Eş Seçimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polo456
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

polo456

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yunus Bakış
Meslek
Öğrenci-Kuşçuluk
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar Benim yeni aldığım bir dişi mavim var kuşun şekli taklası felan bayaa güzel buna bir eş almak istiyorum sizce nasıl bir şey almalıyım eyer eşleşirse yumurtasından melez(cinsi kırık) kuş çıkmasın lütfen mavi ye eş bir güvercin nasıl bulurum hangi cinsi seçmeliyim lütfen yardım edin

damar kuş alacaksın ona benzer mavi kuş alcan ozaman yavrularda ıyı aynısı cıkar

Benim eş seçiminde ustalardan duymak istediğim,
Eş seçiminde renkten ziyade dişi nasıl olmalı, göz rengi nasıl olmalı, tüy yapısı nasıl olmalı, dişi mi erkek mi uzun kaçan olmalı, dişi uzun oynayan erkek yere yakına gelen mi olmalı vs. çoğaltılabilir. Yani soyunu bilmediğimiz kuşlarda kan tutturma dediğimiz olayı yapabilmemiz için eş seçiminde nelere dikkat etmeliyiz. İki iyi oyunlu kuşu eş yapıyoruz vasat yavrular çıkabiliyor.

İbrahim Kardeş,

Sana tavsiyem eyer taklacı kuş besliyorsan alıcağın kuş dişimi erkekmi onların şekline bak örneğin; apaçık renkte çakmaklın var 14 kuyruk 4 ayna kuruğu varsa dişinide dişiyide açık renk 14 kuyruk 4 ayna kuyruklu kuş al yada 4 ayna kuyruğu olmasa bile taklası veya daha ayrıntılı yerlerine bakıcaksın

Anlatabildiysem Ne Mutulu Bana Saygılarla Yunus...

Geri