Eşleştirme sırasında izleyici

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uetekin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

uetekin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ümit engin tekin
Meslek
öğretim görevlisi
İlgi Alanı
Kediler
http://www.izlesene.com/video/video0014/6678670

arkadaşlar öncelikle herkesin geçmiş bayramı mübarek cumhuriyet bayramı kutlu olsun. videoda iki ayrı bölmede güvercinleri iki gündür eşlemeye çalışıyorum. dikkatimi çeken bir olayı burda paylaşıp bilgi sahibi olmak istedim. güvercileri eşlerken erkek dişiye öterek ensesinden tutmaya çalışıyor kafesin dışındaki ön tepe çakmaklıda bu sesi ve hareketliliği her duyduğunda sırtını kabartıp sanki kambur gibi yapıp yuvarlak yapıyor bunun sebebini sormak istedim. bi de eşleşme sırasında ekeğin dişiye bu hareketleri ne anlama geliyor. videoyu izlerseniz daha net bilgi almış olursunuz. görüşmek üzere...

link te problem olabilir mi? 29 ekim konulu video açılıyor.

FeLix_' Alıntı:
link te problem olabilir mi? 29 ekim konulu video açılıyor.

yeni yükledim kısa bir süre sonra izleyebilirsiniz dedi bende bekliyorum yayınlanmasını

yine olmamış sanırım, 29 ekim konulu video sayfası açıldı.

arkadaşlar bu konuda bilgisi olan yok mu? acil bir konu değil ama merak ediyorum niye böyle davrandı dışarıdaki güvercin, tabi bi de erkeğin dişiye davranışı eş olma hamlelerimi

abi bildiğim kadarıyla şöyle söyliyim dışardaki kuşun kızmış ona bi eş bulursan hemen eş kapabilir içerdeki kuşa gelincede erkek kuş dişiyle eş olmak istiyor ama dişi pek yanaşmıyor gibi gözüküyor erkek vura vura eş olacaktır dişide bir süre sonra boyun eğip eşe girecektir yanlışım varsa üstadlarım düzeltsinler

erkek kızışmış eşleşmeye çalışıyor, dışarıdaki kuş da kızışmış o da eş istiyor, erkeğin dönerken çıkardığı ses, elle ürkütmeden kaynaklanan veya kavga da çıkardığı gibi bir ses değildir. EŞLEŞMEK istediğine dair çıkardığı bir sestir, kuşları iyi gözlemlersen çıkardıkları seslerin farklılıklarını daha iyi anlarsın yoksa bütün çıkardıkları sesler sana guruk guruk diye gelir :) Dışarıdaki kuşun da bu sesi duyup, kızıştığı için hemen gelmesi kur yapması normal.

Ortamın bana göre çok güzel, eşhanen de çok güzel ama şöyle bir handikapın var eşhanene koyduğun kuşlar diğer kuşları görmemeleri gerekir, seslerini duysunlar o çok önemli değil, ama görsel olarak görmemeleri hızlı eş almalarını sağlar.. (eşhaneni farklı tarafa bakacak şekilde çevirip koyarsan 4-5 günde eş yaptığın çiftler 1-2 günde eş olacaklardır..)

FeLix_' Alıntı:
erkek kızışmış eşleşmeye çalışıyor, dışarıdaki kuş da kızışmış o da eş istiyor, erkeğin dönerken çıkardığı ses, elle ürkütmeden kaynaklanan veya kavga da çıkardığı gibi bir ses değildir. EŞLEŞMEK istediğine dair çıkardığı bir sestir, kuşları iyi gözlemlersen çıkardıkları seslerin farklılıklarını daha iyi anlarsın yoksa bütün çıkardıkları sesler sana guruk guruk diye gelir :) Dışarıdaki kuşun da bu sesi duyup, kızıştığı için hemen gelmesi kur yapması normal.

Ortamın bana göre çok güzel, eşhanen de çok güzel ama şöyle bir handikapın var eşhanene koyduğun kuşlar diğer kuşları görmemeleri gerekir, seslerini duysunlar o çok önemli değil, ama görsel olarak görmemeleri hızlı eş almalarını sağlar.. (eşhaneni farklı tarafa bakacak şekilde çevirip koyarsan 4-5 günde eş yaptığın çiftler 1-2 günde eş olacaklardır..)

üstadım dediğini bende düşünüp eşhanenin önüne branda çektim bu sefer yer değiştirdim dışarıda dönüp duran dişi olduğunu tahmin ettiğim - bu noktada çok çelişkim var aldığım kişi dişi dedi sonra görenler erkek dedi yapısı iri olduğu için erkeğe benziyor ama bazen öyle bir hal alıyor ki doynunun yapısından dişi diyorum- neyse bu öntepe çakmaklıyı eşhaneye koydum yanına önce erkek attım kafasına kafasına gaga vurdu sonra dişi koydum onunda kafasına kafasına vurdu ne yapacağımızı şaşırdık bu arada içerideki baska ise içerideki bu kzısmısın sesnin duyunca eshanenin brandasının arasına girip görmek istiyor görüntü olarak çok hoş ama gel gelelim eşleştirme bir türlü tutmuyor çünkü cinsiyetlerini anlayamıyorum. dişi kızışınca erkeğin kafasına kafasına vurur mu?çünkü bu kızışan öntepe kim gelse yanına bunu yapıyor. hatta terasta bile arabı kovalıyor. acemi yetiştirici olarak kızışan bir kuşun neler yapabileceiğini gördüm :)

bu arada eş isteyince kurbağaya benzer bir ses çıkarıyor yada bize öyle gibi geliyor. vak vak gibi bir ses çıkarıyor.

Ya yine bir gay kuşlar mevzusu mu açılacak bana mı öyle geliyor?? :D

Geri