erkek kuşum kaçtı..(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cursed
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cursed

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
cihat adaş
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
1 çif miski aldım yaklaşık 3 hafta oldu 1 haftadır salıodum ama uçurmuodum tavan arasındalardı bugün erkek kaçtı ve gelmedi ayrıca dişi yumurtada yatıo gitmedi sizce erkek geri gelirmi yani bulabilirmi geri.( ve dişi yavruları tek başına çıkartabilirmi ne yapmam lazım.

anladım.( sağa sola baktı ve bian ürktü kaçtı etrafta biraz uçtuktan sonra kayıplara karıştı. hiç çatının üstüne çıkmamıştı ilkkez çıktı.(çatının 4 tarafı büyük pencere şeklinde açık)

1 hafta uçmadı tavan arasında geniş yerde 1 hafta gezdiler dışarı çıkmaya tenezül bile etmediler salmalarından dışarı içeri çıkıp gezdiler sadece yani tavanın üzerine hiç çıkmadı.

yumurtaları fln ne yapmam lazım. yatan başka kuşum daha var onun altına 1 tanesini koysam 3 yumurtayı çıkarıp bakabilirmi.

önemli olan 2-3 yumurtayı cıkarması degıll o yumurtalardan çıkan yavruları büyütebilmeleridirr. kaçan kusu bekle 2-3 günn gelirse yumurtalara yatmaya devam ederler. eger gelmezse yumurtaya yatan dıger kuslarınızız nyumurtalarıyla degıstırın eger dıger kusalrınız mardınlerden guzel degılse.

kardeşim kaçan erkek büyük ihtimalle geri gelmez neden dersen alışık değil dısarısını görmemiş anladıgım kadarıyla.. dişi kuş besler mi diye soruyorsun ki bence besler 2sinide paşalar gibi buyutur benim başıma gelmıstı bu tarz olay dişi gayet güzel bakıyor.. sen ortamlarını rahat tut sıcak olmasını sağla yeterli.. çokta rahatsız etme

saten umudumu kestim erkekten. ama dişi çok güzel sahip çıkıo yumurtalara ve bana dokundurtmuyo vuruyo, yanına yemini suyunu koydum hiç kalkmasına bile gerek kalmıo. saten aydınlatması flnda var geceleri soğuk olabiliyo bunun için ne yapmalıyım peki.

bende kusculuga basladıgımda 1 cıft mavı bango almıstım kanatlarını yolmsutum ıkısınınde ger ıgıtmesınelr dıye kanatları yarım geldıı bir gece tam kapıcam kuslarıı erkek bı fırladı gıttıı gıttıgı yere baktımm bulamadım oyle bekledım. sabahında yoktu kus sonra dısı tek durması ndıye arka verdım yumurtalarıda vardı. bende gunduzler ıstaj yapıyordum yaz tatılınde kus arada gelıyormus catıma bakmıs dısı yok kumeste oda gıtmıs dısıy ıaramaya 1 hafta gelıp gıttıı kuss yarım kanatla kımse yakalıyamadı. sonra artı kaclıkdan yan komsum catıdayken denk gelmıs kusa yem atmıs yakalamıs. ama yumurtalarını atmıstım bende birdaha yumurtladılar. bekle derım bence bekle gelmezsede bosver dısı besler onalrıı arada sen ellede beslersı nayrdımcı olursun dısıye yavrularını alırsınn.

tavan arasında oldukları için kümesden çıkıp tavan arasınra saatlerce geziolardı alışıklardı yani. ama tavanın üzerine çatıya hiç çıkmadılar tavanın 4 tarafınde üçgen büyük pencereler var ve erkek bian ürküp kaçtı gitti arkasından baka kaldım 2 gün oldu hala ses seda yok kuşdan. dişi yatıo yumurtarla. ins bırakmaz yumurtaları eşi yok diye.

cursed' Alıntı:
yumurtaları fln ne yapmam lazım. yatan başka kuşum daha var onun altına 1 tanesini koysam 3 yumurtayı çıkarıp bakabilirmi.

kuş posta ise hiç şupelenme bakar sen onun altına kaydır bir tanesini

sayko' Alıntı:
cursed' Alıntı:

kuş posta ise hiç şupelenme bakar sen onun altına kaydır bir tanesini

ahahahaha geçem sene şubat ayında olmuş, muhtemelen kuş 3. yada 5. kez el değiştirmiştir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri