erkek sabunim kasalara hiç bi kuş sokmuyo napmalıyım..şimdiden teşekkür ederim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lugat16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

lugat16

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Celal Batur
Meslek
bilgisayar meslek yüksek okulu yaşım 18 90 doğuml
İlgi Alanı
Kediler
hepinize slm lar güvercin seven üyeler
sorunuma gelince:
Bir tane erkek sabunim var kavgacı.kümesimde 20 tane kasa var.bu kasaların 5 tanesi sabuninin o kasalara kimseyi sokmuyor,dövüyor.17 çiftim var. 15 i tek kasa kullanıyor.sabuniler 5 kasa birde suluk civarında takılan bir çiftim var.kasaları nasıl düzene sokabilirim.Yani bir çifte bir kasa nasıl yapabilirim....

!!......Şimdiden Teşekkürler......!!

kümesinin taban alanı dar ise ve bu bahsettiğin kavgacı kuşun kanatları makaslı ise üst kasalara çıkamadığı için tabandaki kasaları sahiplenmiş olabilir. kümesinizin fotoğrafları olsa daha sağlıklı yorum yapabilirdim ama bir kuşun beş ayrı yuvalık tutması pek normal değil. yem yerken ve su içerken kavgalar çıkıyorsa kümesinize kapasitesinden fazla kuş koymuşsunuz demektir. her çift kuşun yaşamını sürdürebilmek için belirli bir alana ihtiyacı vardır. sadece yuvalıklarda tünemedikleri için kalabalık kümeslerde bu tip kavgalar kaçınılmazdır. bence nüfusu daha fazla arttırmamaya gayret etmelisiniz.

merhaba arkadasım ben sana cozum yolu soyleyem kusun buyuk ıhtımalle kızgındır ee mecburen heryerı sahıplenır sen bu kusu cftlestırıp yumurta ya yatana kadar boyle yapar ama yumurta yaptımı kus artık kızgınlı gı gecer yanı sakın kusa zarar varme

saygılar

aynı sorun bende de oluyordu bu ayın 12 sinde dişisi yumurtlayınca erkek rahat bıraktı diğer kuşları :) sanırım bi nevi erkeklik hormonu :) Üstün olma çabasıda diyebiliriz sanırım .

yaw arkadaşlar 5 yıldan veri kuş besliorum ilk defa dişinin erkeği atladığını gördüm her ikisininde cinsiyetinden eminim ama dişi kuş atladı erkeğe soruma bi cevap veren olacakmı şimdiden teşekkürler

benim de war öyle bi kızgın erkek ama dişi yumurtlayınca daha kötü oldu :ckmk:
tüm kuşları kovalıyo
buda babalık hormonu galiba :ckmk: :ckmk: :ckmk:

galiba :haha:

erkek kusun altta olması pek rastlanan bı durum degıl ama normal bende bırkac defa rastladım bu olaya genelde uzun sure cıft olan kuslarda goruluyor bu durum.ben ıcımden pozısyon zengınlıgı dıye dusunmustum:) sonucta bı sorun yok arkadasım..

Geri