Evimin Çevresi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ksk35baris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

ksk35baris

Üye
guvercinforumu.tk
Ad Soyad
Barış Sağlam
Meslek
Bilişim
İlgi Alanı
Kuşlar
Evimin bütün çevresinde heryerdekuş besliyorlar herkesin kümesindede en az 40-50 kuş var ben bundan 3 yıl önce beslemiştim ama ozamnlar kimsede yoktu kuş bi sorun olmuyodu şimdi bende 8 tane güvercin var 15 gündür uçurduğum zaman bi sorun olurmu güvercinler diğer kümeslere gitme ihtimali ne ? :dans:

KISA GAGALILAR * KÜMESİNE SADIKTIR *

ilk zamanlar Çevredeki diğer kümeslerin kapalı olduğu zamanı belirleyip o zamanlarda uçurursanız alıştırırsınız. Alıştıktan sonra gitmezler(eğer yuvaları rahatsa,yemleri suları düzenli veriliyorsa) Ayrıca kümesdeki kuş sayısıda önemli bana göre eğer güvercin sayısı fazla ise (10 dan fazla) gitmezler.

twetyynet' Alıntı:
ilk zamanlar Çevredeki diğer kümeslerin kapalı olduğu zamanı belirleyip o zamanlarda uçurursanız alıştırırsınız. Alıştıktan sonra gitmezler(eğer yuvaları rahatsa,yemleri suları düzenli veriliyorsa) Ayrıca kümesdeki kuş sayısıda önemli bana göre eğer güvercin sayısı fazla ise (10 dan fazla) gitmezler.
hiç boş kalmıyorkı bırı kapatsa bırı uçuruyor :) bu arada 10kuş oldu yarısı alıştı ama kanatları hayla bantlı hepsı alışınca hepsının kanadını aynı anda aççarım

Akşama doğru aç olarak sal dışarıda dolanıp etrafı görsünler, hava kararmaya yakın iyice karınlarını doyurana kadar yemlensinler ve yuvalarına girsinler, bu işlemi bir kaç defa yaptıktan sonra daha erken vakitlerde deneme amaçlı alışmış izlenimi verenlerden birkaçının bandını çözersin, 1-2 defa dama çıkıp inerlerse alışmış olurlar, alışan kuş oldu mu diğerleri de onları izlerler.

scutaro' Alıntı:
Akşama doğru aç olarak sal dışarıda dolanıp etrafı görsünler, hava kararmaya yakın iyice karınlarını doyurana kadar yemlensinler ve yuvalarına girsinler, bu işlemi bir kaç defa yaptıktan sonra daha erken vakitlerde deneme amaçlı birkaç tanesinin bandını çözersin, 1-2 defa dama çıkıp inerlerse alışmış olurlar, alışan kuş oldu mu diğerleri de onları izlerler.
zaten 10 gündür hergün salııyorum kuşları yarısı alışık gibi etrafı iyice tanıdılar

Geri