en güzel kuşum uçmuyor!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşcu_halit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
benim bir gök akkuyruğum var(çakmak)4 saat seferden inmezdi sineğe kalkıyordu şimdi nerdeyse 1 metre bile uçmuyor aşırı takal atıyor nerdeyse yerde takla atıcak önerilerinizi bekliyorum

kardeşim kuyruğunu çek sonra uçurmaya çalış.bi sopaya poşet bağla yanında kuşlarla kovala.ama kuşu kapatma kümese gene perse düşer.kuşun uçmamasından ileri gelir bu olay.

Kuşların uçmamalarına etken olucak türlü sebebpler vardır.Mesela kuş,haddinden fazla besleniyorsa,yada siz onu sürekli yemliyorsanız kuşta hantallık başlar ve hayvan miskinleşir.Onun için kuşları yemleme zamnlaraına dikkat edilmelidir.Özellikle salma yapmadan önce kesinlikle kuşların karnı tok olmasın.Bir başka sebebte,tüy dökme mevsimlerinden kaynaklanır.Tüyünü döken,ancak henüz düzemeyen kuşlarda uçma özelliklerini yitirebilirler.Bu durumlar bazen geçici olurken,bazende kuş tamamen uçma kabiliyetini kaybedebilmekte.Onun için bu durum aslında çok öenmlidir.O yüzden kuşlarınıza belli bir çizelge programı hazırlamanız yararınıza olacaktır.Saygılarımla
Gökhan Ak.

halit kardeşim sen o kuşu birden antrenmandan kesmişin oda yatmış.devamlı uçurulan çok oynayan kuşları bırden uçurmayı bırakırsan öyle olur.ne kadar zaman uçurmadında öyle oldu o kuş.

kardeş eski performansı alamazsın
saygılarımla

uçurmamamın sebebi kuş gribi vardı kuş 1 ayda yattı benim beslediğim yer açık alan herkesin göreceği şikayet ederler diye korktum,kuş hantal değil kuyruklarına gözü gibi bakıyor bir kere çektim sanki küsmüş gibi bir köeşeye çekiliyordu kuş yumurtayada yatmıyor kafasının dönmesinden korkuyorum havlar sınsın açmaya çalışıcam

İNŞALLAH KARDEŞ ŞANSIN YERİNDE OLUR

herkese mrb bilgisayarımda sorun vardı 1 haftadır aranıza katılamadım kuşımda gelişme var artık kalkmaya başladı kuyruklarını çektim.

arkadaslar kus serte dusmus kuyruklarını cekıp kovalamak lazım cok ucak kusu yatırırsan serte duser ona perıyodık bır cızelge uygulamak lazım devamlı ucacak dıkkat edın serte dusen kus damlara atar damda yatar yere dahı duser gozetım altında ucurun serttekı kusu

kuşun sıka düşmüştr

öncelikle çok uçan kuşları enaz günlük uçurmak lazım ve mtlaka yemlemeden uçurmak lazım tüy değişim zamanlarında bile uçabildiği kadar uçurmakgerek çünkü kuş sardımıydı sonra uçması zor oluyor bazende imkansızlaşıyor ama bir ihtimal kuyruğunu çek inşallah işe yarar saygılar

Arkadaşlar ben Yüksel.45 yaşındayım ve memurum.Aranıza yeni katıldım .İnşallah muhabbetlerimle sizi memnun edrim.Ben yaklaşık 30 tıldır kuşlarla ilgileniyorum ancak son 2 yıldır beslemeye başladım.bende dolapçı nın her renginden ve türünden var.fakat yavaş yavaş eleme usulüne gidiyorum.Çünkü bir çoğu istediğim performansta diğil,ana damardan yola çıkarak sıkı bir takiple orjinalliğe bozmamaya dikkat etmeyi düşünüyorum.Bütün kuşçu arkadaşlarada tavsiyem dir orjinalden şaşmasınlar.Ayrıca fişekli tabir edilen taklacılar,Aydınımıza özel Aydın yerlisi,Bursa Çakalı,ve Manisada en çok tutulan Sarı bozalı saya larım var.Çok fazla çeşit bulundurmuyorum(acemiler gibi)Sizlerden yorum ve ziyaretlerinizi bekliyorum.Arkadaşlar baş belası bir hastalık olan sallabaş,ın hakkından nasıl geliriz Allah aşkına bana bildirin bu hastalıkla hepimizin başı büyük dertte.Bu sezon verdiğim kayıp abartısız 5000tl.Bir önlem veya çare bulamazsak bütün orjinallerimiz gidecek Maazallah.Siz duyarlı arkadaşlardan tavsiyelerinizi bekliyorum...SAYGILARIMLA

[email protected]' Alıntı:
Arkadaşlar ben Yüksel.45 yaşındayım ve memurum.Aranıza yeni katıldım .İnşallah muhabbetlerimle sizi memnun edrim.Ben yaklaşık 30 tıldır kuşlarla ilgileniyorum ancak son 2 yıldır beslemeye başladım.bende dolapçı nın her renginden ve türünden var.fakat yavaş yavaş eleme usulüne gidiyorum.Çünkü bir çoğu istediğim performansta diğil,ana damardan yola çıkarak sıkı bir takiple orjinalliğe bozmamaya dikkat etmeyi düşünüyorum.Bütün kuşçu arkadaşlarada tavsiyem dir orjinalden şaşmasınlar.Ayrıca fişekli tabir edilen taklacılar,Aydınımıza özel Aydın yerlisi,Bursa Çakalı,ve Manisada en çok tutulan Sarı bozalı saya larım var.Çok fazla çeşit bulundurmuyorum(acemiler gibi)Sizlerden yorum ve ziyaretlerinizi bekliyorum.Arkadaşlar baş belası bir hastalık olan sallabaş,ın hakkından nasıl geliriz Allah aşkına bana bildirin bu hastalıkla hepimizin başı büyük dertte.Bu sezon verdiğim kayıp abartısız 5000tl.Bir önlem veya çare bulamazsak bütün orjinallerimiz gidecek Maazallah.Siz duyarlı arkadaşlardan tavsiyelerinizi bekliyorum...SAYGILARIMLA

selamlar

Öncelikle aramıza hoş geldiniz abi güzel paylaşım ve muhabbetler dilerim,ancak güvercin yetiştiricileri tanışıyor bölümüne yazarsanız daha güzel olur.Forumda sallabaşla ilgili birçok paylaşım var oralardan bulabilirsiniz çarenizi

saygılarımla

umut coşkun
DENİZLİ

Geri