Eşsiz Dişi Yumurtlarmı.!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gökhan @k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K

gökhan @k

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Gökhan AK
Meslek
Serbest Meslek
İlgi Alanı
Merhabalar,Her canlının ve canlı türlerin sahip oldukları birbirlerine benzer ve birbirlerinden farklı metabolizma yapıları bulunmaktadır.Bazı canlıların belli zaman arlıklarında vücut yapılarının zorunlu olarak gerçekleştirceği tepkimeler hakkında özellikle uzun bir süredir eşsiz kalan dişi güvercinlerin yumurtlama ihtiyaçlarının ne denli olduğunu sorgulamak gerektiğini düşündüm.
Özellikle 5 ay ve üzeri bir zamandır eşşiz kalan bir dişi,erkek güvercinle ilişkisi olmadan kendince döllenmemiş bir yumurta yapabilirmi? değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar,

Bu konunuz ile ilintili olabileceğini ve size bir nebzede fikir verebileceğini düşündüğüm yıllar önce başımdan geçen bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Beyaz iki saya (kelebek) cinsi güvercinlerim eş almıştı, belli bir süre sonra yuvada ilk yumurtayı görmüş ve mutlu olmuştum. Ertesi gün ikinci yumurtayı gördükten sonra gün saymaya başlamıştım. Yavrular ne zaman çıkacak diye ama bir sonra ki gün üçüncü ve daha sonra dördüncü yumurtayı görünce mutluluğum yerini şaşkınlığa ve hayrete bıraktı. Araştırmalarım neticesinde eş tutan iki saya (kelebek) cinsi güverciniminde dışı olduğunu anladım. Bu olaydan şunu anladım dişi kuş döllenmesine gerek kalmadan iç güdüsel olarak yumurtalayabiliyor.Hem her normal eşleşmeden de döllenmemiş yumurtalar çıktığını da bilmekde ve görmekteyiz. Eşleşmeden yumurtama olayına tanıklık etmedim duymadım ama....

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

evet dişi tek başna yumuretada yapar 2 dişi eş olup yumurtada yapabilir hatta tek dişi nadiren eğer çifleşme imkanı bulmuşsa eş tutmadan yumurtasına oturur yavruyuda buyutur ..selamlar .ŞEREF

merhaba arkadasım bızım burda toprak tan derler yanı dısı tek basına yumurta yapar ama yumurta bostur erkeklee ilşkisiş yoksa yumurta bos cıkar burda raslladıgımız bır olaydır ama arkaadasların dedıgı gıbı yumurta cıkarsa erkekle ilşkisi vardır kı bunu yawru cıkarsa tek basınba baktırmak kusun kut olması demektır yanı yuvadan kalkamayan hayvanın halı ne olur sız de az cok daha ıyı bılırsınız

sayglar

İlişki olmadan döllenme he.İlk defa duyuyorum, Lise son sınıftayım en iyi darsim biyoloji ve tarih ama biyolojide hiç böyle bir şey duymadım, Hocama sorcam,ama gerçekse inanamıyorum. Allahın Hikmeti işte.Şüphesiz Allah Ol Deyince o şey hemen oluverir.

Dostum belli bir süre yalnız kalan dişi. Aşırı kızgınlığa geldiği zaman yumurtlar yalnız yumurtadan yavru çıkmasını beklemeyin. Döllenerek olan bi olay değildir. Yalnızca kızgınlıktan dolayı gerçekleşen bir olaydır :) başıma bi kaç kez geldi :)

yumurtlar ama yavru çıkmaz.tıpkı bir tavuk gibi...

Değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.

Selamlar,

Bu konunuz ile ilintili olabileceğini ve size bir nebzede fikir verebileceğini düşündüğüm yıllar önce başımdan geçen bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Beyaz iki saya (kelebek) cinsi güvercinlerim eş almıştı, belli bir süre sonra yuvada ilk yumurtayı görmüş ve mutlu olmuştum. Ertesi gün ikinci yumurtayı gördükten sonra gün saymaya başlamıştım. Yavrular ne zaman çıkacak diye ama bir sonra ki gün üçüncü ve daha sonra dördüncü yumurtayı görünce mutluluğum yerini şaşkınlığa ve hayrete bıraktı. Araştırmalarım neticesinde eş tutan iki saya (kelebek) cinsi güverciniminde dışı olduğunu anladım. Bu olaydan şunu anladım dişi kuş döllenmesine gerek kalmadan iç güdüsel olarak yumurtalayabiliyor.Hem her normal eşleşmeden de döllenmemiş yumurtalar çıktığını da bilmekde ve görmekteyiz. Eşleşmeden yumurtama olayına tanıklık etmedim duymadım ama....

Saygılarımla,

Aykut Karabulut
--- Mesaj güncellendi ---
benimde de ilk defa basima geldi, 2 tane eke eslestirdim Bayramin arifesi gunu yumurtladi 2 ci yumurtayida dun yani Bayramin 1 ci gunu yumurtladi,bayramin ikincu gunu bu gunde yumurta 4 olmus, cok sarsirdim nasil oldu diye dusunurken ,internet uzeri arastirma yaparken burdaki yaziyi gordum,biraz anal;r gibi oldum ,Benim merak ettigim konu erkek kusda yumurtlayabilirmi , Horoz da yumurtluyor sonucda ? sevgiyle kalin

Geri