Eşe atmada renk önemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdalmagic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

erdalmagic

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erdal Saruhan
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar Güvercinlerimizi eşe atarken renklerinin aynı olmasımı gerekir.Yoksa örneğin mardinle mardin ama renkleri farklı orneğin dişi ala erkek çakmaklı olabilirmi ?

Her türlü güvercini birbiri ile es vurabilirsiniz. Ama bunu ben kendi adima onaylamiyorum, bir cok guvercinsever de onaylamaz. Ortaya bir suru kirma kus dusuyor ve bunlar gun gecdikce cogalmakta. O yuzden hic degilse dönegi hemen hemen ayni performans ve renk de bir dönek ile, mardini de ayni performans ve renk de bir mardin ile eş vurunda daha kaliteli bir yavru alin.

Arap ile arap, çakmakli ile çakmakli benim görüşümdür. Elimden geldigince bunlari korumaya özen gösteriyorum, sizede tavsiye ederim.

tempes ts arkadaşıma katılıyorum ,ama aynı renk olarak değilde kıran renkler daha doğru olurdu,alaya ve beyaza her kuş değilde kendi renklerini vurmalıyız .hepimiz kıranlara kızıyoruz ama ben kırkanat akkuyruk akbaş görünce içim bir hoş doluyor,bunları engelleyemeyiz. bence ,uçan kuş ,oynayan kuş,masa kuşu hepsinden var varolmayada devam edecek. :slm:

Kuşu eşe atma senin kendi isteğinle olur yani sen istersen arap bi mardinle beyaz bi postayı eşlendirebilirsin.Ama bu bana göre hoş olmaz.Bence mardin-mardin, kelebek-kelebek vb. olmasıda yeterli değildir aynı zamanda renkleride mümkünse aynı olmalıdır.Mesela karabaş karakuyrukla bi arap kelebeği eşlendirdiğin zaman noktalı karabaş falan çıkıyo ve kuşun orjinalliğini bozuyo aynı zamanda kuşun değerinide düşürüyor.bu yüzden siz mümkün olduğunca aynı ırk ve aynı renk kuşları eşlendirin...

saygılar
sinan öztekin...

s.a. bence kusu rengine göre eşleştirmek anlamsızdır.. önemli olan kusun hangi kuşlardan geldigini bilmektir.. bunun içinde örnegin kafa kuyruk yada bozalı bir kusu beyaz bir kusla eşleştirebilirsin. beya kuşlar aracı kuşlardır.. <beyazla es vurdugun kusta hangi renklker baskın bu sekilde ögrenebilirsin.. ayrıca bazı kuşlar tüyleri yada renkleri bakımından kendini eleverir. mesela beyaz bir güvercini eline aldıgında göz kapakları kırmızıysa o kuş kırmızılardan gelme demektir. yada kuruk altında yada baska bir yerinde beyaz harici siyah yada mavi yada kırmızı rekler arayabilirsin. onlarda kusun hangi renkten geldiginin işareti olabilir..

baska bir örnek istersen benim mat bir arabım var beyaz kusla eş vurdum ve mavi bozalı yavru veriyor.. yani mat arap mavilerden gelme...

Ben Biririnci resimdeki ve 2. resimdeki çakmaklıyı eş attım..Kuşlar bozuk olurmu yani yavrular.Kırık mı olur.İkiside oyun kuşu ama renkler farklı

Ekli dosyalar

• adsız.webp
    adsız.webp
    13.7 KB · Görüntüleme: 2,413
  • PICT0010.webp
    PICT0010.webp
    532.8 KB · Görüntüleme: 2,310
erdalmagic' Alıntı:
Ben Biririnci resimdeki ve 2. resimdeki çakmaklıyı eş attım..Kuşlar bozuk olurmu yani yavrular.Kırık mı olur.İkiside oyun kuşu ama renkler farklı
hiç de bozuk çıkmaz arkadaşım, illa çakmaklı çakmaklı yada arap arap eşleşmesi olması şart değil bence makul kabul edilebilir eşleşmeler kuşlarınızın damarını gösterir.Ben krem ile saraylı boz çıtır eşleştirdim açık boz verdi, şimdi bu açık boz da yavruda krem verir boz çıtır verir ama beyaz ile arap olmaz o zaman ala verir hatta beyaz bence başka hiçbir renkle eşleştirilmemeli çünkü kırkanat olsun sırtında kafasında mutlaka alalık olur bence olası kombinasyonlar güzel sonuç verir yuvanızın renk kombinasyonu artar, sizce bu kadar renk nerden çıktı?

Geri