Fare Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CeSuR93
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

CeSuR93

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
İlker Yılmaz
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Diğer
Merhaba arkadaşlar, bende bir zamanlar kuş besleyicisiydim geçmiş dönemde bırakmıştım ancak şimdi tekrar kümes hazırlıyorum.İşyerimin çatısında beslemeye karar verdim yalnız tek sorun farenin olup olmaması ben her ihtimale karşı önlem olarak kümesin dışına sac çakmak istiyorum bu şekilde farenin bir zararı olur mu ? Kümes Balkon Kümesi Tarzında Suntadır... Cevaplarınızı Bekliyorum Saygılar.

A.selam. Öncelikle şunu söyleyeyim yem kalıntısına ve kokusuna fındık faresi muhakkak gelir. Senin başını ağrıtabilecek lağım faresi ise bunun için kümes dış yüzeyini farenin kemiremeyeceği maddeden yapman metal olması mantıklı. Ayrıca fareler genelde gece dolaşır gündüz işyeri olduğu içinde sanırım ortalıkta olmazlar. Kuşlarınız ulaşamayacağı yerlere fare zehiri koyabilirsiniz. Yada bildiğiniz delikleri veya yuvaları varsa kapatmanızda fayda var.

Yaşınızı sonradan farkettim. Sen diye hitap etmişim sevgili abim hakınızı helal edin kusuruma bakmayın . )

Anlıyorum Sizi Ama Risk Alıcam Artık :) Zaten Kümesi Koymadan Once Belirli Yerlere Fare Zehiri Koydum 3 Bölgeye 3 Er Adet Şekilde Bıraktım Bakalım Azalma Falan Olucakmı Yarın Ola Hayrola :) Başka Arkadaşlarımız Varsa Fareyle Mücadele HakkındaYardımcı Olurlarsa Cok Sevınırım...

Eczanelerde 'Fare Yapışkanı' var 3 lira kutusu..Al ondan biraz büyük bir kartonun üzerine sür iyice yaydır,Sonra bir parça peynir bir parça sucuk koy içine..Farelerin az çok gidiş geliş güzergahını biliyorsundur oralara koy kartonu birçoğunu yakalarsın o yolla..Yakalandıktan 3 4 saat sonra kendi kendine ölüyor ..Zehir kullanmanı tavsiye etmem eğer kuşların varsa ..Fareler zehiri alıp yemeyipte kuşların gezdiği yerlerde bırakırsa kuşlar yiyip ölebilir...

icessberg' Alıntı:
Eczanelerde 'Fare Yapışkanı' var 3 lira kutusu..Al ondan biraz büyük bir kartonun üzerine sür iyice yaydır,Sonra bir parça peynir bir parça sucuk koy içine..Farelerin az çok gidiş geliş güzergahını biliyorsundur oralara koy kartonu birçoğunu yakalarsın o yolla..Yakalandıktan 3 4 saat sonra kendi kendine ölüyor ..Zehir kullanmanı tavsiye etmem eğer kuşların varsa ..Fareler zehiri alıp yemeyipte kuşların gezdiği yerlerde bırakırsa kuşlar yiyip ölebilir...

sora sabah yapıskann ustunden kuslarını toplar artık arkadaş :D

julyo_s' Alıntı:
icessberg' Alıntı:

sora sabah yapıskann ustunden kuslarını toplar artık arkadaş :D

Yapışkanı güvercinlerin geziceği yerlere koymaması gerektiğinide biliyordur sanırım ?

Şu Anda Ciddi Bir Sıkıntı Doğmadı Zaten Çatı Büyük Arkadaşlar Kuşların Ulaşamıcağı Noktalarda Var.Uzun Lafın Kısası Fare Kümese Pek Bi Zarar Vermedi Ancak Ben Yine Önlemimi Alacağım Teşekkürler.

bir gün güvercinlerimi satmak için apartmana indirdim kuşları kolinin içindelerdi sabah almak zor olmasın diye akşamdan indirdim. Sabah hepsini fare boğarak öldürmüştü. Çok dikkat et en ufak bir yerden girebilir

kardeşim bizim burlarda cok ufak fareler var onlardan olur ve kuşlara bunlar zarar vrmez gelirler buğdaylardan yerler ama bende cok şükür yok cünkü fare hastalık demektir

Benimde guvercinlerim var fare dadandi belki 50 60 tane fare var heryerde zeytin kasalarinin altlarinda zehirler her yontemj denedim suana
Kadar 20 taneden fazla oldurdum fakat 50 tane daha var makina dediler kuslar yumurtlamaz falan dediler 70 tane alaca donek kusum var hepsinin arkalari cikti artik yumurtlamaktan bi duzgun yonteminiz varsa soyleyin :)

Canım kardeşim yazmışsın ama yine eksik senin fare dediğin fındık faresimi ,lağım faresimi fındık faresi ise işin çok kolay lağım faresi ise biraz zor..Fındık faresi için bir karton kutu hani bağzen kuş falan taşırız ya onun iki veya dört tarafından 4-5 cm lik bir delik açaçaksın Raid firmasının kırmızı palet yeminden sayıyla kutunun içine koy eline eldiven geçir yüzüne gözüne elini sürme hergün kümesine gittiğinde sayıya bak kaç adet yenmiş yemler sayı hep aynı kalıyorsa biraz ara versonra tekrar devam edersin.Lağım faresi ise hangi şehir desin bilmiyorum ama büyük marketler ve gıda depoları ortası delik fare zehirleri var teli o zehirin içinden geçir bir tarafa bağla onda fareleri çeken bir koku var ondan bir parça ısırırlar ise ömürlerikısa olur iç kanmadan ölürler yanlız tanesi 4-5 tl ama çok faydalı selamlar.

Geri