Eşe Vurucam Onayınızı Bekliyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan #0000ffßyMumi#0000ff
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Muhammet ALi
Meslek
Öqrenci
İlgi Alanı
Kediler
Bu Kuşları Eşe Vursam Yavruları Kır Cıkabilirmi??

Bu Erkek

Buda Dişi

Ekli dosyalar

• 2.webp
    2.webp
    667.1 KB · Görüntüleme: 1,599
  • Perçinli Duman Mardin Dişi.webp
    Perçinli Duman Mardin Dişi.webp
    748.2 KB · Görüntüleme: 1,715
İkiside aynı renk sayılır, yanlız dişi kuş oyunkuşu , erkekte renk kuşu kırığı .. Yavruları boz yada açık sabuni- koyu sabuni vs çıkma ihtimali yüksek .. Bunun dışında dişinin kanı koyu kuş kanı gök yavrularda arada atabilirler .
Ben olsan o dişiye oyunkuşu eş ederdim .. selamlarŞEREF

merhaba erkeğin kanatlarını açıp bir bak resimden sanki kırkanatlık var gibi varsa vurma ama elinde başka erkek yoksa vur bir dene açık kuşlarda oynar yeterki uçurulsun :slm:

DİŞİ EŞ ALSA BİLE YUMURTLAMASI BİRAZ ZAMAN ALIRR. DİŞİ DAHA YAVRU AZMANI.

selamunaleykum
nesli bilinmeyen yani oyun ozellikleri bilinmeyen kuslari yerde eslemesek daha ii sonuc aliriz bence ucurulup oyun ozelliklerine gore es vurulsa daha ii sonuc aliriz
disi ve erkek bir birlerine uymayacak kus bence ikisinede kendi ozelliklerine gore es bul bence oyun kusuna oyun kusu es renk kusuna renk kusu es

Kardeş ben Kayseri'de beslediğim taklacılarımın soylarını bilmiyorsam eğer uçuş sitillerine göre vuruyorum. Yani dam üstü oynayanı dam üstüyle, yüksek uçanı yüksek uçanla vuruyorum.. Bence sen de öyle yap: çok iyi oluyor..

Eşlemeye çalıştığın kuşlardan erkek olanı eke,dişi olanı yavru henüz tüğünü yapmamış dişiler genelde son iki kanadı kalınca yumurtaya gelir ilk yumurtası zar şeklinde olabilir bu yüzden dişiyi 10 gün yumurtada yatırdıktan sonra kaldırıp tekrar yumurtlamasını sağlamalısın ilk yumurtaları ise içi boş yumurtalarla değiştirip içinde yavru oluşmasını engellemelisin kuşçulukta etik olarak dönmüş yumurtalar kargada olsa atılmaz sende buna dikkat etmelisin.Renk olarak kır demişsin kır bazı bölgelerde senin kuşlarıyın rengiyken bazı bölgelerde kanadında beyaz olan kuşlara verilen isimdir senin kır derken kendi kuşlarının rengini kastettiğini varsayarak bu iki kuşun yavruları kır çıkar başkada bir renk çıkmaz bir arkadaşımız gök çıkabilir demiş onu düzeltelim genetik olarak bu mümkün değil bu konu Türker hocanın anlatımıyla gayet açık ifade edilmiştir.Bir diğer konuda sen kuşları oyun için yetiştiriyorsun gibi geldi eğer oyun için yetiştiriyorsan oyun kuşunda renk aranmaz bu kural anayasa gibidir değiştirilmesi dahi önerilemez gerçi bu günlerde herşey öneriliyor.Kuşların güzel yavru almak için fazla acale etme yuvalarının dağınık olmaması için köşeye küçük kutu koy böylece yavruların sakat çıkma yumurtaların sağa sola kaymasını engellemiş olursun.

Geri