Evt Balkonda Talacı Irkı Besleyen Arkadaşlar buraya !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kraldevre71
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Orhan Yıldırım
Meslek
Mobilya
İlgi Alanı
Kediler
evet beyler balkonda taklacı ırkı besleyen memnunlarmı ne gibi sorunları oluyo burda paylaşabilirsiniz bende balkonda besliorum ve Görüşlerinizi almak istiorum ne gibi sıkıntılar yasıosunuz vs akla gelebilcek şeyler .

selam arkadaşım ben bir zamanlar besledim fakat şimdi balkonda beslemiyorum.olbilecek sıkıntılar kuşları yavruyken kovalamaya başladında çatıya çabuk alışıyorlar.sonra oyunları başladında randumanlı oynamıyorlar.ve oyunu tamamladındada çatıdan balkona indirmek için çok uğrasıyorsun.bazen oluyorki iyibir oyunlu kuşsa günlerce çatıda kalıyor.ayrıyeten komsularla aran açılabilir belediyeden görevliler gelebilir.zor bir durum anlıycan.saygılarla

selam..
Valla ben yeni başladım beslemeye. önceden iyi bir kümesim vardı yerde ama artık yok.. Balkonda beslemek gerçekten zor. Ben şuan bir yavru kovalıyorum. Balkon balkon geziyor.. Oyunlu kuşların inmesi zaten başlı başına bir problem. Tek güzel yönü makaslayıp bol yavru alınabilir. kedi, sansar falan derdi de yok. Bu yönden iyi...

arkadaşım balkonda kus beslemek hayli zor bide takla besliyosan daha zor çünkü arkadaşların dediği gibi indiremezsin kusu oyunu güzelse.anca arkadaşın dediği gibi güzel 1-2 çift alacan yavularını çoğaltıcan.sonra imkanın varsa yer kümesi yada çatıda bakıcan.yada satıcan yavruları.ama katın 5inci yani en üst katsa olr gibime geliyodu ben kusculuga ilk basladıgımda yerim yoktu mecbur balkonda yaptım ama olmadı tabi çoğu kaçtı.balkonu pisliyolar diye ailemle papaz oluyodm.en iisi yer yada çatı kümesi.
saygılarımla
TAKLACI 35

selam arkadaşlar balkonda taklacı beslemedım hıc ama kelebek,baska falan vardı bende bi ara ilk başlarda kimse sorun çıkartmıyordu fakat daha sonradan apartmandan şikayet geldi belediyecilerle uğraştık hep ailelemlede sorun yasamaya başladım en sonunda kaldırdım ordan kuşları balkona anca ufak bı salma yapıp 2 çift beslıceksın ama uçurmamak kaydıyla ucurdugunda zaten zevk alamıyosun damlardan kaldırma derdı oluyor yukselıyorlar arka tarafa kayıyorlar göremiyorsun çok kuş kaybediyorsun balkon işi zor iş alah kolaylık versin selamlar

ya kanka şu senin kuşalrı çatlyorum meraktan resimleri at bana bi araa :heyo:

Tmm ATIcam yakında inşallah tam toparlayım dişilerle beraber atıcam (:

balkonda kuş beslemenin cok yönden dez avantajı var.. komşularınşa-ailenle papaz olursun cok kuş kaybedersin hele ki taklacıysa catı catı kuş koşturursun gece dışarda kalmasınlar diye ama bir kac yöndende avantajı var kedi-sansar derdin yok balkonların arası acıksa yan balkondan gelipte çalıcaklar gibi korkun olmaz ama kötü yani imkanın el veriyosa ya bi bahcede yada catıda besle

Bence balkonda en iyisi yavru kızması misiri bango azman dierleri sorun dedigim kuşlar daha iyiii

Selam
Zamanında bende balkonda besledim ama bir sorun yaşamadım tek sorunum kuşu aşağı alabilmek.En üst kat balkondaydım karşıya yukarıya sağa sola ıslık sopa vurmak kışlamak gibi hareketler yapmadığım için kimse şikayetçi olmuyordu.Uçan kuşlar zaten uçuyorlardı uçmayanlarıda çatıya çıkarak bir iki sessizce kovalıyordum kimseler görmeden.
Ama balkonda beslemek zor iş gerçekten.Şimdiki yerim 10 üzerinden 10 yer,zaman olmazsa kuşçulukta olmuyor.Birde kuşu bulursak...

Ekli dosyalar

• 100_0803.webp
    100_0803.webp
    708.3 KB · Görüntüleme: 1,853
mavigalaca76' Alıntı:
Selam
Zamanında bende balkonda besledim ama bir sorun yaşamadım tek sorunum kuşu aşağı alabilmek.En üst kat balkondaydım karşıya yukarıya sağa sola ıslık sopa vurmak kışlamak gibi hareketler yapmadığım için kimse şikayetçi olmuyordu.Uçan kuşlar zaten uçuyorlardı uçmayanlarıda çatıya çıkarak bir iki sessizce kovalıyordum kimseler görmeden.
Ama balkonda beslemek zor iş gerçekten.Şimdiki yerim 10 üzerinden 10 yer,zaman olmazsa kuşçulukta olmuyor.Birde kuşu bulursak...

selam abi.. resmi görünce bir soruyum dedim.. Bende böle bir arazide kuş besliyordum belki dahada geniş .. Ancak kuşları oynatamıyordum alan geniş olduğu için rastgele atıyorlardı biryere.. Yani sefer yapıolardı kümesin önüne inemezlerse yanına arkasına alan bol olduğu için nereye denk gelirse. yüksekten bırakıyorlardı.. Bunun bir formülü varmıdır yoksa kuşun kalitesiyle mi ilgili acaba..?

Geri