EŞLERİ AYIRMA

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pasovski
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

pasovski

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Emir Paşov
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
arkadaşlar abielr merhaba . bende bikaç çift kuş yanlış eşlenmiş yani boşta kaldıkları için. örneğin mavi kanat mısıri dişim erkek bir azmanla, erkeği dişi bi krem kanat mısıriye . sarı kanat mısırimde dişi bi azmanla eş tutmuş eşleşiyorlar bile . ben bu kuşları nasıl ayırabilirim. maviyi maviye, sarıyı kreme, azmanlarıda birbirine eşlemek istiyorum. aynı kümeste bu durumu nasıl sağlarım hepside uçan kuşlarım. nsaıl olucak lütfen kuşlarımdan şuan çok iyi yavru alıyorum hepsi kızıştı bu çiftlerden yavru almayı çok istiyorum . bana bi fikir verebilirmsnz

bi fikir verip yardımcı olursanız seviniirim

kardeşim ayrı bir kümesin varsa dişi ve erkekleri ayrı ayrı kümeslere koyacaksın.bir süre böyle yap uçuracaksanda ayrı olarak uçur dişileri ayrı erkekleri ayrı sal.sonra eşlemek istediğin kuşları aralıklarla birbirleriyle kapat biz bunu kış aylarında kuşları dinlendirmek yaza hazırlık için yaparız.yardımcı olabildiysem ne mutlu saygılarımla Hakan..

KÜÇÜK Bİ KAFESİN VARSA MAVİYİ MAVİ İLE KAPATIP EĞER EŞLEYMEYE UYGUNSA VE HAZIRSA 1 HAFTADA TAMAMEN EŞ OLMUŞ ŞEKİLDE GÖREBİLİRSİN.KUŞLARI BESLEDİĞİN YER UYGUNSA DİĞER KUŞLAR KAPALIYKEN EŞ YAPMAK İSTEDİĞİN KUŞLARI SAL GEZİNSİNLER ERKEK OLAN DİŞİNİN PEŞİNDE DOLANCAKTIR DİŞİDE BİRAZ YAKINLIK GÖSTERDİĞİ ZMN O ŞEKİLDEDE EŞ YAPABİLİRSİN.AMA KÜMESİNDEKİ DİĞER EŞ OLAN KUŞU ONA Bİ SÜRE GÖSTERMEMEN GEREKİR YOKSA YİNE ONA GİDEBİLİR.EŞ YAPMAK İSTEDİĞİN KUŞLADA ÇİFTLEŞTİĞİNİ GÖRMEDEN KÜMESE SALMAMANI TAVSİYE EDERİM :slm:

bi kümesim daha var ama o ufak ve damızlıklar için . ve aynı zamanda dolu . büyük kümesimde ufak bi köpek klubem var, diğer çiftleride limon kasa önüne plastik delilki kasa koyup kapatıyorum buda kafes görevi görür sanırım . kuşlarımı yarın akşam kapatıcam pazartesiye kadar çıkarmıycam klubeden çıkarırkende ayrı ayrı salıcam. bu arada bi çiftin yumurtası oldu altlarından yumrutayı alıp başka kuşla eşlenirmi uygun bi durum mudur bu . nedense kışın kuşlarım dinlenmek yerine çiftleşiyor . yazın alamadığım yada göze gelip kaçan, ölen yavrular heralde bunlar :)

Geri