Eşleştirme sorunu...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan legend1607
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

legend1607

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
gökhan akan
Meslek
muhasebe
İlgi Alanı
Kuşlar
Selam arkadaşlar.

Elimde Arkadaşımdan aldığım iki tane beyaz saya var.İkiside inerken oyundan yere çakılmış.Erkek hiç uçamaz artık ama dişi belki bir süre sonra toparlayabilir.İkisini eş yapıp yavrularını almak istiyorum ancak bi türlü eş olmuyorlar.Eşe kapatıyrum ama özellikle erkek neredeyse hiç ötmüyor bile.Eş yapmak için yapabileceğim bir şey varmı acaba?

Bilgili dostaldan görüş ve önerilerini bekliyorum.Şimdiden teşekküler...

selamunaleykum
kuslar sanirim gecirdikleri kazadan dolayi durgun lar bir mutdet bekleyin ese sokmak icin caba harcamayin iyi bakimla yeniden erkegin ottugunu gorunce tekrar denersiniz bir mudden dinlendirmeniz en dogrusu olacaktir
saygilarimla

tüy dönemindeyiz biraz sabırlı olmalısın elbette eş tutacaktır

kuşları yeni aldıysanız kümese alışmaları için biraz zaman gerekebilir. birde kuşların kızgnlık dönemlerinde eşleştirmek daha kolaydır. ilkbaharda olsa çok çabuk eş olurlar ama önümüz kış eş olmaları daha zor. erkek ötmüyorsa eşe kapamanıza gerek yok,ötmeye başlayınca kapatın.

kelebekci34' Alıntı:
kuşları yeni aldıysanız kümese alışmaları için biraz zaman gerekebilir. birde kuşların kızgnlık dönemlerinde eşleştirmek daha kolaydır. ilkbaharda olsa çok çabuk eş olurlar ama önümüz kış eş olmaları daha zor. erkek ötmüyorsa eşe kapamanıza gerek yok,ötmeye başlayınca kapatın.

yaklaşık 1,5 - 2 aydır bendeler.Erkek hiç ötmüyor dediğiniz gibi.Eş olsunlar diye uğraşmıyorum zaten artık.Şimdilik yapacak bişey yok gibi.Selamlar...

mart ayında olur kardeş şimdi havalar soguk sen kuşlara iyi bak onlar havalar ısınınca eşleşir birazda kümese bağlı bişey sıcaksa olur ama soguksa biraz zor

Geri