Eş Alma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan doci2535
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

doci2535

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
dogukan yetgil
Meslek
ogrenci
İlgi Alanı
Kediler
selamun aleyküm aranızda yeniyim günlerdir sitedym bilgiler cok faydalı tşkrler... bi kaç sorum olucak....
-benim bi tane hünkari erkek kuşum var onu dişi mısıri ile kapatsam kac gune eş olur eş oldduklarını nasıl anlarım.
-ilk soruda sordugum gibi azmanlarıda kapatsam onlardada eş alma aynımı türleri farklı oldugu için daha geç eş olmak gibi bi sorun yasarmıyım
-1 erkek 1 de dişi mısıri var onlarıda kapatsam eş alma süre falan aynı mı olur bilgilerinizi paylaşırsanız sewinirim...

aleyküm selam ilk once şöyle söyliyeyim hünkarin güzelse boşuna mısiri veya azman gibi kuşlarla eş kapatma değersiz kırma cins üretirsin.
eş alma kuşlardaki kızgınlığa bağlıdır 1 saattede anlarsın kuşların birbirine alıştığını 1 gündede 1 haftadada yani o kuşa göre değişir genelde kapattığın yere bakarsan yan yana dururlar kuşlar hafif gırtlağından ses cıkartırlar ve yan yana yatar pozisyonda durur 1 tanesi . Sonra dışarı cıkardığında erkek kur yapar dişinin etrafında ve eşleştiklerini görürsün zaten

peki kuşlarım eş aldıktan kaç gün sonra ucurmalıyım yani eş alsa bile kanatlarını cektim kaç güne gelir kanatları kanatları geldikten sonra ucuriyim mi? ha bide ben hunkariyi arada 200 metre mesefe olan abiden aldım kuş bnm kumeste eş alınca orya gidermi ?

odam belli değil
kuş kaç aydır onda kendi yavrusumu orda hiç yavruladımı damarlı kuşmu
bunlarda onemli yumurtaya kovalarken kolay kolay gitmez dişisi yerdeyse ama sen kaldırırsan gidebilir

daha yeni bütün kuşlar daha 2 gün oluyo kümesi yapalı kanatlarını ondan cektım kusların... peki nasıl emın olablrm kusun kacmıcagından yanı kanatları gelene kadar alısmazmı kümese hergün cıkarp yemlerini verıorum eş olmaları ıcınde kumesın ıcıne gırınce dısıle erkegı aynı yuvaya kapatsam sabah yemlerken acsam yem versem eş olurlar deilmi ya cok zor işmiş ya kacarlar die cok tedrginleniyorum ve merak edıyorum bende ucurablcekmıyım die....:S:S

kuş uçurucaksan ilk kuşların bunlarsa değerde veriyosan kuşlarına bence makasa vur. yavrularu uçurursun. kuşun kaçıp kaçamıcağından hiçbi zaman emin olamazsın damarlı kuşsa dediğim gibi kanadı geldikten sonra gidebilir kümesindeki diğer kuşlardan ayrı tut bikac gün onları ayrı bi yerin varsa salma gibi . yoksa da diğer kuşlar içerideyken o 2 sini yemle dışarıda sonra yuvalarına kapat diğerlerini salarsın içerideyken 1-2 gün diğer kuşlardan ayrı kalsınlar

makasa vur derken bana fotofarla göstereblrmısın we yavrularını ucur derken biraz ayrıntıya inermisin yavru ıcın benım yapmam gereken birşey varmı yoksa kendisi hiç ellemicem herzamanki gibi yawrusuda varken yem atcam cıkcak yıcek su falan kendısı beslıcek demi peki yawru kumeste hıc kus ucmıcak o yawru nasıl alıscak blgılerını payllastıgın ıçin saol.

msn acamıyorum hata verıyor burdan bilgilendireblrseniz sewinirim...

şuan işyerindeyim resimli olarak anlatamam ama şoyle bahsediyim tek kanadı çekikse kuşun çekik olmayan kanadını aç göz kararıyla hesapla kanadın fazla dibine girmiycek şekilde son gövdeye yakın olan kanatlarla aynı hizada makasla kes kaç kanat çektikten sonra uçamıyorsa aynı miktarda kanadı kes.
Yumurtlayıp büyüttükten sonra senin yapıcak bişeyin yoktur yavru tüylenir ve uçucak kadar büyüdüğünde belli eder kendini . etrafında fazla kuş uçurmadığın zaman yavrularını uçurursun başka uçan kuşun yoksa . 3-4 tur attıktan sonra indirirsin bikaç gün böyle yaparsın alıştıktan sonra zaten pek bi yere gitmezler istediğin zaman uçurabilirsin

peki bu dönek oynak dedikleri kuşları havada izlemek cok zevkli netten videolarını izledim peki bunları pazardaki döneklerden falan almak nekadar saglıklı yanı oyun yaparmı dönermi?onların alısma yawrulama donemlerı de aynımı

anladım teşekkürler bide şu dönek oynak kuşlar var netten videolarını izlemiştim izlemesi cok güzel bunları pazardan almak nekadar saglıklı yani oynarmı oynamazmı oyun yaparmı nasıl anlıyabılırım baswka bi yerden kuscu kus alma olanagımda yok onun icin pazardan almak zorundayım ondan soruyorum....

döneği uçurup izlemek için yüksek uçucu bir kuşunun olması gerekmektedir yanlız etrafında çok kuş besliyen varsa dönek beslemek zor olabilir pırıltıya hassas hayvan olduklarından başkalarına inebilirler . Pazardan aldığın dönek sağlık deken oyundan kastediyorsan hiç belli olmaz hayvanı büyük olasılıkla oyun yapmadığı için satıyorlardır ama kuşun neden oyun yapmadığını bilemezsin yerini beğenmemiş olabilir yani izlemeden aldığın kuş tamamen şans meselesi yavrulama dönemleri ise diğer kuşlarla aynıdır.

ya arkadaslar bi problem var ben kuslari kumese koydum kumesin artik limon kasasindan yuvaliklarda icinde yani kuslarimdan 3 erkek 3 disi var hangisi hangisiyle es aliosa alsin ona bile raziyim ama otuo 3 erkekte disiler hep kacio ya cozemedim gitti o bi dier disile bidaha ki sefere dier disile yani hepsi esli nasil olcak koyuyorum mesela az duruolar sonra gene dagiliyolar yaa...

keşke kuş beslemeye başlamadan önce brz araştırsaydında hayvanlara eziyet çektrmeseydn :)

bak şmdi kardeşm...git eş vurcan kuşları ayrı biyerde tut sadece ikisini verya yern varsa ikisinide yalnız kapat bi müddet daya keneviri tabi kıvamında kuşlar kızsın iyce snra kapat bi folluğa onlr hemen eş alırlar tabi onlr eş alınca snde yumrta ve yavru alırsn vede sevinirsin allah yardımcın olsn :=)

Dostum limon kasası koymuşsun bak kasaları kutu gibi yap ışık ve hava girecek şekilde neyi neyle eş yapmayı düşünüyorsan sabahtan kapat yem vermek için aç.
Yemini suyunu ver sonra yine kapat 2 gün böyle dursunlar sonra sal Kırık kuş elde etmemeye dikkat et benden ufak bi tavsiye...bol şanslar birde kuşların kanatlarını kesmek veya çekmek bana göre değil ki sendeki kuşlar alışır giden kuşun da arkasındn hiç bakma Tabi para veriyoruz bunlara ama kuşun sendn gideceği varsa ruhunu teslm eder yin gider:)

Kardeşim öncelikle iyi kuşçu olmak istiosan sabırlı olman qerekiyor.Şayet kusunu eşe kapadığın zaman baska kuslarını uçur,veya ondan başka uçurcak kusun yoksa sabırlı olucaksıın,bekliceksin eş olsun kusu hiç bir zaman sıkma,bunaltma kendi haline bırak(ensedeyken,eş halindeyen)Ve zamanı qelince emeğinin karsılığını alıcaksın rahat ol :tamam: (not:Kusun hiç bir zaman kırma,cinsini bozma)

Kardeşim öncelikle iyi kuşçu olmak istiosan sabırlı olman qerekiyor.Şayet kusunu eşe kapadığın zaman baska kuslarını uçur,veya ondan başka uçurcak kusun yoksa sabırlı olucaksıın,bekliceksin eş olsun kusu hiç bir zaman sıkma,bunaltma kendi haline bırak(ensedeyken,eş halindeyen)Ve zamanı qelince emeğinin karsılığını alıcaksın rahat ol :tamam: (not:Kusun hiç bir zaman kırma,cinsini bozma)

bence yuvaya alışık başka kuş olmadan yavruyu tek başına uçurmak tehlikeli, eş kuşlarda dişiyi de uçurmak tehlikeli en iyisi eş kuşlardan erkeği uçurmak, tabi bunlar yeni kümes yapanlar için geçerli ve hiç bir kuş yuvaya alışık değilse, yoksa hepsini uçurabilirsin ama yakınlarda kuş besleyen varsa onun uçurmadığı zamanları tercih et

Geri