msaitgok
Üye
- Ad Soyad
- Mehmet Sait GÖK
- Meslek
- İnaşaat Müh.
- İlgi Alanı
- Kediler
Merhabalar. Ben yaşım itibarıyla belki çok az yetiştim ama hep duyarım eski kuşlar diye. Çocukluğumdan da hatırladığım kadarıyla Ankara'nın eski kuşları, yağmur, kar tipi, yaz, kış uçan, 1-2 direklik, yere çok yakın gelen, bol seferli, atışına gelişine daha çok önem verilen, ama kesinlikle yapışmayan kuşlar dı. Öyle uzun gitmezlerdi, öyle ki 1 minare uzanan kuş çok nadir çıkar(şimdi minareyi beğenmiyo çok kişi), ona da Murat 124 falan verilirdi.Yine bildiğim kadarıyla renkler koyu gök, boz ve sarılar(limon sarı, kalem sarı) ağırlıklıydı. Dayanıklı kuşlardı, uzun uçuşluydular, 3-4 saat uçup görevini yapan bir kuş aynı gün içinde kazara tekrar ayağı yerden kesilse yine 2 saat falan uçardı.
Ben bi kuş sohbetinde şöyle bişeye tanık oldum, tanımadığım birisiydi, diyordu ki; bizim kuşlar buluttan atar buluta gider çok ilgimi çekti devam ettim dinlemeye, aradan biraz geçti konu değişti bu sefer aynı kişi bizim aradığımız iki direk uzanan, 15-20 sefer yapan ekeliğinde ayakta kalan kuş diyor du. Aslında anlatırken çelişki içinde ama anlayana.
Nasıl bozuldu nesil, ne ararken elimizdekileri bozduk(hala bozulmayanlar muhakkak vardır yanlış anlaşılmasın), eski dayanıklı ayakta kalan kuşlar nerde, taklacı neslini nasıl düzeltebiliriz yani hangi anlayışla. Benim bu konuda bazı tespitlerim, görüşlerim var. Ancak daha önce, konuyu daha iyi bilen, belki özeleştiri yapabilecek, yanlış bildiğim konu varsa düzeltecek büyüklerimizden de fikir almak istiyorum. Saygılar..
Ben bi kuş sohbetinde şöyle bişeye tanık oldum, tanımadığım birisiydi, diyordu ki; bizim kuşlar buluttan atar buluta gider çok ilgimi çekti devam ettim dinlemeye, aradan biraz geçti konu değişti bu sefer aynı kişi bizim aradığımız iki direk uzanan, 15-20 sefer yapan ekeliğinde ayakta kalan kuş diyor du. Aslında anlatırken çelişki içinde ama anlayana.
Nasıl bozuldu nesil, ne ararken elimizdekileri bozduk(hala bozulmayanlar muhakkak vardır yanlış anlaşılmasın), eski dayanıklı ayakta kalan kuşlar nerde, taklacı neslini nasıl düzeltebiliriz yani hangi anlayışla. Benim bu konuda bazı tespitlerim, görüşlerim var. Ancak daha önce, konuyu daha iyi bilen, belki özeleştiri yapabilecek, yanlış bildiğim konu varsa düzeltecek büyüklerimizden de fikir almak istiyorum. Saygılar..