Eski Tüylerden Kurtulmak Mümkünmü ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan leeyukeen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

leeyukeen

Üye
www.harbimuzik.com
Ad Soyad
YaŞaR ÇeLiK
Meslek
TaSaRıMCı
İlgi Alanı
Kediler
s.a arkadaşlar Diyelimki Kuşumuz rengi Beyaz Be artık iyice Kirlendi Bu Tüylerinden kurtulmasını İstiyoruz ne yapmalıyız tüy döktürücü bir ilaç varmı Veya yem veyaoda olmadı diyelim temizlemenin bir yolu varmı ilk gün gibi olması için ACE (Çamaşır suyu ) Hariç :s:

Kuşlarını yemlemeye cıkardıgın zaman bir legene su koy yıkanmalarını sağla. zamanla düzelecektir rengi. yaz ve kış döneminin başında kuşlar tüy degiştirir. bir cogu o zman dökülür ve yerine yenisi gelir. Acelemeye gerek kalmaz anlıyacagın.

McCarthy' Alıntı:
Kuşlarını yemlemeye cıkardıgın zaman bir legene su koy yıkanmalarını sağla. zamanla düzelecektir rengi. yaz ve kış döneminin başında kuşlar tüy degiştirir. bir cogu o zman dökülür ve yerine yenisi gelir. Acelemeye gerek kalmaz anlıyacagın.

bunun hariçinde daha hızlı olsun diyorsan kendin ılık suyla evde yıkayabilirsin musluk altında ama hemen kümese atma kuruyabilceği uygun temiz bir yere koy 2 kez yaptınmı tüyler tertemiz olur ama yıkarken hayvanın tüylerini kırmamalısın yada dikkatli olmalısın.tüyün yön istikametinde hayvan tımarı gibi olmalı saç yıkar gibi değil kesinlikle ve cittiyim bazen ben yaparım. :=)

tengelli' Alıntı:
McCarthy' Alıntı:

bunun hariçinde daha hızlı olsun diyorsan kendin ılık suyla evde yıkayabilirsin musluk altında ama hemen kümese atma kuruyabilceği uygun temiz bir yere koy 2 kez yaptınmı tüyler tertemiz olur ama yıkarken hayvanın tüylerini kırmamalısın yada dikkatli olmalısın.tüyün yön istikametinde hayvan tımarı gibi olmalı saç yıkar gibi değil kesinlikle ve cittiyim bazen ben yaparım. :=)

çamaşır makinasına atsam olmazmı ?? :utangac:

olur neden olmasın yankız dalgıç tüpü lazım bogulmaması için :=)

en guzeli legene su koyup bir guzel çitilemek üstüne birde vernel koydunmu yumuşacık olur. :heyo:

ustam ilk basda dendiği gibi saldığın zamn bi lehene temiz su koy kuslar bu kadar kirliyse zaten yıkanmıyo demektir balıklama atlıyacaklardır suya.Yanlız yıkandıktan sont-ra tam kurunmadan kesinlikle kümese sokma.Saygılar

doğuda özellikle urfada filo kuşlarının kanatlarını çekerler.kuş tüye girse bile kanat ve kuyruk teleklekleri yenilenmez ben kışın tüydelerken kırılan teleklerini birer gün arayla çekiyorum.

kümesin önüne su dolu bi leğen koy yıkansınlar pırıl pırıl seyret sonra

leeyukeen' Alıntı:
tengelli' Alıntı:
McCarthy' Alıntı:

çamaşır makinasına atsam olmazmı ?? :utangac:
güsel kardeşim selamlar.arkadaş gayet güzel bir şekilde bilgi paylaşımı yapmış .bu kadar lakait ve ukalaca yazmana gerek yok.istersen sana bir kuru temizlemeci adresi vereyim oraya gönder birde ütü yaparsan çok şekilli bir kuş olur.sen kuşlarına benim dediğim teknikte uygulama yap saygılar.

acaba tük dökme diönemi tam olarak ne zamanları olurrr

SELAM ARKADAŞLAR ,

HER ŞEYİN NORMALİ VARKEN NEDEN BU KADAR ABARTILI CÜMLELERLE TARİFE GİDİLİYOR BİR TÜRLÜ ANLAMIYORUM. KUŞLARINIZI ERKEN TÜYE GİRMELERİNİ İSTİYOR YADA SOIRUNSUZ TÜY DÖKME DÖNEMİ GEÇİRMELERİNİ İSTİYORSANIZ. GAYET DOĞAL VE BİR OKADARDA KUŞLARIN HOŞUNA GEDECEK ŞEYLERİ KULLANMANIZI TAVSİYE EDERİM.
ÖRNEĞİN KUŞLARINIZIN ERKEN TÜY'E GİRMELERİNİ İSTİYORSANIZ. SULARINA BİR HAFTA BOYUNCA ELMA SİRKESİ DENEYE BİLRİSİNİZ. YADA KAVUN ÇEKİRDEĞİ VEREBİLRİSİNİZ. YADA SALMADA BESLİYORSANIZ GECELERİ IŞIK YAKABİLİRSİNİZ.

SAYGILARIMLA,
ÜMİT KARAGÖZ
www.fegsed.com
www.fegsed.net
www.fegsed.org.tr

Geri