Eşleşme ile ilgili yardım istiyorum...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gurkanmurkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Gürkan Özer
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Yeni kümes yaptım. 8 tane güvercin aldım. 5 tane arap, bi tane beyaz, 2 tane de çikolatam var. istediğim şekilde çift yapmak istiyorum. böyle bişey mümkün mü? mümkünse nasıl yapabilirim? şimdiden teşekkür ederim...

gürkan kardeşim 8 kuşun kaçı dişi kaçı erkek?

4er dişi erkek farzedelim.Hangi erkeği hangi dişiye vuracaksan,çift olarak birbirlerine alışmaları için ayrı bir yere kapatman lazım,bir kaç gün sonra çift olarak kümes dışına 4 çiftide ayrı ayrı gezdir,eşleştiklerini gör.
şayet dışarda bir kaç kez çiftleşirlerse birbirlerine alışmışlar demektir.

kümesindeki folluk sayısını fazla tutarsan kuşların bir yer tutup erkeğin dişisini çağırması sonrasında tutulan folluğu benimsedikten sonra her çift kendi tutmuş olduğu yuvaya sahip çıkacaktır.

Bundan sonra hayırlısı ile yavru almak olacaktır.

Selamlar,sağlıcakal kal

4dişi 4 erkek var evet. şimdi istediklerimi dişi ve erkek olarak ayrı yerlerde mi tutsam? bu konuda biraz bilgi alabilir miyim? 4 ayrı kafes mi lazım şimdi bana. bi de içerde çiftleşmezler mi, dışarı çıkartmam mı gerekiyo ? çok soru sordum galiba özür dilerim :)

Şimdi ilk eşlemede 4 çiftide ayrı ayrı bölmelerde tutman lazım.

yoksa erkeğin tecrübeli ve azgın olanı,4 dişiyede binebilir,çıkan yavruları takip etmen zorlaşır.

Kümesin içinde eşleşme işine gelince,eşleşen kuşları diğer kuşlar rahat bırakmazlar,rahat bir çiftleşme olmaz.

Bunun için dışarıda çift çift gezdirmen ve eşleşmelerini sağlaman,çiftler için daha uygun olacaktır.

Bir kaç kez dışarda çiftleşen kuşlar birbirlerini benimseyip,diğer erkeklerin cilvesine kanmazlar,eşini benimserler.

Aklına gelen bütün soruları sorabilirsin,büyüğün olarak sen ve senin gibi kardeşlerimize bu konularda yardımcı olabilirsek ne mutlu bizlere.

Selamlar sağlıcakla kal.

kuşlarım yeni. daha kanatları bantlı. kanatları bantlıyken bu iş olabilir mi? yuva iyice alışmalarını mı bekliyim yoksa?

kanatları bantlı olsun farketmez,dişide sorun olmaz erkek biraz zorlanır.

Ama bantlıda olsa yinede eşleyeceklerini ayrı bölmelere koy birbirlerine alışsınlar kümese zamanla zaten alışırlar önce eşlemen daha önemli.

Yuvaya alışmalarını beklerken senin istemediğin çiftleşmelerde olabilir.

Kolay gelsin.

Geri