erkek kuşun yavruları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SAHAN KESER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
SAHAN KESER
Meslek
VETERİNER
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlarım abilerim benim kuşlarımın yavruları var ve benim zamanım kısıtlı ben dişilerin uçmamasını ve erkeklerin uçmasını istiyorum yani indirmem daha kolay olur die düşünüyorum bu yüzden dişi kuşun kanadına ne yapmalıyım 1 dişi kuşumda yumurtada birşey olurmu makaslayınca ??

yavruların uçmamasını istiyorsan kuşlara antreman yaptırmaz isen uçmaz uçmak zor gelir. makaza banda gerek yok kuşu uçurma kuş yağ bağlar ve uçmak istemez hiç ama buda o kuşta bazı sağlıksorunlarına hastalıklar ayakalanama olasılıkalrıan daha kolay yakalanmasına neden olabilir. kuşları kolay geri çekmek için aç uçurmayı dene her türlü kuş aç uçurulursa yem gösterilir gösterilmez gelir.

dişilerin kanatlarını makaslayın derim ama uzun süre makaslı duran kuş daha sonra hantallaşır fazla uçamaz, kanatları tutulabilir. Bence 1-2 ay makaslı tutun bu süre zarfında zaten uçma istekleri azalır daha sonra kanatlarını yolarsınız, kanatları gelincede isteseniz bile fazla uçmazlar. Ama şu faydalarıda olabilir; hem erkeleri istediğiniz zaman indirebilirsiniz hemde dişiler uçmadıkları için bütün enerjilerini yavrularına harcarlar daha iyi yavru bakarar. Hemde şahin atmacaya karşı dişileri koruma altına almış olursunuz.

dişileri uçurmassınız sorun hallolur

Geri