ESKİ ÇAVUŞ BEYAZLARI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cenker45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

cenker45

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ferhat şen
Meslek
bilgisayar
İlgi Alanı
Kediler
Bu güvercinler 15 yıldır aynı damarı besleyen Şanlıurfadan Ali hocanın beyazlarıdır garantili seferli bu kuşlar 4 yıl önce bir çiftini istanbula büyük bir paraya satmışlar. Şu an bendekiler ise doğurmuyor diye satmışlar bende aldım bakalım elbet bir gün doğururlar olmasa başka güzel bir damara çift ederim. saygılar.

Ekli dosyalar

• PICT2164.webp
    PICT2164.webp
    89.6 KB · Görüntüleme: 2,769
  • PICT2201.webp
    PICT2201.webp
    258.1 KB · Görüntüleme: 2,796
  • PICT2213.webp
    PICT2213.webp
    161.8 KB · Görüntüleme: 2,752
kuşlar kısır ise beklemenin gereği yok.Bence şÖyle yapabilirsin.Eğer soya güveniyorsan erkeği başka bir dişi ile eş yap.Yavrulardan dişi olanı yeniden erkeğe eş yap.Sonra çıkan yavrulardan dişi olanı yine erkeğe eş yap.Ve sonunda çıkan yavrular %87 erkeğe benzeyecek.Eğer 2 kere daha aynı şeyi uygularsan yavrular %97 erkeğe benzeyecek.sÖylemesi benden denemek senden abi (:

hadi hayırlısı bakalım bencede eş değiştirebilirsin

s.a bilgileriniz için tşkler arkadaşlar 3 ay daha bekliyecem olmaasa dediğiniz gibi yapacam arkadaşlar Ali hocanın kuşları demiştim Ali hoca beyaz güvercinlerini hep evde balkonda kapalı yerde besler hiç uçurmaz uçurmak için çok samimi arkadaşlarına bir yavru verir sonra izlerler kuşları balkondan telden kaçarsa vs daima pembe boya vurur güvercinini kolay bulsun diye saygılar.

..........

bende urfada oturuyorum bu kuşları ihaleden aldın 45 ytl yanlışım olmasa .ali hocanın beyazlarıdır dogru ama bu adam kuş ucurupta izleyen kımse yok kendi kendine güvey oluyor. kuşlar dogurmuyor onuda biliyorum yani kuşları boşuşuna besleme ali hoca 2 arkasımada verdi ucurmaya aynı donek kuş gibiler benden tavsiye.ihaleden hacı kaysı satı aldın slm

ihaleden aldım ama 45 ytl değil biraz daha yüksek neyse önemli değilde siz demek bu kuşlara dönek diyosunuz biliyosunuz peki şu an bu kuşların aynısından bana getirebilirmisin kafası büyük burun eti çok vucudu küçük paçası tırnak arasından gelen bu kuşlar ali hocanın olmasa bile bu kuşların soyu yok ve bu kuşlar eski kuşlar ama ne yazıkki ali hocanın damarı devam etmek için nasıl çiftleştirdiğini bilmiyorum eğer bilinçli yapmıssa ki bence bilinçli yapmış çünkü bu kuşlar artık yok bu yapıda beyaz yok kuş yerini severse doğurur eğer bir hastalığı yoksa kuşun olmasa çiftleştirme yönteminde değişiklik yapıp erkekin özünden faydalanacağım iyi çıkıp çıkmayacağını o zaman görürüz hem urfada kuş uçuran kim varki bu kuşları bilsinler hepsi kuş hastalandı kayboldu diyor peki o kadar tanıyorsun poşetli ali dediklerinde bu kuş uçtu 40 seferli idi bunu biliyor olmalısın ve ali hoca ise 5 bin ytl ye sattı 4 sene önce aynı kuş peki bunu neden söylemiyorsun belki ali hoca size başka kuş vermiştir ama bendeki kuşlar poşetçi ali de uçan damar kuşlardır. Ben sabırlıyım uçurmanında kuşunda hakkını veren kişiyim bahçelievlerde günde 2 sefer hem sabah hem akşam üzeri şu an 7 adet kuşum uçmakta ve hepsi yavru diğerleri yeni söküyor bir arap ile miskim ise havai yapmakta ben kuşu bilen biriyim uçuruyorum urfada kim kuşu hakkını vererek uçuruyorki söyle bana uçurmadan kimse yorum yapamaz bende yorum yapamam ama ben zemini bakımlarını hastalıkları sırasındaki ilgiyi tülek zamanını uçma saatini dakikasına dikkat ederek yuvarlak zamanı kuşun yuvarlaktan çıkması için hangi yöntemle kuş uçurulacağını aç uçurulacağını banyolarını herşeyiyle ilgi ve alakalı bir insanım 20 yıldır uçan kuşu iyi bilirim ama 10 yıl ara verdim beslemedim hep alakalıyım ve ustaların bilgilerinden faydalandım ben elimden geleni ve fazlasıyla yapan hakkını veren biriyim sen şimdi ordan çıkıp bana desen urfalı 63 bu kuşlar birşeye yaramaz söyledir böyledir benim senin lafına göre hareket etmem yanlış olur kuş uçacak uçmayan kuşun yanımda işi olmaz uçar uçar uçar sonuna kadar kendini belli eder ve ben bunla yetinmem sonunu görürüm kuşun ona göre kümesimde kalır uçmaya devam eder yada gider. saygılarımla.

Bu kuşların en büyük özelliğide kanat üzerileri urfa diliyle fıtıllı olmasıdır.saygılarımla

Ben bu güvercinleri iyi biliyorum kardeş bende urfadan bu kuşları kaybetme yavrularını almaya çalış yada erkekin özünü güzel bir baş dişiye çift ederek yavrularını al urfadan hüseyin.

Benim bildiğim ve tanıdığım bu kuşları tutturup ,uçurup oynatan insan rahmetli Yusuf Çavuş dur.
Yusuf çavuş ,Urfadan Ankara'ya göçmeden önce bu beyazları uçurmuş ,oynatmış ve bu beyazlara onun lakabını yani Çavuş ismini takmışlar. Belki bu beyazlar o beyazlardır,belkide değildir bilemem artık.
Yusuf Çavuşun beyazları kalabalık kuyruklu,yani 12 kuyrukla 16 kuyruk arası değişiyor,kanatlarıda genellikle 11 fek olan kuşlardı, bu kuşlar orta büyüklükte kısa kesim,yere yakın kalan ve 1,5 ila 2 direk arasında uçup oynayan kuşlardı.
Rahmetli benim iyi dostumdu,1982 yılında Mamakta yeni evlendikten kısa bir süre sonra vefat etti,Allah rahmet eylesin.
Yaşı büyük olan Urfalılar muhakkak onu tanırlar adı Yusuf soyadı Tatlı lakabı Çavuş. Cebeci kuşçular kahvesinin en ucunda küçük parkın yanındaki kuşçu dükkanını işletirdi. İnci babanın babası Mikri babanın çok samimi arkadaşıydı
İnci babanın onu dükkanında ziyaret ettiğinide biliyorum.
Rahmetli Hadonun kuşlarını besleyen, Sobacı Şükrü vefat edince onun kuşlarını getirip Çakmaklı kuyrak erkeği Uçkuya, Miski erkeği Bankacı Faruk'a,Gök(mavi) kuyrak erkeğide Polis Zekiye vermişti,sonradan gök kuyrak hıdırlıktan kulüpçü Yaşara, geçti, geri kalan Çakmaklılarıda ben almıştım.
Allah rahmet eylesin Ankaraya çok hızlı kuşlar getirdi,kötü Bülent'e aya giden sarılarıda o getirmişti. Şu anda Ankarada uçup oynayan meşhur bozkirlilerin dedelerinide Siverekten o getirmişti.

Selam ve sevgilerimle.
Cevdet Özbayer Ankara

s.a cevdet amca maşallah ne hafıza abi valla helal olsun. Kuşlarda tam anlattığın gibi artık kısmet uçurup görecez yavrularını herşey o zaman belli edecek saygılar...

s.a kuşların çok güzel eger ki anlatılan kuşlar bu soydan ise harika kuşların kısır ise hangisinden kısırlık geliyo onu bi ögren eş yapınca eger ki dişide bi sorun varsa erkege güzel bi dişi bulup yavru alabilirsin ve yavruları alıp deneye bilirsin.

saygılar...

UFUK NEŞE...

s.a arkadaşlar sonunda dün akşam beyazlarım ilk yumurtalarını yaptılar demekki kuşta tahmin ettiğim gibi kısır değilde kalsiyum e vitamini eksikliği varmış gerekli ilaçlar sonunda dişinin kalsiyum eksikliğini giderdikten sonra 5 gün içinde yumurtalarını yaptılar. İnşallah yuvrularını alırımda uçururum videosunu siteye koyarım. Nasıl kuşu uçururken sabırlı oluyoruz kuşun sonunu görmek için yumurta alana kadar uçuruyoruz seferlirini izliyoruz yumurta işi ise sabır ve temiz bir ortamda gerekli vitaminlerini vererek kazanılan bir ödül gibi önümüze geliyor. saygılar....

Ekli dosyalar

• PICT2556.JPG
    PICT2556.JPG
    2.7 MB · Görüntüleme: 1,448
  • PICT2554.webp
    PICT2554.webp
    163.5 KB · Görüntüleme: 1,580
  • PICT2610.webp
    PICT2610.webp
    170.8 KB · Görüntüleme: 1,571
Geri