EnisTürk hobi geçmişi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EnisTürk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

EnisTürk

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Enis Türk
Meslek
yönetici asistanı
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle Merhaba..
Ben Enis 21yaşındayım Ankara Keçiörende ikamet etmekteyim.Uzun süredir siteyi takip ediyordum.Burdaki dayanışma ve paylaşımların hem hobici hemde hobinin geleceği açısından yararlı olacağını düşündüğüm için geçenlerde kayıt olmaya karar verdim.Umarım dışarıda bulamadığımız o menfaatten ve kibirden uzak ortamı burada buluruz.Hobiye 9-10yaşlarında arkadaşlarımın teşvikiyle başladım.Biriktirdiğim tüm paramı kuşlara yatırıyordum 14 yaşıma kadar bir türlü istediğim hazzı alamadım.Kuşlarım ya kaçıyordu ya da çalınıyordu.14yaşımdayken arkadaşlarımla birlikte yaptırdığımız demir kümesten sonra büyüklerinde yardımıyla yavaş yavaş iyi kuşlara sahip olmaya başladık.Okuldan gelince öğlen 1den akşam 6ya kadar hergün birinin kümesine gider,kuşlarını izler,birşeyler öğrenmeye çalışırdık.O yıllarda tanıdığım kulakları çınlasın Polis Muharrem Abideki kuşların renklerinden oyunlarına kadar hemen hemen aynı olması çok ilgimi çekti ve bir süre sonra İhaleden aldığım açık dumanlı ve gök akkuyrukla kendi damarımı oluşturmaya karar verdim.3soy sonra aldığım gök aynalı yavru sayesinde daha farklı insanlarla tanıştım.Çevredeki kuşçuların söylemleriyle hiç tanımadığımız insanlar izlemeye geldiler.Biz o sıralar 2.kümesi yeni dikmiştik ki damızlıkları ayıralı 1hafta olmadı yeni kümesi komple kaldırdılar.1hafta sonrada diğerinin kapısını zorlayarak bükmüşler ve yumurtada yatan kuşlarla 2kuş hariç tüm kuşları almışlar.Biz bu sefer karakola başvurmaya karar verdik ekip geldi birkaç soru sordu numaraları aldı gitti birdaha da haber çıkmadı.Çalınan kuşlardan biri 3gun diğeride tam 7ay sonra geldi ama o soyu tekrar oluşturacak kapasitede kuşlar olmadığı için yeni kuşlar getirdik.4ay sonra ilk yavruları uçurmaya başlamışken çevredekilerin şikayetiyle zabıtalar geldi.Kümesi kaldırmak zorunda kaldık kuşları dağıttık.1 yıldan fazla oldu birdaha kuş beslemedim.Uygun ortamı bulduğumda inşallah yeniden başlayacağım. Hep derler ya kuş işi hastalık başlayan bırakamıyor,hakikatende öyle...Bazen annem şakasına takılırdı bunların yüzünden senle evlenende olmayacak derdi gülerdim Beni kabul eden kuşlarımla kabul etsin derdim.Neyse anlatılacak şey çok inşallah ilerleyen zamanlarda bahsedeceğim,nasıl olsa artık bende sizinleyim
Hepinizi saygı ve selametle kalın.

Hoşgeldin Enis hobi geçmişini bu denli güzel aktardığın için teşekkürler.

dogan18' Alıntı:
HOŞGELDİN DEĞERLİ KARDEŞİM.
HOŞBULDUK ÜSTADIM.

Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:
Hoşgeldin Enis hobi geçmişini bu denli güzel aktardığın için teşekkürler.
Hoşbulduk Hüseyin Bey.Asıl Ben Teşekkür ederim böyle güzel bir siteyi kurduğunuz için.

S A Hoş geldin enis kardeşim her şey gönlünce olsun başarılar

kuscu_marik' Alıntı:
S A Hoş geldin enis kardeşim her şey gönlünce olsun başarılar
A.S Üstadım..İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Hoş geldin aramıza Enis Abi.. hakkında hayırlısı olması dileklerimle. hoşça vakit geçireceğini umuyorum sitemizde..

polllat' Alıntı:
Hoş geldin aramıza Enis Abi.. hakkında hayırlısı olması dileklerimle. hoşça vakit geçireceğini umuyorum sitemizde..
Hoşbulduk Sinan kardeşim.İyi dileklerin için teşekkür ederim.İnşallah

Hoşgeldin Enis kardeşim,
Çok güzel özetlemişin kuşçuluk geçmişini..Unutmadan, Annen merak etmesin daha yaşın 21, çok vakit var evlenmeye.. :):)

dynatech' Alıntı:
Hoşgeldin Enis kardeşim,
Çok güzel özetlemişin kuşçuluk geçmişini..Unutmadan, Annen merak etmesin daha yaşın 21, çok vakit var evlenmeye.. :):)
Hoşbulduk Üstadım.Ben inanıyorum ki burda çok güzel dostluklar kuracağız,Allah nasib ederse bende sizleri çağıracağım o gün geldiğinde lakin sevgili abim,sizinde dediğiniz gibi çok vakit var =) Allaha emanet olun.

umut coşkun' Alıntı:
selamlar

Aramıza hoşgeldin kardeşim.

saygılar
Hoşbulduk Üstad.

Selamlar ramıza hoşgeldiniz , umarım gönlünüzce bir ortam bulursunuz burada ... selamlar ŞEREF

şeref' Alıntı:
Selamlar ramıza hoşgeldiniz , umarım gönlünüzce bir ortam bulursunuz burada ... selamlar ŞEREF
Sevgili abicim birçok konuda senin yorumlarına rastladım.Açık söylemek lazım çokta beğendim.Bilgileriniz,tecrübeleriniz ve mütevazi kişiliğinizle yeni başlayanlara örnek olacak nitelikte bir hobicisiniz.Keşke yakın olsaydık sizinle tanışmak isterdim.Allaha emanet olun.

Hoşgeldin Enis kardeşim. Umarım hoş vakit geçirirsin.. Sağlıcakla kal.. ;)

öncelikle siteye hoş geldin.
Öz geçmişini çok güzel yazmışsın, burada ki tüm kuşçu arkadaşların ben dahil olmak üzere yaşadığı olayları anlatımın beni de eski günlere götürdü şuan bende ortam olmaması nedeniyle kuş besleyememekteyim ama dediğin gibi hastalık devam etmekte...
selamlar.

seckin79' Alıntı:
öncelikle siteye hoş geldin.
Öz geçmişini çok güzel yazmışsın, burada ki tüm kuşçu arkadaşların ben dahil olmak üzere yaşadığı olayları anlatımın beni de eski günlere götürdü şuan bende ortam olmaması nedeniyle kuş besleyememekteyim ama dediğin gibi hastalık devam etmekte...
selamlar.
Hoşbulduk abicim.İnşallah uygun ortamı bulur,yeniden başlarız.Kuş sevgisi bir kere sardıysa ölene kadar bırakmaz insanı...

Geri