eskilerden yenilere oynar fotolari

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolgahan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

tolgahan

Üye
www.dailymotion.com
Ad Soyad
tolgahan cokyasar
Meslek
otomobil sanayi
İlgi Alanı
Kuşlar
almanyada yetistirilen bursalar hepsi alintidir cok hosuma gitti sizlerle paylasmak istedim yetistirenleride buradan tebrik ediyorum

Bu kuşları besleyen arkadaşlara gerçekten teşekkürler.Kuşlar renk kostum olarak güzel kuşlar.Eski resimlerle beraber güzel bir nostalji olmuş.Emeklerine sağlık saygılar.

Üsteki siyah ve kırmızı akkanat akkuyruklar trakya kuşu, uzun süre havada kalırlar ve güzelde makara yaparlar, besleyenlerin emeğine sağlık.

Tolgahan bey,eklemiş olduğunuz resimlerden en üsttekiler çakal roller dir.Gerçekten göze ve kalbe hitap eden tarzda çakallar,Bahri beye ait kuşlar.
Dikkatimi daha çok çeken 1960 yıllara ait olan eski oynar fotoları.Gerçektende o kuşlara bir bakan oynarcı pir bakar.Nedemek istediğim herhalde anlaşılmıştır.Paylaşım için teşekkür ederiz.

paylaşım için teşekkürler tolgahan bey

bahri bey in kuşlarına allah can pekliği versin
yanlız oynar besliyen arkadaşlara şunu sormak istiyorum 6, resimdeki uçan kuşlar oynar ise oynar kuşu öyle havada kanatlarını açıp süzermi ben yeni oynar meraklısı olarak bunu öğrenmek istiyorum....
SAYGILAR

BATILI' Alıntı:
paylaşım için teşekkürler tolgahan bey

bahri bey in kuşlarına allah can pekliği versin
yanlız oynar besliyen arkadaşlara şunu sormak istiyorum 6, resimdeki uçan kuşlar oynar ise oynar kuşu öyle havada kanatlarını açıp süzermi ben yeni oynar meraklısı olarak bunu öğrenmek istiyorum....
SAYGILAR

Merhabalar,
Öncelikle paylaşım için çok teşekkürler Maşallah kuşlar dış ortamdan mahrum bırakılmadan güzel besleniyor ve hepsi pırıl pırıl güzel bir ortam yetiştiricilere daha nice zamanlarda keyif sürmek nasip olsun inşallah.

Merakını gidermek isterim arkadaşım,makara yapıyorsa (kayıkta yapar,şap şap şap küttt kıç üstüde oturur daha sonraları makarada yapar :buyrun: )süzülürde şımarık tavırlarla şahlanırda :s: kuzgun gibi yavaş yavaş havada kendini dinlendirirde(trakya yerlisi gibi)ve bu dinlendirmelerle 10 saat dahi sinekte uçar :buyrun: heleki çakallarla uçuyorsa ve çakallarla aynı atmosferde kanat atıyorsa hele hele birde aynı salmalarda yetiştiriliyorsa (eşleşme ihtimalleride çok yüksek!!!Ve alınan yavruları ayırt etmekte çok güç) birde böyle çakal ile birbirine benzeyen standartlaştırılmış kuşları ayırt etmek daha da güç aynı şeyleri yanlışlıkları yaşadığım için düşüncelerimi paylaştım sevgili Hayrettin hoşçakal.

birde arkadaşlar farkettinizmi çakallarla bursalar birbirlerine benziyolar yani şekil olarak birtek renkleri ayrı çakalların edirne kırmızısıyla bursalardan olduğunu duymuştum.karakanat yani akkuyruklarıda et gaga denilen bir kuş cinsiyle kırıyolar kuş minyon olup gagayı kalın ve avuklu yapsın diye ve bir arkadaş astronomik bir para verip almıştı altından nasıl yavrular geldi dersiniz 14 kuyruklu akkuyruk bursalar geldi :haha: yani bozuk olmazsa olmaz hatalı üzülüyorum ilerki nesillere hakiki bursa oynar kuşu kalmıyacak.

ÖnceLİkLe herkese SeLamLar...
Kendi şahsi kanaatLerimi başkaLarını rencide etmeden beLirtmek isterim ki kimse üzerine aLınmasın.Bana göre son 3 resimLe(siyah_beyaz)oLanLarLa diğerleri arasında bir bağLantı oLduğu kanısında değiLim.Aynı zamanda nasıL bir görüş açısıyLa aynı başLık aLtında topLandığının ve araLarında ne gibi bir bağLantının buLunduğunuda neye istinaden sormak isterim..?Şunuda beLirtmek isterim ki tatmin edici bir açıkLama şayet geLmez ise su-i zanda buLunmak istemem Lakin kasıtLı oLarak burada bu resimLerin konuLduğunu düşünmek zorunda kaLacağımıda beLirtirim.ŞimdiLik söyLeyecekLerim bunLardan ibaret FaKat konunun iLerideki saffaLarında ekLeyecekLerim oLacak ve veriLen cevapLara göre şekiLLenecektir...
..............................................................................saygıLarımLa Rahman üLKer

sayın rahman bey son üç resim zaten 1960 lardan onlar heralde yukardakilerden farklı bi o yukardakilere bakınız bide eski fotoğraflara şimdiki bursa kuşları dingil gibi uzun boyunlu uzun bacaklı uzun kanat ve kuyruklu eskiden bursa oynarları ufak oluyomuş tanıdığım yaşlı abilerim var bursa kuşu bakan o iri olanlara bursa kuşu bile demiyolar onlar o kuşlara ördek diyolar malesef hantal ve aptal olup uçucuda olmaz diyolar.

ben ilk defa yorum yazıyorum bursaları sevdiğim kadar hiç bi ırkı sevmedim çok güzeller yaa bol yavrular dileğiyle

almanyada yasayan ahmet beyı ve eskı fotoları konan komsum olan abımız yusuf beyın kuslarını ve kendılerını tanıyorum..ahmet beyın almanya ya kuslarını ınegol ve bursadan goturdugunu bılıyorum..cogu bızım kırmızıkuyruk dedıgımız kuslar..
eskı resımdekılerden sımdı yusuf beyde de kalmadı..ama ahmet beyın oynar anlayısını beyenmıyor olabılırsınız ama bence kusları fena degıl..
saygılar..

Geri