Fare sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aziz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

aziz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Aziz İrten
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
merhaba arkadaşlar 2 gün önce bursalarımın bir yumurtasının eksildiğini gördüm sonra biraz kümeste arama yaptım bir tane fındık faresine rastladım ama öldüremedim kaçtı gelmez diye tahmin ettim bugün de hem mardinlerin hemde bursaların bir yumurtası eksikti :sinirli: önerileriniz nedir bu yumurta hırsızını nasıl yokedebilirim

kümesin nasıl bişey çatıdamı yoksa bahçedemi ? betondan mı ağaç malzemesindenmi fareler betonda bşke oyunlar açabilir yuvalıkların arkalarına bak muakkak bi yerde bir yer bulmuştur girecek orayı kapatırsan sorun olmaz bi daha

bahçede değil ama yan tarafı bahçe kümes betonun üstünde ve tuğladan dediğinizi yaptım çok aradım ama yuvasını bulamadım

internette genelde fareleri uzak tutmak için nane yağını bir kağıt parçasına sürün farenin geldiği yere koyun diyorlar güvercinlere ne etkisi olur onu bilemem ama tuğladansa en ufak deliklerden bile geçebiliyor bu hayvanlar

selamlar ,yuvanın kapısını kontrol et açık kalan yeri olabilir benim tavsiyem 50-50 bir tahtanın altına 5cmlik ızgara yap eczaneden fare tutkalı al 25-25 tahtaya sür üstüne boş yumurta yada yem at 50-50 tahtanın altına koy üstüne sandıkta koyabilirsin kuşlar yaklaşmasın diye kesin çözüm(yuvası senin yuvanın içinde ise arasıra kokla yavrulamışsa ölen yavrular kokar) :slm:

ilgilendiğiniz için teşekkürler sizin dediğiniz gibi tutkal yöntemini kullandım üstüne yumurta yem peynir koydum ama hınzır hayvan yakalanmadı bugün kümesteki en ufak delikleri bile kapattım inş bi daha gelmez

kümesin tabanını kazarken bi baktım fare yavruları çıktı :hhh: :hhh:

un ile alciyi karistirip belirli yerlere koyun fare onu yiyince midesinde alci katilasir oda farenin sonu olur zaten

demekki yuvanın içindeler bence yuvayı komple boşalt ve kontrol et yere sac veya sık tel döşe yerde üremesini engellersen saklanacak yeri kalmaz bence çevrede üremesinide engelllemen lazım yoksa bir zaman sonra yine gelir zehir kullanma sakın ? bol yavrular dileğiyle :slm:

Fare sorununuzu çözelim.. Fareler fındık faresi ise : kuşların giremeyeceği bir kasa veya savdık türü gözenekli bir kabın içine eczanelerde astılan fare tutkalını alın ve sürün bu yöntemle bir kaç haftada fındık faresi kalmaz . ..
İri sıçan ise lağım faresi:: bir su barda ğı un, içine yarım bardak alçı katın, güzelce karıştırın birbirine, daha sonra farenin deliğine dökün bir miktar da kuşun erişemediği ve farenin dolaştığı yerlere dökün DAĞITMADAN TOPAK halin de asla su ile temas ettirmeyin, kuru olarak fare yiyecek ve alçılı karışım karnında etki gösterecek, fare ölecek , bu yöntemle zehirle dahi ölmeyen iri sıçanları temizleyebilirsiniz . Dikkat edilecek husus karışımı kuşlar yememeli yerseler kuşlarda ölür.selamlar.ŞEREF

ilgilenip yorum yazdığınız için çok teşekkür ederim şeref bey yumurta hırsızını bugün yakaladım :tamam: öldürmek zorunda kaldım ama başka yapacak bişey yoktu ilgilenip yorum yazan herkese çok teşekkürler inşşallah bir daha böyle bir sorunla karşılaşmam zaten kümeste çok yumurta kalmadı onlar sağsalim çıkar inşallah

5 kuruş kadar delikleri olan telörgüden kümese

Fare girmiş. Köpek boku atsak kümese yine gelirimi

Bu konuda tecrübesi olan varmı

ankara kuşcusu' Alıntı:
5 kuruş kadar delikleri olan telörgüden kümese

Fare girmiş. Köpek boku atsak kümese yine gelirimi

Bu konuda tecrübesi olan varmı
SERGEN ; * KEDİ GELMEZ. ! * :haha:

Geri