erkekle erkeğin eşleşmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ertugondes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

ertugondes

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emir öndeş
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar bana yeni bozdumanlı geldi erkek diye bizim burdaki herkesde erkek dedi hayvan çok iri benim yuvamdaki çoğu erkekten iri ama neden erkek mavi alam eşi ile öpüşürken bozdumanlı araya girip ala ile öpüşüyor sonra yere çömeliyor sonra ayırıyorum onları ama çok tuhafıma gitti bu durum birde bu konu hakkın da bilgisi olan kişilere tanışıyım dedim (:

Saygılar Emir

kardeş bence dişidir o kuş ya erkek olsa olmaz oyle bir durum yanı.. kuşu iyi gozlemledınız mı ? ötüyor mu ? bunlardan hiç bahsetmemıssınız.. ilk once bir gozlemleyın ondan sonra konuyu acın yanlıs anlamayın kotu bir şey demıyorum burda..

arkdaşım kuş daha yeni olduğu için ötmüyor gözlemleme gibi şansım yok ama erkek gibi fotosunu çekip koyucam

Koy fotosunu bir bakalım , ayrıca gözlemle ,; duruşuna , tavrına bak, eşleştiği erkeğe oda binmek istiyormu , yada döne döne ötüyormu bak .. Bazen çok kalıplı erkek gibi dişliler olabiliyor .. Bazende iki erkek eş bile oluyor, ben bir yıldan fazla böyle bir takımı bakıcı olarak kullandım , çok tatlı yavru baktılar , kümeste dişiler olmasına karşın ayrılmadılar , diğer dişilere öttüler musallat oldular ancak hep eş kaldılar, çiftleşirken önce biri binerdi hemen ardından da öteki ... selamlarŞEREF

Erkek kuşla, erkek kuş kızgınlıktan eş alabilir, bunu yadırgamayın.Kuşlara verilen kaliteli yemlerden kaynaklanıyor.

aynısı bende olmusdu dişi diye aldığım kuş gerçekte erkekmiş 1 yıl eşlerdi eşine yatıyordu ben haala dişi zannediyordum :D arkadaşa verdim dişi değilmiş dişilerede kuyruk sürtüyomus :D

Yukarıda arkadasında söylediqi qibi erkek görünümlü disilerde olabiliyor ve kızgınlıktan erkek gibi ötebiliyor. iyi gözlemle yada koy fotoyu bi bakalım bilader.

olabilir erkek erkeğe eş alabilir

mardin (taklacı) denen kuşlarda çok sık görülüyor.erkek erkeğe eşleşme maalesef..EMİR travestin hayırlı olsun.

bence o dişidir arka kıç tarafı gülen suratsa dişidir ağlayan suratsa erkek başkada bilmem

oguzhan atar' Alıntı:
bence o dişidir arka kıç tarafı gülen suratsa dişidir ağlayan suratsa erkek başkada bilmem

:))))) güzel bi yöntemmiş

kızgınlıktandır nolacak bi kaç kere eşleşse sanki yumurtlayacakmı erkek :))

bazen yani nadiran dişiler erkek gibi davranabilir kafaya takma bişi olmaz

arkadaslar bendede buna benzer bi durum oldu olmaz demeyim benmde iki erkek kusum birbirlerine çöktü benmde cok tuhafıma gitti erkek oldundan emnmisin demeyin yavrularını bile aldım:D

kuşcu_71' Alıntı:
arkadaslar bendede buna benzer bi durum oldu olmaz demeyim benmde iki erkek kusum birbirlerine çöktü benmde cok tuhafıma gitti erkek oldundan emnmisin demeyin yavrularını bile aldım:D

İki erkekten yavru mu aldın?

doğada böyle bişey varmı yahu

benimde abimde bi kelebek var kuş dişi ama erkek gibi kambır kambur ötüyo :)

arkadaşlar bende bir yavru kızması var yaklaşık 60 70 günlük ben kuşu erkek diye tahmin ediyordum yeni yeni ötmeye başladı folluğa girip döne döne ötüyordu ama bugün baktığımda eke erkek bi kuşla folluğa yatmış yuva kızdırıyorlardı kuşun yuva kardeşide başka eke bi erkekle eş almış.yani 2 yuva kardeşi ikiside dişi olabilir mi.?ve bu dediğim kuş daha yavru kızması dediğiniz gibi kızgınlıktan erkek erkeğe eş alır mı?

kuşcu_71' Alıntı:

Yok artık sende be kardeş .
Sülalem güvercin bakar senelerdir.
Erkekle erkeğin birbirlerini eşlediğini gördüm de,
İki erkekten yavru alanını ilk defa duyuyorum.
Ve bu sitede ki herkeste yeni duymuştur .

silik dumanlı' Alıntı:
arkadaşlar bende bir yavru kızması var yaklaşık 60 70 günlük ben kuşu erkek diye tahmin ediyordum yeni yeni ötmeye başladı folluğa girip döne döne ötüyordu ama bugün baktığımda eke erkek bi kuşla folluğa yatmış yuva kızdırıyorlardı kuşun yuva kardeşide başka eke bi erkekle eş almış.yani 2 yuva kardeşi ikiside dişi olabilir mi.?ve bu dediğim kuş daha yavru kızması dediğiniz gibi kızgınlıktan erkek erkeğe eş alır mı?
merhaba kardeşim yavruların 60-70 günlükmüş kanadındaki dıştan içe 7-8. telekleri yeniliyor veya yakın zamanda bu teleklerini yenileyecek yani şuan yavruların saflık döneminde. şuan yavruların ne yaptığını bilmiyor kardeşim bakımları iyiyse 2 dişi yan yana gelip yuva kızdırıyor gibi durabilir ve ya 2 erkek yuva kızdırabilir, bu dönemdeki yavrularda... önümüzdeki 1-2 ay içinde iyice netlik kazanmaya başlar yavruların. şuan ne yapacaklarını, erkekmi dişimi olduklarına kendileri de tam emin değiller kardeşim

teşekkürler gökhan abi yorumun için sağol peki müdahale etmeli miyim yoksa kendi hallerine mi bırakmalıyım.akşama doğru dediğim kuşların resmini de atarım buraya.

silik dumanlı' Alıntı:
teşekkürler gökhan abi yorumun için sağol peki müdahale etmeli miyim yoksa kendi hallerine mi bırakmalıyım.akşama doğru dediğim kuşların resmini de atarım buraya.
Bence müdahale etmene gerek yok kardeşim, ilerleyen aylarda onlar kendi belliklerini kazanırlar. ona göre haraket etmeye başlarlar.

Konuyu açan arkadaşın affına sığınarak (başlık kirliliği olmasın diye) ben de bir soru sormak istiyorum:
Bir çift sepet kuyruk aldım. ilk günlerde(4-5 gün önce) erkek gibi bir tavrı vardı. sonra kesildi... şimdi erkek olduğu kesin olan, kumru ötüşüne benzer bir sesle bir köşeye yatıp onu çağırıyor. (Henüz kümesimdeki ikinci çiftim, tecrübesizim; o yüzden de tam karar veremiyorum cinsiyetine) Şu an dişi gibi davrananın keyfi de yerinde değil, acaba onun için mi erkek tavrı göstermiyor, bilemedim :hayir:

Kuş bu:

Kuşun cinsiyeti konusundaki yorumlarınızı bekliyorum.

cimg4381k.jpg

bu kus erkek kardes

Geri