Eşleştirme Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aseven
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

aseven

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Abdurrahman Seven
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Merhabalar arkadaşlar. Forumda dolaşırken gördüm, birçok arkadaş farklı cinsleri çiftleştirmiş ve yavru almış. Ben dün bir çift güvercin aldım. Birisi şekeri, diğeri kelebek. Kelebek erkek, şekeri dişi. Ben bunlardan yavru alabilir miyim? diye sorduğumda; "SAKIN DENEME" gibi sert yorumlar geldi. Burada duayenler var, sormak isterim. Elbette saf ırk devam etmek isterim ama elimdekiler bunlar ve beklenmedik şekilde bir anda usta bir abimden hediye geldiler. Ben seçmedim. Gerekirse ileride ikisine de eş alırım ama şimdi sizden yardım istiyorum, resimlerdeki güzelliklerden yavru alamaz mıyım, almamalı mıyım, alabilir miyim? Şimdiden teşekkürler, saygılar....

Ekli dosyalar

• PICT0089.webp
    PICT0089.webp
    336.4 KB · Görüntüleme: 1,637
  • PICT0090.webp
    PICT0090.webp
    334.6 KB · Görüntüleme: 1,648
  • PICT0091.webp
    PICT0091.webp
    359 KB · Görüntüleme: 1,630
  • PICT0092.webp
    PICT0092.webp
    83 KB · Görüntüleme: 1,631
  • PICT0093.webp
    PICT0093.webp
    256.6 KB · Görüntüleme: 1,610
bana sorar san alma dostum bu kuşlardan yavru aldıgın taktırde dogaya zarar verirsin mutasyona ugratma kuşları gerekirde sekeriyı sat kelebek al kelebegi sat şekeri al bunların teki mardin taklacısına tekide kelebege girer ama bir mardinle mardini eş vura bilirsin aksi taktirde çıkan yavruların maddi manevi degeri olmaz mesela şekeriyle miski yi vur azmanla taklaıyı deil benm sana onerim uzak dur bu tür işlerden saf kuş alamya bak
inş yardımcı olmusumdur

Gerçekten teşekkürler;

Anladığım kadarıyla, ben bunlardan yavru almamalıyım (tamamdır, ben şekeri'yi sevdim, gider bi erkek şekeri bulurum.)

Ama bazı farklı türlerle bazı farklı türler çiftleştirilebiliyor.

Anladığım budur, yanlış mıyım?

(tamamdır, ben şekeri'yi sevdim, gider bi erkek şekeri bulurum.)

Bu konuda da birşey sormak istiyorum, sizce hangi kuş (kelebek mi şekeri mi) daha kalitelidir? Hangisinin maddi-manevi değeri yüksektir? Hangisini takas edip, hangisini eşe atmalıyım? Ve son olarak bunların yaşları nedir? Şimdiden tekrardan teşekkürler....

benm besledigim tur taklacı mardin güvercinidir dostum maddi mannevi 1 decerece ustundedir kelebeklerin ama kalite olarak kuşlar deişkenlık gosterir örnek 5 tl yede mardin bulursun 5000TL yede kuşun özelliklerine baglı 5tlyede kelebek bulursun 5000Tl yede ama şöylebişeyi şekeriye mesela çakmaklıyı eş vura bilirsin miski dumani vs mardin taklacılarını vura bilirsin ama kelebegi vuramazsın cunku o mardın taklacısı deil anlata bilmişimdir umarım

Ben en iyisi anlayacağım dilden sorayım; Sizce elimdeki Şekeri ve kelebektan hangisini takas edip, hangisini eşe atmalıyım? (örneğin kelebeği verip, şekeriye eş alıp, onu eşe atacağım; yada şekeriyi verip, kelebeğe eş bulup, onları eşe atacağım) Hangisi daha iyi olur? (Yaşlarını hala öğrenemedim :) )

Peki, (çok teşekkürler) şekeri bir taklacı sanırım (dimi?) ona hangi ırk eş bulayım? En güzeli hangisi olur? (Tekrar belirteyim, yeniyim. Beni siz yönlendireceksiniz, size güveniyorum... :) )

ABDURRAHMAN HG

FORMLARI OKU GEZİN ARAMA YAPARAK HER SEYİ ÖGRENEBİLMEN MÜMKÜN AMA IRKI IRKINA ESLE Kİ MELEZLEME OLMASIN KUSLAR KIRILMASIN CİNSLER KORUNSUN HER SEY İÇİN BASLIK AÇMA ARAMA YAPARAK BULABİLİRSİN KOLAY GELSİN

AYRICA AVATARINDAKİNİ ÇOK BEGENDİM ÇOK HOS OLMUS

Arama yapıyorum sabahtan beri ama bulamadım. Arkadaş biraz önce şekeriyle miskiyi eşe atabilirsin falan bişeyler dedi, o yüzden soruyorum, şekeriyle hangisine eşe atayım diye?

SEKERİ DENİLEN KUS TAKLACI OYUN KUSU O TÜR KUSLARI HER TÜRLÜ TAKLACI KUSLARLA ESLEYEBİLİRSİN ÖNCE NE TÜR KUS BESLEYECEGİNE KARAR VERKİ KAFAN KARISMASIN NEYLE UGRASACAGINI NE ARAYACAGINI BİLEBİLESİN ABDURRAHMAN

Lütfen cevap verebilecek yok mu? En kısa zamanda değiştirmek istiyorum kelebeği, hangi taklacı rengini alayım, hangisi daha güzel olur? Bir yerde okudum, şekeri farklı renklerin meleziymiş sanırım, şekeriyi şekeriyle eşlersem, yine şekeri alırım değil mi?

bak kardeşim şekeri taklacı mardin turudur onu tum mardin taklacılarla eş vura bilirsin miski şekeri çakmaklı dumani mavi sarı vs. hem cinsleriyle anladınmı anlıcagın türkle türkü eş yaparsun tüekle arabı deil veya türkle mamerikanı deil

Anladım. Size şunu tekrar sölemek isterim ki daha güvercinleri tanımaya bu sabah başladım ve bu kadar yol gittiğime bile inanamıyorum. Bu sabah bi güvercin sitesine girdiğimde inanın oradaki terimleri, almanca, fransızcadan daha zor anlıyordum, hatta anlamıyordum. Öylesine ayrı bir dünyaymış ki, inanamadım, gerçekten... Sabrınız için size de teşekkür ediyorum :D Şimdi anladım, şekeri, taklacı mardin türü, ben onu bir taklacı mardin türüyle eşe vurabilirim. Ve seçenekler; Şekeri, miski, çakmaklı, dumani, mavi, sarı... Bu kadar seçenek yeterli, teşekkürler. Artık gerisi benim renk zevkime mi kalmış? Ve de son bi soru olarak, bir renk farklı bir renkle eşleştiğinde yavrularını hangi renkten %kaç olma olasılığı vardır? :D

belli olmaz o kuşun seceresine bagı yani senin anlıcagın dilde atalarına baglı dededine ninesine ama %50 %50 kuş işi sabır işidir ve kuşta hiçbirzaman %100 yoktur

Anladım o zaman bakayım, varsa şekeri, o yoksa miski, o yoksa çakmaklı alırım. Bunun dişi olduğuna emin miyiz? ve kaç aylık? Erkaği kaç aylık alayım? Teşekkürler... :D

Yeni resimler, cinsiyetlerini kesinleştirmek istiyorum, bu arada bunlar bi ara çok güzel kafalarını sallamaya başladılar, acaba oyun dediğiniz eylem bu mu?

Henüz yerleri kesin değil, yerleri kesinleştikten sonra, kümese alıştırmaya ve uçurmaya nasıl başlayabilirim?

Teşekkürler....

Ekli dosyalar

• PICT0100.webp
    PICT0100.webp
    404.9 KB · Görüntüleme: 1,369
  • PICT0099.webp
    PICT0099.webp
    369.4 KB · Görüntüleme: 1,412
Arkadaşlar, söylediğim gibi yukarıdaki kelebeği değiştirip, şekerî'ye eş alacağım. Ama kandırılıp, vereceğim kelebekten ucuz bir kuş versinler istemiyorum, bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

o kelebek bozuk zaten senin yerinde olsam 2 sinide verip bir cift guzel kelebek veya mardin alirdim ...

Kardeşim bu kuşlar zaten yavru,cinsiyeti de belli olmaz ama şekeri dediğiniz erkeğe benziyor ala kuşu değiştir ve senin şekeriye; kaşı gözü (tabi gözü daha dönmemiş kuşların) kanatı kuyruğu burnu paçası tırnağı benzer bi dişi kuş bul tabi cinsiyetinden tam emin olunca ve eşleştir. Güle güle sağlıcakla besle...

Geri