Erken çıkan yavrular (kaydırma) ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mücahid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

mücahid

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mücahid Çimen
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
seLamLar ,

Yaklaşık 8 gün önce damızlık kuşlarımdan erkek olanı altında yumurtası varken öldü.Bende onun öldüğünde 10 günlük olan yumurtaları başka bir çiftin altına sürdüm.Ama o sürdüğüm çiftin kendi yumurtaları tam gününü bilmesem de hemen hemen bi 5 6 günlüktü.

Yani ölen kuşun yavruları çıktığında bi 3 4 gün kendi yumurtalarından erken çıkmış oldu.ve bugün yavrular çıktı fakat gözlemlerime göre dişi ve erkek güvercin yavruyla hiç ilgilenmiyorlar yani ilgilenmiyorlar dediğim ezme falan yapmıyorlar düngün yatıyorlar üzerine fakat yavru çıkalı yaklaşık 2 saat oldu gursağı boş daha mama kusmamışlar.

Şimdi sorum şunlar , acaba anne baba mama yapmadığından mı yavruyu beslemiyor , veya daha diğer yumurtadaki kardeşi çıkmadığı içinmi beslemiyorlar ?

Yoksa günü gelmediği için yavruyu kaale almıyormu ? eğer böyleyse yavruları kendim büyütmeyi deniyeceğim .

BöyLe bir durum başından geçmiş üstadların tecrübelerini, fikirlerini , yarumlarını bekliyorum şimdiden saolun ..

saygılarımla ,

yok kardeş sen zaten hç bi şekilde bakamazsın o yüzden bırak kalsınlar..büyük ihtimal altına koyduğun anne baba bakacaktır..panik yapmana gerek yok daha erken diye düşünüyorum..yarın kontrol et derim tekrar..inşallahh sağlıklı şekilde büyürler..

Selamlar,

Genelde yumurta aşırma üretmek istediğiniz çift güvercinin yavrularının çok daha çabuk üretmeniz için yapılan bir üretim olayıdır. Bu aşırma bakıcı olarak belirlediğiniz çift güvercinin altındaki yumurtaları alarak üretmek istediğiniz çiftin yumurtalalarını bakıcı altına sürülmesidir. Sizin olayınız zorunlulukdan kaynaklanan bir durum sanırım bu gibi durumlarda iki çift arasındaki yumurta bırakma süresi 3 günü geçmemelidir. Aynı şekilde yavru aşırmada yavruların arasında doğum süresininde 3 günü geçmemesine dikkat edilmelidir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Evet zorunluluktan kaynaklanan bir durum benimki , çokda zor bir durum helede yavruların babası ölmüş ve kendileri varis olarak kalıcakken .. Bakalım inşallah beslerler de büyütürler en azından ezmeseler yeter belki ben bi kaç gün kendim mama vermeyi denerim .

Acaba aynı benim gibi bir durum başına gelen olmuşmudur ben şöyle yaptım diyebilecek sende şöyle yap yavrular kurtulur veya kesin bir cevap vericek bilinmez ama inşallah çıkar öyle biri ..

saygılarımla ,

selamlar ,

Son duruma baktım büyük ihtimal güvercinler bu yavruları beslemiyecek iş mecburen bana kaldı ..

Formda bu konu hakkında bir çok konu var ama yeni çıkmış ve hiç mama almamış güvercinler için bir konuya rastlayamadım ..

Yavrulara ne tür bi karışımla mama hazırlamamı tavsiye edersiniz ?

saygılarımla ,

anne ve babada süt olusmamıs olabilir..yada içgüdüsel olarak aradaki dogum sürelerini sorun ediyo olabilirler...diger yavrularda cıkana kadar hafif gıdalarla beslenmesi en iyi tercih olacaktır abi...sonuc ve gözlemlerini aktarırsan bizde tecrübe edebiliriz:)

Selamlar,

Bu hafif gıdalar dediğiniz güvercin yemleri neler oluyor bizide bilgilendirirmisiniz.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

sevgılı kardeşim mucahıt yawru kaydırmada fark 3 gunu gecer ıse anaclar yawruya bakmaz cunku dişi kusta yumurtladıktan hemen sonra maya uretmeye baslar aynı yavru kus yumurtada olgunlastıgı gıbı zaman gectıkce dişi kusta yawru cıkana kadar maya uretmeye devam eder ve 3 4 gun erken yavru cıkarsa maya olusmadıgı için yawruya kusamaz sewgıler saygılar...

seLamLar ,

Öncelikle hepiniz ilginizden dolayı çok saolun, Allaha şükür ki bir günlük bi beklemenin sonunda yavruyu beslemeye başladı anaçlar .. Şuan sağık durumlarıda oldukça iyi fakat bu durumda bir şeyi tecrübe ettim ki dediğiniz gibi 3 gün kala anaçlar mama kusmaya başladı fakat yavruyuda ezmediler beslemeselerde beklettiler Buda demek oluyor ki 4 gün önceden yumurta farkı olursa sıkıntı yaşatır ve yavrular yaşamayabilir bu yüzden zorunlu olmadığı sürece kaydırmamakta fayda var ..

Sonuç olarak yavruların durumu iyi maşallah inşallah sağlıklı bir şekilde büyürler ve mürüvetlerini görürüm :)

saygıLarımla ,

Geçmiş olsun diyelim o zaman bir de bende şu hafif gıdalara takıldım bilginize ? :))

Böyle durumlarda anne babaya tane yem vermeyin, eczaneden bebek maması alarak anne babanın ağzına şırınga ile basın, yavrulara tane yem kusmayacağı için sorunsuz büyüyecekler. Benimde şu anda aralarında 7 8 gün olan beyaz yavrularım çakmaklıların altında çıktılar, 10 gündür yavrularda sorun yok .

Geri