Eski kümes ile Yeni kümes mesafesi 150 metre

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DumanlıHastası
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Emre Eray
Meslek
Elektrik Elektronik
İlgi Alanı
Kediler
Selamün aleyküm eski kümesim evin çatısındaydı ot,toprak falan yemeleri için kümesi daha uygun ve açıklık bi arazimize yaptım yanlız arazideki kümesim eski kümesi karşından görüyor ve haliyle kuşları salınca eski kümese gidiyorlar tabi daha 2 gün oldu hemen alışmalarını beklemiyorum yanlız alışırlar mı ? Sürekli eski kümeslerine giderler mi ? Yerdeki kümese alıştırmam için kaç gün beklemeliyim ?

Ben olsam şöyle yapardım, yumurtaya düşene kadar salmazdım. Yumurtladıkları zamanda kafesin önünde salar ancak uçurmazdım kafesin önünde gezmelerine müsade ederdim. Bir süre sonrada uçurmaya başlayabilirsiniz. Bu şekilde kolayca alışırlar

Canım kardeşim webmastrımız yazmış kuşların önünü ve havayı görmeleri ve çevreyi tanımaları için tel salma yapmalı çünkü avrupada gördüğüm kümeslerde yavrular kümesin üzerine bırakılıyor telden etrafı tanıyıp ondan sonra uçuma hazırlanıp ondandan sonra zorlamadan uçuruluyor selamlarımla,

Hocam aynı sıkıntı bende de oldu, yanlız ben kümesi komple taşimıştım. benimkiler 1 haftada yeni mekana aliştilar fakat asıl sorun bu değil bence bir şekilde aliştirirsinizda abi oyun kuşu ise asıl sorun kuş 10 sefer yapıyorsa 3 ünü eski kümesin olduğu bölgeye yapıyor tabı buda can sıkıcı bi durum.

Öncelikle bilgiler için çok tesekkür ederim bugün 4 gün oldu ilk gün kanatları bantlıydı banttan rahatsızlık duyduklarını görünce ve kümes 40 cm kadar yukarda olduğu için kümese ulaşamadıklarını görünce giderse giderler diye söktüm bi kaç kez eski kümesten götürmek zorunda kaldım ama dün dişi kuşların kümese alıştığını gördüm zaten benim için önemli olan dişilerdi çünkü erkek kuşlarım eşlerine çok sadık bırakıp gidemiyorlar tek sorun uçurduğum yeni yavrulardı onlar da eski kümese inmek istediklerinde orda bi arkaşıma korkuttum ve yeni kümesten pırıltı verdim böylelikle oraya indirmiş oldum . Güvercan isimli ustanın dediği gibi oyunu eski kümese yapıyorlar ama inşallah zamanla yeni kümeslerine de yapacaklar .
image.webp

Geri