Eşi kaybolan dişi güvercin için Yardım :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nazo20903
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 442

nazo20903

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
nazmiye gerçek
Meslek
hemşire
İlgi Alanı
Kediler
bundan bir ay kadar önce iki tane eş taklacı mardin almıştık, yuvalara alışmalarını bekledikten bir süre sonra uçurmak için saldığımız erkek güvercinimiz geri dönmedi bugün dördüncü gün artık umudumuz da kalmadı tabi... bu süreçte dişi güvercinimizin hareketleri çok durağanlaştı, yavaşladı, yem yemesi azaldı. şimdi ona yeni bir eş almak uygun olur mu? ya da ne yapmak gerekir? Şimdiden çok teşekkürler.

Tek başına olduğundan sıkıntı yaşıyor olabilir, eşi gelirse yada bekar bir kuş sorun çözülecektir diye tahmin ediyorum. Kuşlarda stres yaşar ve bunalıma girerler.

Ayrıca eklemek istedim, kuşçulardan değilde emin olduğunuz bir kümesten alın. Arkadaşlarınız vs. çünkü kuşçulardan alınan kuşların hasta olma olasılığı ve sağlam kuşları da hasta edebileceği durumu vardır. Bu durumdan emin olmak içinde 1 hafta yeni alınan kuş karantina kümesinde bekletilir.

Tekrar eş tutmaz diye korkuyorduk, en fazla ne kadar yalnız bekleyebilir ki fikriniz varmı ?? bir de diğer kuşun dönme ihtimali var mı sizce???

nazo20903' Alıntı:
Tekrar eş tutmaz diye korkuyorduk, en fazla ne kadar yalnız bekleyebilir ki fikriniz varmı ?? bir de diğer kuşun dönme ihtimali var mı sizce???

Yalnız geçen hergün bunalabilir, eş buluncaya kadar muhabbet kuşu gibi özen gösterin ilgilenin. Diğer kuşun dönme ihtimali elbette var ama dönmeme ihtimali ile eşit. %50 ye %50. Eğer yakalanmamış ise arıyordur mekanı tanıyor ise gelir ama ilk defa uçtu ise mekanı tanımıyor ise ihtimaller çok büyük ölçüde düşer.

Geri