Ev sahibinin apartmanın ortak bahçesinde güvercin beslemesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haltbar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

haltbar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Osman Uğur KORKMAZ
Meslek
Ticaret
İlgi Alanı
Selamlar arkadaşlar,

Ev sahiplerinin oturdukları apartmanın ortak kullanım alanı olan bahçesinde güvercin beslemeyle ilgili yeni bir kanun maddesi varolduğunu daha önce sitede görmüştüm. Lütfen bu konuda tavsiye ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim saygılarrımla.

Re: Ev sahibinin apartmanın ortak bahçesinde güvercin beslem

bahçeniz varsa bu fırsatı kaçırma ve etraf boşşa kusların ucabilecek yeri varsa :)

besim33' Alıntı:
bahçeniz varsa bu fırsatı kaçırma ve etraf boşşa kusların ucabilecek yeri varsa :)

Bahçe var ama yarın öbür gün komşunun biri çıkıp vıdı vıdı yaptığı zaman münakaşaya girmek istemiyorum. Sonuçta avrupada yaşıyoruz. Hayvanlarla ilgili çok güzel ve değişik kanunların çıktığını biliyorum. Bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım alarak emin olmak istiyorum.

Bugün Fatih belediyesiyle görüştüm belediye besleyebilirsiniz diyor biz karışamayız sonuçta evcil hayvan diyor ama komşulardan birisi sizi mahkemeye verebilir diyor...Sonuçta kuş beslemek günah değil ayıp değil suç değil...ortamda komşuları rahatsız edecek bir ortam değil. Bakalım bekliyoruz ... Saygılar

Konu kuş beslemek değil senin devamlı bahcede olman ,diğer komşuların keyfini bozacaktır neden dersen karşı çatıya kaçak kondu diyelim sen oraya odaklanmışsın ama alt kattaki kız kendisine baktığını düşünüp şikayetci olabilir.Şaka bir yana bahçe ortak alandır binadaki kat malikleri razı gelirse sorun cıkmaz ama ne kadarda olsa diğer komşulardan mutlaka birisi sivri cıkacaktır, Allah c.c. kolaylık versin hobidende vazgecemiyoruz.

gökay' Alıntı:
Konu kuş beslemek değil senin devamlı bahcede olman ,diğer komşuların keyfini bozacaktır neden dersen karşı çatıya kaçak kondu diyelim sen oraya odaklanmışsın ama alt kattaki kız kendisine baktığını düşünüp şikayetci olabilir.Şaka bir yana bahçe ortak alandır binadaki kat malikleri razı gelirse sorun cıkmaz ama ne kadarda olsa diğer komşulardan mutlaka birisi sivri cıkacaktır, Allah c.c. kolaylık versin hobidende vazgecemiyoruz.

Selamlar Nizam bey uzun zaman oldu görüşmeyeli saygılar sunuyorum.

Hocam bugün belediyeye sordum kümesi yapar ve kuş beslerseniz bize şikayette gelse biz buna karışamayız dediler. Eskiden olsa evet zabıta gelip yıkardı kuşları kaldırttırırdı ama şimdi öyle değil artık avrupa standartlarında hayvan haklarına sahip bir ülke olduğumuzu bana hatırlattı belediye memuru arkadaş. Sadece size birisi mahkeme açabilir dedi ama gerekli sağlık sertifikalarını sağladığınız taktirde mahkemeninde birşey yapamayacağını söyledi arkadaşımız... Zatende böyle olması gerekli yani. Sonuçta ASLAN yada FİL BESLEMEK DEĞİL AMACIMIZ yani bu bir suç değil günah değil ayıp hiç değil!!!! Hatta benim oturduğum muhitteki kızlar öyle bahçede ona bakan kişilerden çok şikayetçi olacak tip kızlardan değiller yanlış anlamayın sonuçta günümüzde azda olsa masum tipler kendilerini belli ediyor yani... onlarda dünya ahiret analarımız bacılarımızdır. (baya bir dertliymişim bu konuda :) )

Bu yara deştikçe deşilir ben fazla başınızı ağrıtmıyım...ama bu konuyu burada yeni nesil kanunlarla uygulamalı olarak yayınlıycam.Aynı konudan derdi olan ve sonucun ne olacağını merak eden arkadaşlara belki bir nebze olsun faydam olur diyerek sonuna kadar savaşarak arka bahçeye nasıl kümes yapılacağını ve bunun bütün evrelerini buraya açıkca adım adım yazıcam..

Saygılarımı sunuyorum Nizam bey.

Osman abi moralini bozmak istemem ama eğer birisi sana takarsa emin ol kaldırttırır o kuşları.belediyeye gitmez sana dava açar ama yine de kaldırtır.sonuçta ister fil besle ister güvercin eğer ortak kullanım alanıysa o adamın rızasını almak zorundasın.haa bu söylediğim ihtimal çok zayıf bence.sonuçta çok cins bi adam olmadıkça gidip mahkemeyle fln uğraşmaz ama uğraşırsa da kanunlar önünde o haklıdır her şekilde.saygılar

brtysl' Alıntı:
Osman abi moralini bozmak istemem ama eğer birisi sana takarsa emin ol kaldırttırır o kuşları.belediyeye gitmez sana dava açar ama yine de kaldırtır.sonuçta ister fil besle ister güvercin eğer ortak kullanım alanıysa o adamın rızasını almak zorundasın.haa bu söylediğim ihtimal çok zayıf bence.sonuçta çok cins bi adam olmadıkça gidip mahkemeyle fln uğraşmaz ama uğraşırsa da kanunlar önünde o haklıdır her şekilde.saygılar

Saol kardeşim tavsiyen için... pek kıl bi adam olduğunu zannetmiyorum buralarda ama bakalım allahtan hayırlısı çıktık bi yola bakalım ne olacak....tabikide senin dediğin gibi ilk izin alma imza toplama yoluna gideceğim....sevgilerle

Her şey güzel hoş, kanunlar güzel, belediyeler iyi çalışıyor herşey değişmiş izin veriyorlar ama bizim insanımız problemli...insanlara ayar çekmek gerekiyor...bir kaç sürtüşme olucak gibi ama olsun hazırım... Saygılar

haltbar' Alıntı:
Her şey güzel hoş, kanunlar güzel, belediyeler iyi çalışıyor herşey değişmiş izin veriyorlar ama bizim insanımız problemli...insanlara ayar çekmek gerekiyor...bir kaç sürtüşme olucak gibi ama olsun hazırım... Saygılar
osman abi ben sana demiştim bak sıkıntılı insan çıkınca çıkıyor yani :).umarım istediğin gibi olur sonuç

brtysl' Alıntı:
haltbar' Alıntı:
osman abi ben sana demiştim bak sıkıntılı insan çıkınca çıkıyor yani :).umarım istediğin gibi olur sonuç

Kardeşim inan kavagayı gürültüyü sevmem ama birisi elektriklenme yarattımıda cevabını veririm her türlü ama işte insanları kırmaktan korkuyorum inan...

selamlar osman bey
Sizin dediğiniz şartların aynısından bende muzdaripim.Benimde ortak bahçede kümesim var bir metrekareye bir metre kare olmasından mıdır yoksa zamanında tartıştığım komşuya diş gösterdiğimden midir bilmem yaklaşık 3 aydır kümes orda ve şikayet olmadı.hatta kümesi yapmadan önce bizim bloğa ait olan tarafı tel ile ayırdım (yaklaşık 15 metrekarelik alan).
bütün bunların yanında şuan balkondada 4 bölmeli bir kümesim var 2 senedir orda ve yakın zamanda alt komşu tüy geliyor diye bana şikayette bulundu bende tamam yakın zamanda bahçedeki kümese indircem kuşları diye oyalıyorum ama indirmiycem tabiki sadece bezdirme politikası uyguluyorum :) yani demek istediğim eğer sorun yaşarsan şikayet edeceklerini anlarsan ilk kümesi balkona yap yakın dairelerin balkonlarına tüy gitmesini sağla ve sana tamam şunları şurdan kaldırda bahçeye ne yapıyosan yap diye yalvarmalarını bekle diye bir tavsiyede bulunabilirim ;)
Sizin bu kanun araştırmanızın resmi sonuçlarını ve yapacaklarınızın akibetini burda görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum ..

saygılarımla

mücahid' Alıntı:
selamlar osman bey
Sizin dediğiniz şartların aynısından bende muzdaripim.Benimde ortak bahçede kümesim var bir metrekareye bir metre kare olmasından mıdır yoksa zamanında tartıştığım komşuya diş gösterdiğimden midir bilmem yaklaşık 3 aydır kümes orda ve şikayet olmadı.hatta kümesi yapmadan önce bizim bloğa ait olan tarafı tel ile ayırdım (yaklaşık 15 metrekarelik alan).
bütün bunların yanında şuan balkondada 4 bölmeli bir kümesim var 2 senedir orda ve yakın zamanda alt komşu tüy geliyor diye bana şikayette bulundu bende tamam yakın zamanda bahçedeki kümese indircem kuşları diye oyalıyorum ama indirmiycem tabiki sadece bezdirme politikası uyguluyorum :) yani demek istediğim eğer sorun yaşarsan şikayet edeceklerini anlarsan ilk kümesi balkona yap yakın dairelerin balkonlarına tüy gitmesini sağla ve sana tamam şunları şurdan kaldırda bahçeye ne yapıyosan yap diye yalvarmalarını bekle diye bir tavsiyede bulunabilirim ;)
Sizin bu kanun araştırmanızın resmi sonuçlarını ve yapacaklarınızın akibetini burda görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum ..

saygılarımla

Teşekkürler tavsiyeleriniz için ve ilginiz için,

Şimdi bir taktik geliştirdim kümesi yapabilmek için, arka bahçede eskiden bulunan yıkılmış kömürlükler varmış ve ben bunlardan bana ait olanını inşaa edicem. Bunun için tapu fotokopisiyle bağlı bulunan belediyeye dilekçe vermemiz gerekiyormuş. Bende pazartesi istenen evraklarla belediyeye gideceğim sonuçları burada adım adım yazacağım.

İzin alıp bana ait olan kömürlüğü betonarme ve sağlam demir kapılı bir şekilde yaptırdımı herşey çok daha kolay olacak :hhh:

Saygılarımla

Başvuruyu yaptım şimdi sabırlı ve istikrarlı bir şekilde bekliyorum.

Başvuru kömürlük yapımı için olmadı yani belediye kömürlüğü yapmama izin vermedi yanlız yabancı biri gibi arayıp arka bahçede ortak kullanım alanında birisi kuş besliyor ve ben şikayetçiyim dedim. Belediye biz veya başka biri kümesi ve kuşları kaldırtamayız dedi! Peki nasıl olucak yani bu çocuk arka bahçede kuş besleyebilirmi diye sordum biz sadece uyarırız başka birşey yapamayız dediler... Yani kümesi bir günde kondurucam oraya kafaya koydum...saygılar....

selamlar osman bey

Çok akıllıca davranmışınız tebrik ederim . Aynısını bende deneyeceğim belki belediyelerin arasında farklılık olabilir diyerekten ama yoktur eminim , yinede işimi garantiye alıcam ve sizinde dediğiniz gibi bir günde büyük bir kümesi bahçeye RAHAT BİR ŞEKİLDE kondurucam :)
siz iletiyi göndereli baya olmuş kümesi yaptınız mı ? ve bir sorun çıktımı acaba ?

saygılarımla ..

mücahid' Alıntı:
selamlar osman bey

Çok akıllıca davranmışınız tebrik ederim . Aynısını bende deneyeceğim belki belediyelerin arasında farklılık olabilir diyerekten ama yoktur eminim , yinede işimi garantiye alıcam ve sizinde dediğiniz gibi bir günde büyük bir kümesi bahçeye RAHAT BİR ŞEKİLDE kondurucam :)
siz iletiyi göndereli baya olmuş kümesi yaptınız mı ? ve bir sorun çıktımı acaba ?

saygılarımla ..

Selamlar Mücahid bey,

Ne yazıkki ülkemizin bütün sistemlerindeki eksik ve absürd çalışma sistemi belediyelerindede halen devam etmekte... Kömür sobası yakmam gerektiğini bleirten bir dilekçe belediyeye verdikten 2 hafta sonra arka bahçeye kömürlük yapamayacağımı söylediler... Bende daha önce kömürlük olduğunu söyledim ve benim kömür sobası yakma gerektiğini ve kömür alıp nereye koyacağımı sordum belediye çalışanına... oda abi gaz kullan elektrik sobası kullan dedi yada al kömürünü evine stokla... bende evim 1 ton kömür alacak kadar büyük olsaydı bende size bu konuyu sormazdım bile dedim oda bizi ilgilendirmez çadır dahi kuramazsınız dedi... Yani anlayacağınız sistemimiz belli vatandaşa yardımdan çok göz boyama... Öyle sağa sola rüşvet LALELERİ dikmeyle belediyeler çalışıyor olsaydı hepimiz mutluyduk ama nerdeeee? LALE EKMEYLE OLMUYOR belediyelerin işleri güçleri ruhsat adı altında yer açan milletten HARAÇ toplamak başka yapabildikleri birşey yok.. Yine belediyeyle ilgili bir şey ben geçen Fatih belediye başkanına sokağımızda çöp konteyner'ı yok diye mesaj attım saolsun ukala bir arkadaş hemen ertesi günü aradı... Bizden çöp konteynerı istemişsin bilader bunu nereye koyalım biz getirdik diye bir telefon geldi ben bir an afalladım güzel kardeşim ben şikayetimi yazdım senin görevin getirip koymak yok işte sokakta halen daha yok! Ben bilseydim senin o konteyner'ı nereye koyacağını gider malum partiye yalakalık yapıp senin işine girer senin işini yapardım! Dimi yani??? Sonra artis artis konuştu yok buralar planlı yok yazılı çizili projede burada konteynır yok... Bende sokağın kenarına atıyorum çöpüm ee nede olsa çöp vergisi veriyorum dimi yani??? MAdem yazılı çizili madem projede yok e ama çöp vergisini alıyorsun bağırta bağırta ozaman çöpçülerin toplasın bi zahmet yol kenarlarından..

Uzun lafın kısası başlangıç olarak tekerlekli portatif bir kümes yaptım daha tam olarak bitmedi bir kaç güne bitecek inşallah, artık onu çıkartıp akşamları sokucam eve bakıcam etrafta sivrilen biri varsa onun kafasını ezicem ardından o kümes birden tekerleksiz bir şekilde yerini alıcak ve birden büyüyecek... Yani anlayacağınız Türk usülü yapıcaz artık :)

Saygılar

Seni anlıyorum kardeşim.Bende de aynı sorun oldu ve daha dün apartman sakinleriyle konuşarak herkesin imzasını aldım ve beslememe izin verdiler bence sende herkes den imza topla...Umarım hayat boyu herşey istediğin gibi olur...

HAAYDİ HAYIRLISI haltbar ..

(BU GİDİŞLE KÖFTECİ ARABASINDA KUŞ BESLEYECEĞİZ..) :slm:

[email protected]' Alıntı:
HAAYDİ HAYIRLISI haltbar ..

(BU GİDİŞLE KÖFTECİ ARABASINDA KUŞ BESLEYECEĞİZ..) :slm:

Valla Türker abim ne yapalım bende şaşırdım..sonuç olarak bi ton dernek var bu konuyla ilgili hayvan haklarına bir madde ekletemiyorlarsa hepsi boşluktan ibaret anlaşılan..

Millet İstanbulda köpek doldurdu evlerini sokağa çıkıyoruz kuş pisliğinden çok köpek pisliği görüyorum her tarafta bir köpek pisliğine basman an meselesi hatta bazen kazara basıyorumda yani... bununla ilgili haklar hukuklar var yani insanlar köpeklerini evlerinde besleyebiliyorlar ama güvercin sonuç olarak daha ufak ve kanatlı bir hayvan yani güvercin beslemek bu kadar sorun olmamalı... bitanesi ufacık pisliyor oda tahıl gübresi niteliğinde... e bir köpek bir insan kadar çok pisliyor yani burda bir gariplik yokmu sence abi??? Hangisi daha temiz??? :) Birde bir köpek sesli olarakta insanlara rahatsızlık veriyor burda bir komşunun köpeği nerdeyse apartmanı ayağa kaldırıyor sabah akşam kimsenin bişey dediği şikayet ettiği yok, bizim insanımız işte şaşırmış hangisinden şikayetçi olunmalı...Ne diyeyim yazık abi...

Saygılarımla
O. Uğur KORKMAZ

lakarar' Alıntı:
Seni anlıyorum kardeşim.Bende de aynı sorun oldu ve daha dün apartman sakinleriyle konuşarak herkesin imzasını aldım ve beslememe izin verdiler bence sende herkes den imza topla...Umarım hayat boyu herşey istediğin gibi olur...

Kardeşim bu arada iyi dileklerin için teşekkür ederim yazını görmemişim pardon

Saygılar

Ufak tekerlekli bir kümes yaptım ama ilk günden beri 1 haftadır arka bahçede koyduğum yerde kaldı yani hiç içeri almadım..Komşulardan henüz birşey diyen olmadı ama bahçeye çıktığımda meraklı bakışlar hep üzerimde...ve o ne o adam orda ne yapıyor, a kuşlara bak diye sesler duymuyor değilim... bakalım ilk kim nasıl ve nezaman sivrilecek...eğer bir ay bir ses seda çıkmazsa asıl hedefim olan büyük kümesi yapacağım birgünde :D saygılar

Kümese çevreden ve komşulardan hiçbir şikayet vede bir saldırı gelmedi şükürler olsun.... hatta apartman yöneticisi bayan bahçede kuş beslediğimi duyunca sevindi ve bu güzel hareketinizi takdir ediyorum dedi :))) yani anlayacağınız ben istedim bi göz Allah verdi iki göz... şimdi kümesi büyütme planlarına girdim bakalım yakında patlatırım büyük kümesi :))) saygılar sevgiler

Kümesi büyüttüm sıkıntı yok hatta çevreden iyi karşılayan kişilerin sayısıda baya bi arttı :)yakında resimlerini burada paylaşıcam.. yağan yağmurlar çok iyi oldu kümesin nerden su aldığını nasıl olduğunu iyice test edip anlamış oldum.. Saygılar

ben de aynı dertten muzdaribim bu apartman hayatı bize yaramıyor kaç yıldır düşünüp duruyorum nasıl evde besleyim diye:closedeyesmile:

arkadaşlar giriş kattayım balkonun altına küçük yer yapmayı düşünüyorum sıkıntı olurmu acaba ?

Kümesi büyüttüm sıkıntı yok hatta çevreden iyi karşılayan kişilerin sayısıda baya bi arttı :)yakında resimlerini burada paylaşıcam.. yağan yağmurlar çok iyi oldu kümesin nerden su aldığını nasıl olduğunu iyice test edip anlamış oldum.. Saygılar

Geri