Eşe atmanın süresi vs.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sancaktar1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

sancaktar1

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kaan Eren
Meslek
Lise öğrencisi
İlgi Alanı
Diğer
arkadaşlar selam ben güvercinlerimi eşe atmak istiyorum daha yeniyim eşe atcağım kuşların 2 side sabuni ben bunları ne kadar süre ile ne kadar büyüklükteki bir bölmeye kapatmam gerekiyor ve kapattığım bölmede illa ışık olması gerekiyormu diye sorucam şimdiden teşekkürler

Selamlar,

Eşe atacağınız güvercinlerin dışında salmanızda başka bir güvercin yok ise başka bir yere kapatmanıza gerek yoktur. Sağlıklı erkek ve dişi zaten birbirinle eş olurlar. Başka güvercinlerin var ise salmanızda bunlarda eş ise gene tek olan erkek ve dişi güvercin birbirlerini bulur ve eş olurlar yukarıda belirttiğim konuların dışında ise eş edeceğiniz güvercinleri ayrı bir bölmede bunu salma içinde de yapabilirsiniz diğer kuşlarınızdan bir şekilde ayrı tutarsanız, bu süre 3-5 gün yeterli olacaktır, kızgın bir erkek ve dişi kısa zamanda eş olacaktır. Bölgenizdeki iklim koşullarına bakarak "soğuk bir iklim" ise eş dönemini ilkbahar aylarında yapmanız çok daha iyi verim almanız açısından yararlı olabilecektir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

teşekkür ederim bilgiler için
peki bendeki bu ayrı bölüm en fazla bütün duvarları(her biri) 2m. uzunluğundaki yedek boş bir kümes bu iş için uygun olurmu

Selamlar,

Kuşlarınızı ayrı tutabileceğiniz her yer uygun olabilir boş bir salma bir limon sandığı yada yuvalık onune konun bir tel bölme sonucda iki güvercini bir arada tutmaya çalışıyoruz anlaşsınlar birbirlerine alışsınlar diye

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykutk' Alıntı:
Selamlar,

Kuşlarınızı ayrı tutabileceğiniz her yer uygun olabilir boş bir salma bir limon sandığı yada yuvalık onune konun bir tel bölme sonucda iki güvercini bir arada tutmaya çalışıyoruz anlaşsınlar birbirlerine alışsınlar diye

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Demişsiniz ; bu şekilde yaptığımızda kuşlar birbirini çok hırpalıyor. birbirlerine zarar vermemeleri için ayırım .

Normal de nasıl yapmak gerekir detaylı açıklarsanız pek çok yeni arkadaşa faydalı olursunuz.

teşekkürler

Selamlar Kerem Bey,

Eşleştirmek kuşları ayrı tutarak nasıl yapılıyor birbirlerini yıpratmasınlar diye ben buna bir açıklama rica edeceğim. Suni döllenme yöntemimi var benim bilmediğim kuşları bir arada tutmadan eşleştirebilecek, konu içinde arkadaşımızın sorduğu soruya açıklık getirerek cevap yazdığım ve yardımcı olabildiğim düşüncesindeyim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

kerem_altinoluk' Alıntı:
aykutk' Alıntı:
Selamlar,

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Demişsiniz ; bu şekilde yaptığımızda kuşlar birbirini çok hırpalıyor. birbirlerine zarar vermemeleri için ayırım .

Normal de nasıl yapmak gerekir detaylı açıklarsanız pek çok yeni arkadaşa faydalı olursunuz.

teşekkürler

Kuşların biribirini hırpalaması doğalarında var maalesef öyle kapatılması gerekiyor .. Birbirlerinden ayrı anca şu şekilde eşe atılır hırpalama olmasın diye Erkek güvercinin belli bir folluğa alışmış olması gerekir. Dişiyi bu folluğa tel ile kapalı kalacak bir şekilde koyarsınız . Erkek serbest olur ve folluğa girdikçe dişiye ötecektir . Dişi kabul edince saldığınızda eş alırlar ancak bu şekilde olur. Denedim tecrübeyle sabittir. Fakat yalnız bir erkek kuşunda folluk sahiplenmesi zordur yani nadirdir. o yüzden hırpalaması biraz şart gibi ve Aykut abimin dediği gibi döllenme olması açısından bir arada olmaları lazım :)

aykutk' Alıntı:
Selamlar Kerem Bey,

Eşleştirmek kuşları ayrı tutarak nasıl yapılıyor birbirlerini yıpratmasınlar diye ben buna bir açıklama rica edeceğim. Suni döllenme yöntemimi var benim bilmediğim kuşları bir arada tutmadan eşleştirebilecek, konu içinde arkadaşımızın sorduğu soruya açıklık getirerek cevap yazdığım ve yardımcı olabildiğim düşüncesindeyim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Çıkarttığınız anlamdan dolayı öncelikle tebrik ederim.

Demek istediğim Çiftleri nasıl birbirlerine alıştırır birbirlerine zarar vermeden eş almalarını sağlarız _?

Selamlar Kerem Bey,

Özür dilerim ama sizin eş atma konusundaki yorumunuz ayrı ayrı tutmak olarak ele alındığı için her okuyan tarafından sanırım benim algıladığım gibi algılanacaktır. Eş atacaksanız salmanızda bir çok kuş var ise bir çok dişi bir çok erkek gözünüze kestirdiğiniz erkek ve dişi ancak kapatma yöntemi ile eşe atmakdan başka careniz olamaz yıpranmaları çok normaldir. Bu konuda ilerleyen süreçde erkek dişiyi yuvaya kovalarkende hırpalayabilecektir yani kuşların hırpalanmaması esasına göre eş etme şansınız ne yazık ki yoktur.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykutk' Alıntı:
Selamlar Kerem Bey,

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Suni döllenme ddöllenme demişsiniz ben daha önje kuşlarda böyle bişe oldugunu bilmiodum açıklarmısınız... cevap yazarsanız sevinirim...

Selamlar

Bende bilmediğimi imah ettim yazımda bilmediğimizi bir süni döllenmememi var dedim. Yok yani süni döllenme olayı

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Geri