göre birbirinden ayrılmalı diye düşünüyorum.Şahsım adına benim balkonumkan kalkan ve 30 40 DK Uçtuktan sonra evine dönen dolapçıyıda akıllı olarak puanlama yaparım.

ishak bey tabiki 500 binlik şehirle 3.000.000 luk şehir bir olmaz.Kuş salınıp eğer 2 gün 3 gün gezip daha sonra yakalanıyosa ben ona akıl derim ama evinde akıllı başka yerden saldım hiç uğraştırmadan yakalanıyosa o kuşta bence akıl makıl yoktur.Saf kan dolapçıya gelince bence saklı kalmış olan o kadar çok varki yeterki bilinçli yetiştiricilerimizin elinde olsun.

Benim için gerçek bir dolapçı yavru kızması ilk kalktığında sinekte 5-6 gün dolaştıktan sonra geldi.
Sinekte kanadından şahin vurdu o kanatla sineğe çıktı ertesi gün sabah yaralı kanatla geldi.
Kanadı yeni iyileşmeye başladı benim için değeri çok büyük.

Geri