eşinden kaçan kuşum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
A

Anonymous

Misafir
yaklaşık bir yıldır eslediğin erkek muhabbet kuşum var kuşum bize çok alışık konuşuyor.ancak son zamanlarda tüneğine sürtünmeye başlamıştı bende 3-4 aylık dişi bir kuş aldım ancak kuşum ne ona ne de başka kuşlara yaklaşmıyor kendisine de yaklaştırmıyor kaçıyor.eşine alışması için ne yapmalyım. ayrıca dişiyi öldürür mü diye de düşünmeden edemiyorum ne olur yardım edin.

1 yıldan beri sizde olduğu için dişiye karşı biraz ilgisiz yaklaşmıyor olabilir.Benimde biri 4 yaşında diğeri 7 aylık.İkiside erkek.4 yaşında olana dişi aldım hiç ilgisiz kaçıyordu.En sonunda bende kuşçuya geri verdim.

denizz' Alıntı:
yaklaşık bir yıldır eslediğin erkek muhabbet kuşum var kuşum bize çok alışık konuşuyor.ancak son zamanlarda tüneğine sürtünmeye başlamıştı bende 3-4 aylık dişi bir kuş aldım ancak kuşum ne ona ne de başka kuşlara yaklaşmıyor kendisine de yaklaştırmıyor kaçıyor.eşine alışması için ne yapmalyım. ayrıca dişiyi öldürür mü diye de düşünmeden edemiyorum ne olur yardım edin.
Öncelikle hoşgeldiniz.
Erkekler değil aksine dişiler erkekleri öldürüyor çoğunlukta. Erkeğe eş aldırmak için öncelikle biraz genişçe bir yuva yapmalısınız. (büyük kafes) Sonrasında birkaç farklı dişiyi erkeğin yanına koyun, birkaç gün içerisinde erkek kendine uygunu seçecektir. Muhabbet kuşlarında eşler birbirini beğenmeyebilir.

anladım ama hiç bir kuşcu birkaç tane kuşunu ödünç vermez (: bir keresinde ben kuşumu götürdüm kuşcuya diğer kuşların içine saldık ama yine kaçma halindeydi offff peki dişinin yaşı uygunmu 3 aylık dediler benim kuş 1 yaşında bi süre ayrı kafesemi koysam bilemedim bide dişiyi alalı 2 gün oldu acelemi ediyorum acaba ?

Benim erkek muhabbet kuşumun maşallahı vardı babacık diyordu hep yanına eş aldım ve sapa sağlam olan kuş hastalandı ve öldü .s

Geri