Eş değiştiriyolar!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar bu aralar yumurtası olmayan çiftler eş değiştiriyor. Yani 1-2 tane kısır dişi var o eşler ayrılıp başka kuşlarla eşleniyorlar. Yani şimdi bunun mevsimi falan mı neden bütün kuşlarıma böyle bişey oldu? Ama yumurtlayabilen dişiler ayrılmıyor eşlerinden... Sadece kısırlar ayrılıyo... Hatta dün 1 tane sarı dişi kısır baska eşinden ayrıldı ve kaçtı...

SİNAN ÖZTEKİN

yavruları olmadığı için ayrılıyor olabilir ama ilginç bir durum

eş olduklarına eminmisin ? eşken kendi kendine ayrılması gerçekten çok zor ve enteresan bi durum şayet kuş eşleşmek istemez dinyelemeye almıştır erkeklerde baskı yapıyo diye kaçmış olabilir diye düşünüyorum..

merhaba,kısırlara yumurta çekmiyormusun,eğerki çok boşta kalırlarsa bırakırlar,bir yumurtada olsa koy :slm:

krmpl' Alıntı:
eş olduklarına eminmisin ? eşken kendi kendine ayrılması gerçekten çok zor ve enteresan bi durum şayet kuş eşleşmek istemez dinyelemeye almıştır erkeklerde baskı yapıyo diye kaçmış olabilir diye düşünüyorum..

evet mesela Arap taklacı çiftim 7-8 aydır çift ama dişi kısır daha hiç yumurtlamadı. Son 1 haftadır bakıyorum erkek çok dövüyodu dün bi baktım dişi gitmiş başka bi kuşla eşlenmiş...

SİNAN ÖZTEKİN

göksal balcı' Alıntı:
merhaba,kısırlara yumurta çekmiyormusun,eğerki çok boşta kalırlarsa bırakırlar,bir yumurtada olsa koy :slm:

Arada bi çekiyorum. Bu son 1-1,5 aydır hiç yumurta bulamadım. Yani kendi yumurtam olursa kendi kuşlarımdan alıyorum yoksa kuşçudan daha yeni yumurtlayan olursa yani yumurta bozulmamışsa alıyorum. Ama bu aralar hiç yumurta bulamadım...

SİNAN ÖZTEKİN

merhaba ben bu durumlara düşmmemek için aralıklarla ,yumurtlayan yavru kuşların yumutasını alıp buzdolabına atıyordum,gerektiğinde alıp çekiyordum.birazda dinlenmiş olurlardı kuşlar,arkadaş ortamıda önemli ortaklaşa boş yumurta değişimi yapmayı deneyebilirsiniz boş yumurta verip doluları alırsınız.hem kuşlar dinlenir hemde kısırlar yavruya bakıp eşlerinden ayrılmaz :slm:

ders' Alıntı:
eşleri ilgilenmiyosa olabilir daha ii yumurtlayabilirler

Dişiler zaten kısır yumurtlayamıyorki....

Geri