Eski kuşçularımızdan fotolar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Miharbiden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

Miharbiden

Üye
www.bursaoynar.com
Ad Soyad
İbrahim AKDEMİR
Meslek
Muhasebe
İlgi Alanı
Selamlar

Derneğimizde asılı olan fotolardan çektiğim kimisi hayatta kimisi rahmetli olan ustalarımız ve yetiştirilen kuşlardan bazıları.

Fotoğraflardan üstteki 2 foto Camcı Mehmet ustamıza ait kendisi açık kol kuşlar bakardı. 3. foto Yağcı Şevket ustamızın yaşmaklı karabaş bakardı. 4. resimdeki beyaz gömleki kahveci Sela ustamız yaşmaklı ve kalaçaları ile ünlenmiş ustamız.
Alttaki foto Paşa Mehmet usta beyazları meşhurdu. Alttan 2. foto taksici münür usta yaşmaklı bakardı. 3.foto tavukçu münür abi karabaşları ile anılırdı. 4.foto Ciro yılmaz yaşmaklı ve muskalı kuşları vardı.

Bu fotodakilerde baştaki Kahveci Sela Usta ortadaki Yeniceli Mehmet Sondakide Bursalı Hasan Usta.

Soldan sağa doğru: Banalı Faruk, Kasap Yılmaz(Karabaş bakarlar), İstanbuldan bir kuşçu, Bursacı Osman

Soldan sağa: Boyacı Recep, İnegölden Mobilyacı Necmi abi, Edirneden Hüseyin Kardeşimiz ve yine İnegölden Çeşmeci Sadık amcamız. İnegöllü yetiştiricilerimizin ikiside yaşmaklı bakarlar.

Soldan sağa; Kozulcalı Ali, Fahri abi, İlhan abi(anahtarcı), Bayram abi(yumurtacı), Naif Abi, Dernek kurucularımızdan Maliyeci İbrahim amca, Necdet abi

İbrahim Amcanın kuşlardan birkaçı

Ehtiyar

Merhabalar İbrahim abi öncelikle aramıza hoş geldin çok değerli tecrubenle, bursa ırkları ve genel bilgilerinle çok konu paylaşıcağımıza eminim eski ustalarımızdan aramızdan ayrılanaları rahmetle anarken aramız da olanlara Allah'uzun ömürler diliyorum.

İbrahim bey bu güzel kareleri bizimle paylaştığınız için teşekkürler. Gerçekten takdire şayan bir paylaşım olmuş Elinize emeğinize sağlık.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

Selam

Elimden geldiğince kuşları ve yetiştiricileri düşündüklerini, zamanım çerçevesinde buralarda ve diğer forumlarda yayınlayacağım.

İbrahim Kardeş, ben de Yenişehirli olarak bir ekleme yapmak istiyorum müsaadenle.
Çok değerli İnegöllü yetiştirici abilerimizin yanında Yenişehir'den 'Gavur' lakaplı İsmail amcayı de rahmetle yadetmek istiyorum.
Kendisi benim çocukluğumda Yenişehir ve Bursa pazarlarında kuş satardı. Bahçesine girip kuşlarını yerinde görme şansını bulabilen ender insanlardanım. Bana Bursa oynarını, özellikle de beyaz oynarları sevdiren kişidir.. Rahmetlinin beyazlarından bir çift edinmiştim... Ancak dedim ya kendisiyle çok küçük yaşlarda tanışmıştım ve kuşlarının kıymetini çok sonradan anlayabildim. Şu anda onun kuşlarının ırkından kaldımı yada sahip olan var mı bilemem ama, gerçekten çok güzel bir kanın çok iyi bir bakıcısıydı.. Kendisini bir kez daha rahmetle anıyor, herkeze bol yavrulu ve kayıpsız günler diliyorum...
En derin sevgi ve saygılarımla.
Ali İmran DOĞAN

Tahminen 60 lı yılların sonu Soldaki Kasap Yılmaz, Sağdaki Banalı Faruk amca

Kırmızı Kuyruk adı verilen oynarlarıyla meşhur olmuş aslen İnegöllü fakat afyonda ikamet eden Bekçi Ahmet amca

Arkadaşlar güzel farklı bir paylaşım olmuş.İnsana güzel nostalji yaşatıyor.Eski fotoğrafların paylaşılması dahada güzel herkesin emeğine sağlık.Geçmişine sahip olamayan bir millet gelecegine sahip çıkamaz diyorum sizleri takdir ediyorum.

güzel paylaşım emeği geçenlere tşkler

saqolunuz quzel bır dernek ortamınız var ehtıyar komedı :D ama neyse kuscuları ustadları tanısmıs oldunuz bılqılendırdıqınız ıcın tskler :oley:

ibrahim bey öncelikle bu nostaljik kareleri bizlerle paylaştığın için teşekkürler oynar aşkı böyle bişey işte geçmişten geleceğe babadan oğula sürüp gider herzaman söylerim oynar güvercini beslemek bir ayrıcalıktır.
Saygılarımla;Deniz AŞPİŞİRENGİL

Geri